ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کلانتری: محیط زیست در عسلویه و مس سرچشمه فاجعه‌بار است

نادیده گرفتن استانداردهای محیط زیستی و دورزدن قانون برای کم‌کردن هزینه‌ها، تاثیرات خطرناک و مرگباری بر محیط زیست و زندگی ساکنان مناطق صنعتی گذاشته است.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست کشور با تایید این‌که توسعه صنعتی مناطقی چون عسلویه و مس سرچشمه بدون رعایت مقررات و الزامات محیط زیستی انجام شده است،‌ اعلام کرد که نادیده گرفتن این دستورالعمل‌ها و دور زدن قانون برای کم‌کردن هزینه‌ها، تاثیرات خطرناک و مرگباری بر محیط زیست و زندگی ساکنان این مناطق گذاشته است که در بسیاری از موارد غیرقابل جبران‌اند.

صایع پتروشیمی در منطقه عسلویه

عیسی کلانتری در توضیح مسئله گفت وضعیت محیط زیست در عسلویه، این منطقه را غیرقابل سکونت کرده است: «عمر مردم عسلویه ۹ سال کمتر شده و هر کسی در آن ورود کند نمی‌تواند ۲۴ ساعت دوام بیاورد برای همین هیچ مسئولی حاضر نیست در آن سکونت و یا تردد کند. هیچ یک از مسئولان کشور و حتی وزیر نفت که این همه منفعت از آن منطقه دارد نمی توانند در عسلویه زندگی کنند و این شرایط نباید در چابهار و استان محروم سیستان و بلوچستان تکرار شود».

کلانتری همچنین افزود: «اصلاح شرایط فعلی عسلویه و نجات انسان‌ها و حیوانات در آن منطقه نیازمند هزینه‌ای ۳۰ میلیارد دلاری است و کسی حاضر نیست سودآوری‌اش را رها کند و به فکر رعایت محیط زیست باشد.»

منطقه ویژه اقتصادی عسلویه در استان بوشهر یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران به‌حساب می‌آید. کارشناسان محیط زیست بارها در مورد رعایت نشدن استانداردهای زیست محیطی در ساخت نیروگاه‌ها و واحدهای پتروشیمی و تاثیرات مخرب آن بر مردم مناطق اطراف و ساکنان هشدار داده‌اند. همچنین تمرکز فعالیت‌های صنعتی آلاینده و سنگین در سواحل استان بوشهر و مجهز نبودن این صنایع به تجهیزات تصفیه فاضلاب، تهدیدی بزرگ برای محیط زیست خلیج فارس بوده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست همچنین به وضعیت فاجعه‌آمیز زیست محیطی در مجتمع مس سرچشمه اشاره کرد: «مس این منطقه سبب شده تا شعاع ۸۰ کیلومتری تمام موجودات زنده حیات وحش سقط جنین کنند و زندگی برای مردم از شرایط بحران هم گذشته است.»

کلانتری در مورد طرح‌های جدید صنعتی در سواحل مکران، محدوده چابهار و کنارک گفت باید طرح‌های توسعه‌ای چابهار براساس رعایت تمامی ضوابط، دستورالعمل‌ها و الزامات قانونی زیست‌محیطی اجرا شود تا بعدها ساکنان این منطقه با مشکلات مرگبار و خطرناک نظیر عسلویه مواجه نشوند.

به‌گفته او اجرای یک طرح بزرگ نظیر پتروشیمی چابهار حتی اگر هزینه بیشتری در بر داشته باشد باید تحت مطالعات بلندمدت و هزینه‌های به‌موقع انجام شده و با شرایط و امکانات روز دنیا از هرگونه آلودگی و برهم زدن محیط زیست و حیات انسان و حیات وحش پرهیز شود.

در بسیاری از موارد اجرای طرح‌های صنعتی در ایران و عدم رعایت ضوابط مرتبط با محیط زیست به فاجعه زیستی بدل شده و افزون بر تهدید زندگی ساکنان، سبب کوچ اجباری مردم از این مناطق شده است. علاوه بر ساکنان و بومیان، کارگران این مناطق نیز همواره در معرض خطر قرار داشته‌اند و بارها نسبت به بی‌توجهی مسئولان به شرایط کاری خود اعتراض کرده‌اند.

عیسی کلانتری، مردادماه سال جاری گفته بود که از نظر قوانین محیط زیستی «عسلویه باید همین امروز تعطیل شود» و اگر استانداردهای بین‌المللی در حوزه محیط زیست در نظر گرفته شود «می‌بایست ۸۰ درصد از صنایع کشور امروز تعطیل شوند».

او این صنایع را شامل نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و حتی صنایع تولید مواد غذایی دانسته و تأکید کرده بود که «همین امروز به عنوان مثال پالایشگاه تهران باید تعطیل شود».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند درجه سه

    بفرمایش ولی امر مسلمین جهان جمعیت را زیاد کنید ! تا دوبرابر حکم ولایت عظما است بیش از آن آتش به اختیار ! بفرمایش آیت اله قزوینی با نیت 14 معصوم از همین امشب کلید را بزیند !