ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فراکسیون غذا و داروی مجلس: دولت باید به دارو یارانه دهد

هاشمی گفت ثابت ماندن قیمت دارو «خطرناک» است، اما نباید «افزایش شدید نداشته باشد.»

رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس به دولت توصیه کرد که برای دارو یارانه اختصاص دهد. او در عین حال افزود که ثابت نگه داشتن قیمت دارو خطرناک است زیرا بر انگیزه تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو تاثیر گذاشته و در نهایت به مردم آسیب وارد می‌کند.

یک داروخانه در تهران. عکس از آرشیو

از تابستان سال جاری تهیه دارو، به ویژه برای بیماران خاص و آن گروهی که به داروهای خارجی نیاز داشتند، دشوارتر و قیمت دارو نیز گران‌تر شد. وزارت بهداشت و درمان به پزشکان دستور داد، داروهای تولید داخل را جایگزین داروی خارجی کنند. با این حال تولیدکنندگان دارو نیز با مشکل جدی مواجه شده و قیمت‌ها را افزایش داده اند زیرا ۶۰ درصد مواد اولیه آنها خارجی است.

به گزارش خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا)، همایون هاشمی، رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس، قیمت دارو در کشور را نامتناسب با توان اقتصادی مردم ارزیابی کرد. او دلیل این امر را تورم مضاعف در کشور دانست و به دولت توصیه کرد در این باره تدابیری بیاندیشد.

هاشمی یکی از تدابیر معمول را در نظر گرفتن یارانه برای دارو دانست و گفت: «کشورها وقتی دچار تورم مضاعف و غیر قابل جبران می‌شوند برای حل مشکل یارانه در نظر می‌گیرند. بارها به سازمان غذا و دارو پیشنهاد کردم که در تعیین قیمت دارو کار مثلثی بین حاکمیت، مصرف کننده و تولیدگر و توزیع‌گر انجام دهد تا در نهایت قیمتی تعیین شود که به نفع مردم و صاحبان صنعت دارو باشد.»

او افزود که یارانه باید طوری اختصاص داده شود که قیمت دارو به میزان مشخصی اضافه شود و «افزایش شدید نداشته باشد.» گفته رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس تخصیص یارانه به دارو نیاز به کار کارشناسی برای تعیین دقیق قیمت دارو و میزان افزایش قیمت‌ها است.

هاشمی ثابت ماندن قیمت دارو را «خطرناک» دانست و گفت «اگر قیمت دارو بر اساس تورم و سایر مؤلفه‌های اثرگذار در حوزه دارو افزایش پیدا نکند قطعاً یکی از این بخش‌ها ضرر مضاعف خواهد کرد.»

پاییز سال جاری محمدرضا واعظ مهدوی، مشاور سازمان برنامه و بودجه کاهش میزان تولید داروی داخلی را «نگران‌کننده» خواند و گفت که در صورت ادامه این وضعیت «هزینه بیمارستان‌ها، شرکت‌های بیمه، مراکز ارائه خدمات درمان افزایش چشمگیری خواهد یافت». براساس اعلام وزارت بهداشت و درمان ۹۷ درصد داروهای مصرفی در ایران تولید داخل است اما مواد اولیه ۶۰ درصد این محصولات وارداتی است.

به عقیده رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس، دولت باید از یک طرف به تولیدکنندگان یارانه دهد و «از آن طرف هم می‌تواند تکالیفی برای بیمه‌ها لحاظ کند که مطالبات بیمه‌ها به وقتش پرداخت شده و بیمه‌ها تعهداتشان را به بیمه‌گذاران انجام دهند.»

رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز آبان‌ماه سال جاری فاش کرد که داروهای خارجی مورد نیاز بیمارانی که باید شیمی درمانی شوند، از فهرست پوشش بیمه خارج شده است. او این تصمیم را نگران کننده و خطرناک خواند و از وزارت بهداشت و درمان خواست که سلامت بیماران را قربانی سیاست‌های اقتصادی و ذخیره ارزی نکند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، فروردین‌ماه سال جاری وعده داده بود که امسال کالاهای اساسی از جمله دارو گران نشوند. با این حال وعده‌های او عملی نشد. روحانی آن حرفها را در حالی می‌زد که کاهش ارزش ریال با افزایش قیمت دارو و هزینه درمان همراه شد.

در حال حاضر تهیه داروهای خاص در ایران مشکل‌تر از قبل شده است و داروهای وارداتی با چند برابر قیمت پیشین در دسترس است.

دولت در مورد دارو هنوز به یک سیاست یکپارچه و مدون دست نیافته است. به عنوان مثال، گرچه روحانی وعده ثابت ماندن قیمت دارو را داده بود، حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت دولت روحانی، کنترل بازار را به صلاح ندانسته و از افزایش قیمت کالاهای سلامت دفاع کرده بود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Faryad

    به عالم و آدم رشوه میدهند و وام با نرخ بالا میگیرند تادر ازای بالا آوردن میلیاردها دلار بدهی های خارجی از حکومتشان حمایت کنند!: -مجلس روز دوشنبه ۲۹ بهمن و در جریان بررسی بودجه سال ۹۸، مجوز اخذ وام ۵ میلیارد دلاری از روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد! و یک عضو هیات رئیسه مجلس خبر داد که حکومت ایران تاکنون دو میلیارد دلار از روسیه وام گرفته است!. - خبرگزاری اسپوتنیک روسیه روز چهارشنبه به نقل از علی اکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، ‌نوشت که «سهم روسیه در تأمین گوشت، به ویژه گوشت گوسفندی به ایران بالا رفته و با توجه با آمار سال گذشته،‌ صادرات گوشت روسیه به ایران تقریبا سه برابر افزایش یافته است!!». - طرح ۱٫۸ میلیارد دلاری شرکت دانیلی ایتالیا به عنوان بخشی از یک توافق همکاری ودادن اعتبار با سود بالا به ارزش ۵٫۷ میلیارد دلاراز جمله آنها است!.