ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آژانس امنیت شبکه اتحادیه اروپا: ایران در تدارک جاسوسی سایبری‌ است

مؤسسه انیسا هشدار داده که تحریم‌های جدید علیه ایران، جمهوری اسلامی را به سمت فعالیت‌های تهدیدآمیز سایبری سوق می‌دهد. به ویژه اگر اروپا به برجام پایبند نماند.

آژانس امنیت شبکه و اطلاعات اتحادیه اروپا (انیسا) دوشنبه ۲۸ ژانویه / ۸ بهمن اعلام کرد که با وخیم‌تر شدن رابطه قدرت‌های اروپایی و ایران، این کشور احتمالاً فعالیت‌های جاسوسی سایبری خود را گسترش می‌دهد.

امضا یک گروه هکر ایرانی-عکس: آرشیو

خبرگزاری رویترز نوامبر سال گذشته میلادی گزارش داده بود که هکرهای ایرانی مسئول چندین حمله سایبری و راه‌اندازی کارزارهای شایعه‌پراکنی در شبکه‌های اجتماعی بوده‌اند. بعد از خروج آمریکا از برجام، اتحادیه اروپا ژانویه سال جاری برای نخستین بار تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کرد. دستگاه اطلاعاتی ایران به دلیل طراحی عملیات تروریستی در خاک دانمارک، هلند و فرانسه و جاسوسی از ارتش آلمان تحت تحریم قرار گرفت. فرانسه هم اعلام کرده که گفت‌وگوها درباره برنامه موشکی ایران به نتیجه نرسیده است.

آژانس امنیت شبکه و اطلاعات اتحادیه اروپا (انیسا) در گزارشی که دوشنبه ۲۸ ژانویه / ۸ بهمن منتشر کرد نوشت:

«تحریم‌های جدید علیه ایران احتمالاً این کشور را به سمت حمایت دولتی از فعالیت‌های تهدیدآمیز سایبری سوق می‌دهد تا از این طریق اهداف استراتژیک و ژئوپولیتیک خود در سطح منطقه را دنبال کند.»

یک مقام ارشد جمهوری اسلامی که نام او افشا نشده این گزارش را رد کرد و گفت:

«این‌ها همه بخشی از جنگ روانی است که ایالات متحده و متحدانش علیه ایران به راه انداخته‌اند.»

«انیسا» در گزارش یاد شده هکرهای دولت جمهوری اسلامی را از بزرگترین تهدیدها علیه امنیت دیجیتال اروپا دانسته است.

در گزارش انسا گفته شده:

«ایران، روسیه، و چین مرتباً اتهامات ایالات متحده مبنی بر نقش دولت‌های این کشورها در حملات سایبری را انکار کرده‌اند.»

ایالات متحده و اسرائیل خود متهم هستند که حدود یک دهه پیش بدافزار استاکس‌نت (Stuxnet) را برای حمله به تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در سایت اتمی نطنز طراحی و در شبکه منتشر کردند. فروردین سال جاری وزارت خزانه‌داری آمریکا مؤسسه «مبنا» و ۱۰ فرد مرتبط با این شرکت مستقر در ایران را به دلیل اجرای حملات سایبری علیه ۱۴۴ دانشگاه آمریکا و ۱۷۶ دانشگاه در ۲۱ کشور جهان تحریم کرد. وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای این اقدام ایالات متحده را «تحریک‌آمیز، نامشروع، و بدون دلایل توجیه‌پذیر» خواند.

ایالات متحده در نوامبر سال گذشته میلادی نیز دو ایرانی را به جرم انجام حملات سایبری عمده با استفاده از باج‌افزاری به نام «سم‌سم» محاکمه کرد و دو نفر دیگر را به جرم کمک برای تبادل پرداخت‌ها از بیت‌کوین به ریال در فهرست تحریم‌های اقتصادی قرار داد.

مؤسسه انسا پیش‌بینی کرده که فعالیت‌های سایبری جمهوری اسلامی در اتحادیه اروپا در ماه‌های اخیر افزایش پیدا کند؛ به ویژه اگر ایران نتواند اتحادیه اروپا را نسبت به برجام متعهد نگه دارد.

در سال‌های اخیر فعالیت‌های اطلاعاتی و جاسوسی ایران در اروپا بیش از پیش نگرانی‌های مقامات امنیتی اروپا را برانگیخته است.

در سال گذشته اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی ساکن اتریش مظنون به بمب‌گذاری در گردهمایی مخالفان حکومت ایران در فرانسه، در نزدیکی شهر آشافنبورگ آلمان واقع در ایالت بایرن بازداشت شد. او ظاهراً سال‌ها منابع جاسوسی ایران در بلژیک را هدایت می‌کرده است.

مدتی بعد، سرویس امنیتی دانمارک نیز در اکتبر گذشته (آبان‌) اعلام کرد که موفق شده حمله یکی از عوامل وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در خاک این کشور را خنثی کند. اتحادیه اروپا این اقدام ایران را محکوم کرد.

در آلبانی نیز وزارت خارجه این کشور ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ / ۲۸ آذر از اخراج سفیر و دیپلمات ایرانی دیگری به دلیل «آسیب‌زدن به امنیت ملی‌‌» و «تخطی از موقعیت دیپلماتیک» خبر داد.

سازمان اطلاعات داخلی آلمان (BfV) در تابستان گذشته در گزارش سالانه خود اعلام کرد که توانایی حملات سایبری جمهوری اسلامی شرکت‌ها و مؤسسات پژوهشی آلمان را تهدید می‌کند. در این گزارش گفته شد که از سال ۲۰۱۴ به بعد تعداد حملات سایبری از ایران به تدریح افزایش یافته و از سال ۲۰۱۷ به این سو مؤسسات آلمانی هم هدف این حملات قرار گرفته‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.