ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت کمیته‌ای برای جلوگیری از فیلترینگ تشکیل داد

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات می‌گوید کمیته ضد فیلتر در دولت به‌منظور فیلتر نشدن فعالیت‌های مجاز تشکیل شده و فن‌آوری‌های ارائه خدمات مالی را شامل می‌شود.

در ادامه اختلاف‌های میان دولت و دستگاه قضائی ایران بر سر چگونگی فیلترینگ، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات از تشکیل کمیته ضد فیلتر در دولت خبر داد و گفت این کمیته به‌منظور آن تشکیل شده که فعالیت‌های مجاز دستخوش فیلتر نشوند. مقابله با فیلترینگ این کمیته فن‌آوری‌های ارائه خدمات مالی را شامل می‌شود.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، سه‌شنبه ۹ بهمن در همایش سالانه بانک‌داری الکترونیک گفت: «کمیته ضد فیلتر با هدف رفع موانع فعالیت فین تک‌ها (فن‌آوری‌های ارائه خدمات مالی) تشکیل شده است.»

آذری جهرمی افزود: «برخی مواقع به‌جای ایجاد مانع برای فعالیت‌های غیرمجاز، فعالیت‌های مجاز دستخوش فیلتر می‌شوند که برای رفع مشکلات این‌چنینی کمیته ضد فیلتر در دولت تشکیل شد.»

به‌گفته وزیر ارتباطات اکنون روند فیلتر شدن فن‌آوری‌های ارائه خدمات مالی کُند شده است.

کمیته ضد فیلتر دولت با همکاری معاونت حقوقی رئیس جمهوری تشکیل شده است.

پیش از این، امیر خوراکیان، معاون مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده بود که دلیل اصلی فیلترینگ تلگرام مسائل اقتصادی بود نه مسائل سیاسی. به گفته او با آمدن پول مجازی در تلگرام، نظام بانکی کشور و سیستم اقتصادی دگرگون می‌شد و فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه مردم به این فضا منتقل می‌شد.

بیش از ۴۰ میلیون ایرانی از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده می‌کردند، اما اعتراضات سراسری دی‌ماه سال گذشته و استفاده گسترده ایرانیان از این اپلیکیشن در جریان اعتراضات، موجب وحشت حکومت ایران شد و مسئولان حکومتی تلگرام را فیلتر کردند و سرعت اینترنت را پایین آوردند تا بتوانند مانع اطلاع‌رسانی درباره اعتراضات بشود. این فیلترینگ دو هفته ادامه داشت و به کسب و کار هزاران شهروند ایرانی که از تلگرام برای کار خود استفاده می‌کردند ضربه زد.

اکنون نیز موضوع فیلترینگ شبکه اینستاگرام در بین مسئولان حکومتی ایران مطرح است. مسئولان قضائی و برخی از مراجع دینی خواهان فیلترینگ اینستاگرام هستند. حکم قضائی نیز در این زمینه صادر شده است اما هنوز فیلتر شدن آن عملی نشده است.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات پیش از این از دستگاه قضائی خواسته بود که با طرح مسأله فیلترینگ جامعه را دوقطبی نکند.

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی یکم بهمن‌ماه جاری در سخنانی در وزارت ارتباطات خواهان کنترل هوشمند شبکه‌های اجتماعی شده و گفته بود: ««نه مسدود کردن و نه رها کردن این فضا ما را به مقصد نمی‌رساند».

از زمان روی کار آمدن دولت اول حسن روحانی موضوع چگونگی فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی همواره مورد اختلاف مسئولان جمهوری اسلامی بوده است. پیش از این نیز وزیران قبلی ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات دولت‌های روحانی از ضرورت «فیلترینگ هوشمندانه» برای کنترل فضای مجازی دفاع کرده بودند.

دولت در سال ۱۳۹۴ اعلام کرد که بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان قرارداد میان وزارت ارتباطات و ۱۱ دانشگاه برای فیلترینگ هوشمند منعقد شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.