ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پمپئو: عقب‌نشینی آمریکا از سوریه به معنای پایان مبارزه با داعش نیست

احتمال تغییر مأموریت نیروهای نظامی آمریکا در عراق از مبارزه با داعش به سمت رصد فعالیت‌های ایران، عراق را نگران کرده است. اجلاسی در واشنگتن برگزار شد.

بر اساس گزارشی که وزارت دفاع آمریکا در هفته جاری منتشر کرد، بدون حمایت نیروهای نظامی آمریکا، ارتش عراق به چندین سال و چه بسا حتی به بیش از یک دهه به غلبه بر گروه دولت اسلامی (داعش) نیاز دارد. عقب‌نشینی آمریکا از سوریه و احتمال تغییر مأموریت نیروهای نظامی آمریکا در عراق از مبارزه با داعش به رصد فعالیت‌های ایران در عراق و سوریه، نیروهای ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا را نگران کرده است. وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه به معنای پایان جنگ با داعش نیست.

چهارشنبه ۶ فوریه/ ۱۷ بهمن: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در افتتاحیه اجلاس وزیران خارجه ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در واشنگتن

به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه ۶ فوریه/ ۱۷ بهمن در سخنانی که در افتتاحیه اجلاس وزیران خارجه ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در واشنگتن ایراد کرد گفت:

«خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه به معنای پایان مبارزه ایالات متحده با داعش نیست. عقب‌نشینی نیروهای آمریکا یک تاکتیک نظامی است و به معنای تغییر مأموریت این نیروها نیست.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اوایل دسامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که با «شکست» گروه «دولت اسلامی» (داعش) در سوریه، ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی از این کشور خارج می‌شوند. تصمیم ترامپ با مخالفت هم‌پیمان‌های اروپایی این کشور، کردهای سوریه و جیمز متیس، وزیر دفاع‌اش مواجه شد و به استعفای او انجامید. برای نخستین بار بعد از تصمیم ترامپ، اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش برگزار می‌شود. وزیران خارجه ترکیه، فرانسه، عربستان سعودی، اردن، مراکش و عراق نیز در این اجلاس حضور داشتند.

محمد الحکیم، وزیر خارجه عراق بعد از سخنرانی افتتاحیه همتای آمریکایی خود از کشورهای عضو ائتلاف خواست که در کشف و خنثی کردن هسته‌‌های تروریستی داعش در عراق به این کشور کمک کنند.

وزیر خارجه آمریکا هم در پاسخ گفت:

«نیروهای ائتلاف می‌بایست همچنان از دولت عراق در تأمین امنیت مناطق آزاد شده [از خلافت اسلامی] کمک کنند.»

پمپئو سپس الحکیم را خطاب قرار داد:

«آقای وزیر خارجه ما در کنار شما هستیم.»

رئیس جمهوری آمریکا یکشنبه گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفته بود برای رصد ایران، پایگاه نظامی آمریکا در خاک عراق را حفظ می‌کند:

«تمام چیزی که می‌خواهم این است که بتوانم [ایران را] زیر نظر داشته باشم. ما پایگاهی غیرقابل باور و پرهزینه در عراق ساخته‌ایم. این پایگاه کاملا مناسب زیر نظر داشتن تمام بخش‌های مختلف خاورمیانه مشکل‌ساز است تا اینکه از آن خارج شویم.»

برهم صالح، رئیس جمهوری عراق دوشنبه ۴ فوریه/ ۱۵ بهمن در حاشیه نشستی در بغداد در واکنش به سخنان رئیس جمهوری آمریکا درباره استقرار نیروهای نظامی این کشور برای زیر نظر گرفتن فعالیت‌های ایران گفت:

«ترامپ از عراق اجازه‌ نگرفته که نیروهای آمریکایی در خاک این کشور مراقب ایران باشند.»

صالح در ادامه این سخنان گفت:

«نیروهای آمریکایی در عراق بر اساس توافق نظامی دو کشور در عراق حضور دارند و مأموریت آنان مبارزه با تروریسم است.»

آیت‌الله علی سیستانی مرجع دینی شیعه در عراق چهارشنبه ۶ فوریه/ ۱۷ بهمن در واکنش به سخنان دونالد ترامپ گفت عراق با تبدیل به ایستگاهی برای آزار رساندن هر کشوری دیگر مخالف است.

محمد الحکیم، وزیر خارجه عراق در اجلاس وزیران خارجه ائتلاف ضد داعش در واشنگتن از ایالات متحده خواست که به تمامیت ارضی عراق احترام بگذارد و دولت عراق را در جریان همه عملیات نظامی در خاک این کشور قرار دهد.

ژنرال جوزف ووتل، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا در گزارش‌اش به سنای آمریکا اعلام کرده بود که توانایی رزمی داعش در سطح فرماندهی، منابع مالی و ستیزه‌جویان تحت فرمان تغییر نکرده است.

پنجشنبه هفته گذشته مجلس سنای آمریکا با رأی اکثریت بالای سناتورها با تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان مخالفت کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.