ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سی‌ان‌ان: تسلیحات ساخت آمریکا میان گروه‌های تروریستی دست‌به‌دست می‌شود

قراردادهای کلان تسلیحاتی آمریکا با کشورهای خاورمیانه نه‌تنها این کشورها بلکه گروه‌های شبه‌نظامی را نیز تجهیز می‌کند

گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان حاکی از آن است که عربستان سعودی که رهبری ائتلاف تحت حمایت آمریکا را در جنگ یمن به عهده دارد و امارات متحده عربی، متحد اصلی این کشور، سلاح‌های ساخت آمریکا را به گروه‌های شبه‌نظامی منتقل کرده‌اند. آمریکا بسیاری از این گروه‌ها را  در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است، این گزارش می‌گوید تجهیزات نظامی آمریکایی مانند پول میان گروه‌ها دست‌به‌دست شده و حتی به‌دست شورشیان حوثی رسیده‌اند.

خودروی نظامی متعلق به نیروهای دولتی در حدیده یمن

قبلا شبکه الجزیره  در گزارشی از کمک نظامی امارات متحده به گروه‌های شبه نظامی خبر داده بود که سلاح‌های ساخت آمریکا را شامل می‌شد. گزارش سی‌ان‌ان در تکمیل آن گزارش نشان می‌دهد که تسلیحات ساخت آمریکا در اختیار گروه‌های مرتبط با القاعده قرار گرفته‌اند. بر اساس تحقیقات سی‌ان‌ان یک گروه شبه‌نظامی سلفی که فرمانده آن قبلا در شاخه یمنی داعش «خدمت» کرده است نیز از سلاح‌های آمریکایی استفاده می‌کند. این سلاح‌ها حتی به‌دست شورشیان حوثی نیز رسیده است که علیه ائتلاف سعودی می‌جنگند.

در این گزارش آمده است: طبق اظهارات فرماندهان محلی و تحلیل‌گران، ائتلاف سعودی از تسلیحات ساخت آمریکا به‌عنوان نوعی «پول رایج برای خریدن وفاداری گروه‌های شبه‌نظامی و قبایل، تقویت اشخاص ویژه و نفوذ در چشم‌انداز سیاسی پیچیده منطقه استفاده کرده است».

دولت آمریکا می‌گوید این کشورها از مفاد قرارداد تسلیحاتیشان با آمریکا تخطی کرده‌اند. جانی مایکل، سخنگوی پنتاگون به سی‌ان‌ان گفت آمریکا به این دو کشور اجازه انتقال هیچ‌یک از تجهیزات نظامی را به طرفین درگیر در یمن نداده است. مایکل همچنین اعلام کرد دولت آمریکا نمی‌تواند در مورد هیچ‌یک از تحقیقات یا ادعاها مبنی بر زیرپاگذاشتن قوانین ذکر شده، اظهارنظر کند. با این وجود وزارت دفاع آمریکا به سی‌ان‌ان اعلام کرده که درحال تحقیق درمورد این مسئله است.

سی‌ان‌ان با اشاره به وضعیت در شهر تعّز در جنوب یمن می‌گوید القاعده «اتحاد پرمنفعت»ی را با گروه‌های شبه‌نظامی موافق عربستان که قبلا در کنار یکدیگر می‌جنگیدند، شکل داده است. همچنین می‌گوید گروه «ابو العباس»، یکی دیگر از گروه‌های موجود در لیست تروریستی آمریکا، خودروهای نظامی آمریکایی اوشکوش را در اختیار دارد که در رژه نظامی سال ۲۰۱۵ در تغز به‌نمایش درآمده‌ بودند. واشنگتن پست قبلا گزارش داده بود که ابوالعباس رهبر این گروه تاکنون میلیون ها دلار کمک از امارات دریافت کرده و حتی سلاح ها و تجهیزات زرهی ساخت آمریکا نیز به دست نیروهای او افتاده است. ابوالعباس در سال ۲۰۱۷ به‌اتهام کمک مالی به القاعده و شاخه‌های داعش در عراق و یمن مورد تحریم آمریکا قرار گرفت. او در دسامبر ۲۰۱۸ در مصاحبه‌ای با واشنگتن پست گفته بود که ائتلاف سعودی (علیرغم تحریم آمریکا) همچنان از او حمایت می‌کند: «اگر من واقعا تروریست بودم، من را برای بازجویی برده بودند». بر اساس گزارش سی‌ان‌ان، گروه او همچنان از حمایت ائتلاف برخوردار است و افراد او به گردان ۳۵ ارتش یمن جذب شده‌اند.

اسلحه آمریکایی در دستان شورشیان حوثی

در سپتامبر ۲۰۱۷، یک شبکه تلویزیونی که توسط شورشیان حوثی اداره می‌شود تصاویری را از محمدعلی الحوثی، یکی از رهبران ارشد این گروه منتشر کرد که او را در خیل شورشیانی که فریاد مرگ بر آمریکا سر می‌دادند، سوار بر یک «اِمرَپ» ساخت ایالات متحده در صنعا نشان می‌داد. امرپ نام یکی از خودروهای زرهی آمریکایی ست که به «خودروی مقاوم و محافظت شده در برابر مین و کمین» گفته می‌شود. سی‌ان‌ان همچنین تصاویری به‌دست آورده که شماره سریال یک امرپ دیگر را که در اختیار یکی دیگر از رهبران ارشد حوثی در بندر الحدیده قرار دارد، نشان می‌دهد. این خودروها بخشی از قرارداد تسلیحاتی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری آمریکا با امارات متحده در سال ۲۰۱۴ بودند.

طبق اعلام سی‌ان‌ان در سند فروش این خودروها آمده است که کشور دریافت کننده باید به اندازه آمریکا از فن‌آوری حساس موجود در این تسلیحات حفاظت کند. یکی از اعضای شورای سیاسی حوثی تایید کرد که امرپ‌ها هنوز در اختیار نیروهای این گروه هستند اما گزارش‌های مبنی بر اینکه این خودروها توسط اطلاعات ایران تایید شده‌اند را رد کرد.

آمریکا همچنان فروشنده اصلی سلاح به عربستان و امارات به‌حساب می‌آید. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا چندی پیش و با هدف «مقابله با تهدیدهای ایران» تازه‌ترین قرارداد فروش اسلحه به عربستان را امضا کرد. رقم این قرارداد  به ۱۱۰ میلیارد دلار می‌رسد.

سی‌ان‌ان می‌گوید دسترسی گروه‌های تروریستی به اسلحه‌های آمریکایی صلاحیت عربستان برای تصاحب و حفاظت از تسلیحات و سخت‌افزارهای جنگی را زیر سوال برده است. عربستان و ائتلاف تحت رهبری او از ابتدای درگیری‌ها در یمن بیش از ۱۸هزار حمله هوایی انجام داده‌اند و با استفاده از سلاح‌های مذکور، از جمله پهپادهای آمریکایی، در یک‌سوم این حملات مردم عادی را به‌قتل رساندند. علیرغم توافق طرفین درگیر برای آتش‌بس و تلاش‌های سازمان ملل برای تمدید و اجرایی کردن توافق صلح میان ائتلاف سعودی و شورشیان حوثی،‌ یمن همچنان صحنه درگیری‌های خونین است و مردم این کشور با قحطی، گرسنگی شدید و شرایط اسفبار بهداشتی روبه‌رو هستند.

در ماه‌های گذشته روابط آمریکا و عربستان سعودی دست‌خوش تغییرات متعددی بوده است. مجلس سنای آمریکا اخیرا در دو قطعنامه‌ محمد بن‌سلمان را آمر قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی دانست و  درخواست کرد که دولت ترامپ به دخالت نظامی آمریکا در جنگ یمن پایان دهد. این قطعنامه‌ها با واکنش منفی مقامات سعودی روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.