ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چهارمین جلسه فعالان بازداشتی محیط زیست پشت درهای بسته

همزمان خانواده‌ متهمان در نامه‌ای به خامنه‌ای یادآوری کرده‌اند که فعالان بازداشتی از دانشمندان و دلسوزان محیط زیست هستند.

چهارمین جلسه محاکمه هشت فعال محیط زیستی صبح چهارشنبه ۲۴ بهمن پشت درهای بسته و به شکل غیر علنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و با حضور مستشار دادگاه و وکیلان تعیینی متهمان برگزار شد.

یک سال است که سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و مراد طاهباز در «بازداشت موقت» سازمان اطلاعات سپاه پاسداران هستند.

یک سال است که سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و مراد طاهباز در «بازداشت موقت» سازمان اطلاعات سپاه پاسداران هستند. دستگاه قضایی ایران سه نفر از این فعالان را به جاسوسی، یک نفر را به اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و چهار نفر را به فساد فی‌الارض متهم کرده است. اتهام فساد فی‌الارض اتهام تازه‌ای برای فعالان محیط زیست است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ۲۰ آبان سال جاری درباره تغییر اتهام فعالان بازداشتی محیط زیست گفته بود:

«عنوان اولیه اتهامی این افراد جاسوسی بود و طبق ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی برای برخی جاسوسی‌ها می‌تواند تا افساد فی‌الارض هم پیش برود. این آقایان ادعاهایی می‌کردند و برخی نهادها می‌گفتند که آن‌ها جاسوس نیستند و برخی افراد هم می‌گفتند جاسوس هستند که گزارش آن برای ستاد کل نیروهای مسلح ارسال شد و ابزار و آلات هم مورد بررسی قرار گرفت و سئوال شد که ابزار و وسایل آن‌ها برای چه کاری استفاده می‌شود.»

کارشناسان ضد جاسوسی وزارت اطلاعات (واجا) در اردیبهشت سال جاری رسماً به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اطلاع داده بودند که هیچ دلیلی برای جاسوسی فعالان بازداشتی محیط زیست نیافته‌اند.

کمپین حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع آگاه از اعمال فشار بر نیلوفر بیانی، یکی از هشت فعال بازداشتی برای اعتراف تلویزیونی خبر داده است. بر اساس این گزارش در مهر سال جاری مأموران امنیتی نیلوفر بیانی را با چشم‌بند و لباس عادی در تهران گردانده‌اند، به او پیشنهاد داده‌اند که به آرایشگاه برود، چند دست لباس برای خودش بخرد، و در ویلایی با «استخر و میز پینگ‌پونگ و وسایل تفریحی» استراحت کند. منبع آگاه به کمپین حقوق بشر گفته است که هدف از این گردش یک روزه ساخت فیلمی بوده که این فعال بازداشتی را در حال خوش‌گذرانی نشان دهد.

فاطمه قدیریان، خواهر طاهر و امیر سامان خالقی برادر امیر حسین، دو فعال بازداشتی روز گذشته (سه‌شنبه ۲۳ بهمن) در صفحه اینستاگرام خود نامه خانواده فعالان بازداشت‌شده محیط زیست به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را منتشر کردند.

خانواده‌ها در این نامه یادآوری کرده‌اند که فعالان بازداشت‌ شده از دانشمندان و دلسوزان محیط زیست هستند. آن‌ها نوشته‌اند:

«در این یک سال بیشتر از رنج دربند بودن و دوری عزیزانمان، عدم‌ پاسخگویی و عدم‌ رعایت قانون از سوی مقامات مسئول بر ما سخت و ناگوار آمده است.»

خانواده فعالان بازداشتی محیط زیست در این نامه از خامنه‌ای خواسته‌اند عزیزانشان را مشمول عفوهای چهلمین سالگرد انقلاب بهمن ۵۷ کند.

دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ جمعه ۲۶ اکتبر / ۴ آبان خود اعلام کرد که دستگاه قضائی ایران اتهاماتی را به فعالان محیط زیست بازداشتی نسبت داده که ممکن است موجب اعدام آن‌ها شود. این سازمان مدافع حقوق بشر از مقام‌های ایران خواسته بود که یا فوراً این فعالان را آزاد کنند، یا مدرکی ارائه کنند که اتهامات علیه آن‌ها را توجیه و محاکمه‌ عادلانه را تضمین کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • nader

    حضور قلیل مردم در سالگرد ۲۲ بهمن خود گویای همه چیزاست . خمینی به بنی صدر گفته بود به هر قیمتی شده حکومت آخوندی را ایجاد میکنم حتی با کشتار ۵۰ هزار نفر. او به هیچکس رحم نکرد حتی ازکشتن بهشتی و طالقانی و شریعتمداری وتهرانی و... جانشین اوهم - خامنه ای هم راهش را ادامه داد حتی به سید احمد و رفسنجانی و....رحم نکرد....