ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت اطلاعات مراسم یادبود «مادر لطفی» را لغو کرد

مراسم یادبود فروغ تاجبخش، مادر انوشیروان لطفی و نماد گورستان خاوران و یکی از مهم‌ترین چهره‌های دادخواهی در ایران لغو شد.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مراسم یادبود فروغ تاجبخش، مادر انوشیروان لطفی و نماد گورستان خاوران و یکی از چهره‌های شاخص دادخواهی در ایران را لغو کرد.

فروغ جهانبخش- مادر لطفی- در خاوران

پنجشنبه ۲۵ بهمن، منصوره بهکیش، خواهر دو تن از اعدامیان کشتار تابستان ۶۷ در صفحه فیسبوک خود خبر داد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، مراسم یادبود فروغ تاجبخش معروف به «مادر لطفی» را لغو کرده است.

قرار بود این مراسم در سالن رعد در تهران برگزار شود که وزارت اطلاعات مانع از برگزاری آن شد.

فروغ تاجبخش، معروف به «مادر لطفی» از مادران زندانیان سیاسی اعدامی در «کشتار ۶۷» بود. او عصر یکشنبه ۲۱ بهمن در بیمارستان طوس در تهران درگذشت. او که به «نماد خاوران» شهرت داشت، مادر انوشیروان لطفی یکی از اعدام شدگان در کشتار ۶۷ بود.

منصوره بهکیش در صفحه فیسبوک خود نوشته است:

«وزارت اطلاعات کار خودش را کرد و مراسم امروز برای یادبود مادر فروغ در سالن رعد را کنسل کرد. ولی برای همراهی با فریاد دادخواهی او نباید به این کنسل تن داد. می‌توان در خانه خودش او را یاد کرد و گرامی داشت. ما خانواده‌های خاوران از همان سال‌های اول برای گرامی‌داشت عزیزانمان و مشخص کردن تفاوت مرگ عزیزانمان با مرگ عادی، به جای لباس سیاه، لباس یا روسری سفید می‌پوشیدیم.»

مراسم خاکسپاری فروغ تاجبخش در بهشت زهرا در تهران

فروغ تاجبخش از نخستین مادران زندانیان سیاسی اعدامی در کشتار ۶۷ بود که برای یافتن جسد فرزندش به گورستان خاوران رفت. او همراه با سایر مادران و اعضای خانواده اعدام‌شدگان از سال ۱۳۶۷ با تظاهرات در برابر دفتر سازمان ملل در تهران و با گردهمایی سالانه بر سر گورهای بی‌نام و نشان و جمعی در گورستان خاوران و ایستادگی در برابر ضرب و جرح مأموران حکومتی تلاش کردند پرونده این اعدام‌ها را به یک پرونده ملی و بین‌المللی تبدیل کنند. انوشیروان لطفی، فرزند فروغ تاجبخش از اعضای سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران بود که در سال ۱۳۵۰، ۱۳۵۳ و ۱۳۶۲ دستگیر و خرداد ۱۳۶۷ در زندان جمهوری اسلامی اعدام شد. جسد او را مخفیانه در گورهای بی‌نام و نشان خاوران دفن کردند. فروغ تاجبخش در مصاحبه‌ای گفته بود:

«راهی خاوران شدم، با دست خاک‌ها را کنار زدم، خاک را شکافتم و پیراهن چهارخانه پسرم بود. دیگر نمی‌خواستم چیزی را ببینم.»

در سال ۱۳۹۳ جایزه گوانگجو برای حقوق بشر به خاطر پیگیری مستمر حقیقت، به خانواده‌های زندانیان سیاسی اعدام شده در سال‌های دهه ۱۳۶۰ و در تابستان ۱۳۶۷ تعلق گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.