در چند شهر استان خوزستان سیل آمد
سیلبندها قدیمیاند و به دلیل برداشت غیر مجاز آب مقاومت چندانی ندارند. در اثر بارندگی وضعیت سدهای دز، کرخه و مارون بحرانی شده است.
به گزارش رسانههای داخلی در چهار شهر استان خوزستان سیل آمده است. روستاهای اطراف شوش، دزفول، دشت آزادگان و شوشتر زیر آب رفتهاند. روستائیان در تلاشاند که مانع از پیشروی آب شوند. سیلبندها قدیمیاند و به دلیل برداشت غیر مجاز آب مقاومت چندانی ندارند. در اثر بارندگی وضعیت سدهای دز، کرخه و مارون بحرانی شده است.
روز گذشته (یکشنبه ۷ بهمن) مدیریت بحران استان خوزستان با توجه به بارندگی بیسابقه در ۴۰ سال گذشته هشدار داده بود که وضعیت سدهای دز، کرخه و مارون در مرحلهای قرار گرفته که میبایست آب از پشت سدها رها شود. در غیر اینصورت ممکن است مانند سال ۹۵ با رهاسازی یکجای آب سدها خسارتهای زیادی به بار آید.
دوشنبه ۸ بهمن رسانههای داخلی گزارش دادند که زمینهای زراعی کشاورزان در ۸ روستای اطراف رودخانه دز زیر آب رفته است. جمعیت هلال احمر استان خوزستان از روستائیان خواسته است این روستاها را ترک کنند.
به گزارش خبرگزاریهای داخلی روستاهای سویدانی، مچریه، مگاصیص و دحیمی از توابع شهرستان هویزه در خطر جدی سیلاب قرار گرفتهاند. تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که روستائیان را در حال تلاش برای مهار سیلاب نشان میدهد.
عدنان غزی، فرماندار شوش اعلام کرده که دو روستای کاظم حیدر و بیت یدی بیشتر از سایر روستاها در خطر سیلاب قرار دارند. امدادگران دامهای روستائیان را تخلیه کردهاند. به گفته فرماندار شوش در مناطق ایمن اردوگاههایی هم برای سکونت روستائیان در نظر گرفته شده است. یکی از اردوگاهها در جوار روستای سیدخلف در شهرستان شوش قرار دارد. در این اردوگاه فقط ۲۵۰ نفر میتوانند زندگی کنند.
صادق سلامت، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان از شکسته شدن سیلبند روستای آلبوعفری در شهرستان دشت آزادگان و سیلبند شهر رفیع در شهرستان هویزه خبر داده. صبح دوشنبه سیلبند روستای آلبوعفری در شهرستان دشت آزادگان نیز شکسته شد و این روستا زیر آب رفت.
پلیس راه استان خوزستان اعلام کرده که با توجه به پیشبینی بارش سنگین، احتمال ریزش کوه در اندیکا وجود دارد و به همین سبب محور اندیکا – شهرکرد تا صبح فردا (۹ بهمن) برای کلیه خودروها و تا صبح روز شنبه (۱۳ بهمن) برای رفت و آمد اتوبوسها ممنوع اعلام شده است.
به گفته کیامرث حاجیزاده، مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان میزان خسارت بارندگی شدید و آبگرفتگی زمینهای کشاورزی و تأسیسات زیربنایی در برخی مناطق خوزستان بیش از چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است. کشاورزان استان خوزستان برای کشت و زرع به آب نیاز دارند. به گفته این مقام مسئول کشاورزان برای برداشت آب در سیلبندها منافذی را ایجاد میکنند که این امر به سیلبندها که فرسوده هم هستند صدمه میزند و با افزایش سطح آب رودخانهها به سرعت تخریب میشوند.
در سال ۹۵ با رهاسازی آب از سد دز بالغ بر ۹ هزار میلیارد ریال به برخی مناطق خوزستان خسارت وارد شد و سیلبندها در شوش و روستاهای آن و روستاهای شوشتر و باوی و بخش مرکزی اهواز به کلی از بین رفت.
نظرها
نظری وجود ندارد.