ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اطلاعیه بانک مرکزی ایران: در شرایط تحریم به شفافیت نیاز است

اسدالله عسگر اولادی از نزدیکان اصول‌گرایان سنتی در انتقاد از سامانه نیما گفته است اگر وضع به همین منوال پیش برود، صادرات متوقف می‌شود. بانک مرکزی بلافاصله پاسخ داد.

اسدالله عسگر اولادی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین از بانک مرکزی انتقاد کرده که با سامانه نیما سبب شده که صادرات تجار ایرانی متوقف شود. او پیش‌بینی کرده که اگر ارز دولتی حذف نشود، بهار سختی در پیش روی باشد. بانک مرکزی اعلام کرده که عسگر اولادی بیش از ۱۶ میلیون یورو صادرات داشته، اما ارزی را که به دست آورده وارد چرخه اقتصادی کشور نکرده است. بانک مرکزی یادآوری کرده که در شرایط تحریم بیش از هر زمان دیگری به شفافیت اقتصادی نیاز است. بازار مخاطب اصلی بیانیه بانک مرکزی است.

بانک مرکزی ایران در تهران (عکس: آرشیو)

اسدالله عسگراولادی از نزدیکان جناح راست و اصول‌گرایان سنتی که خاستگاهشان در بازار است، در مقام ریاست اتاق بازگانی ایران و چین دوشنبه ۲۹ بهمن در انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی تحت عنوان مشوق‌های بازگشت ارز صادرات برای صادرکنندگان به رسانه‌های داخلی خبر داد که «صادرات در کشور قفل شده». او هشدار داد که تا شش ماه آینده صادرات در ایران کاملاً متوقف می‌شود:

«"نیما" دفتر دستکی است که آقایان راه انداخته‌اند و چند صراف را دور هم جمع کرده‌اند. درحالیکه طرف خارجی و خریدار کالای صادراتی ما می‌گوید، شما بانک معتبر معرفی کنید تا پول صادراتتان را به آن بانک واریز کنم. در چنین شرایطی من پول صادراتم را چطور وارد کشور کنم؟»

مجمع تشخیص مصلحت نظام شنبه گذشته درباره لایحه پالرمو، یکی از لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی به تصمیم نرسید. قیمت دلار در روز دوشنبه ۲۹ بهمن به کانال ۱۳ هزار تومان وارد شد. سایت‌های ارز و طلا خبر داده‌اند که هر دلار آمریکا به قیمت ۱۳۳۰۰ تومان و یورو به قیمت ۱۵۱۸۰ تومان و پوند بریتانیا نیز با قیمت ۱۷۳۳۰ تومان در بازارهای تهران به فروش می‌رسد. صندلی حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در جلسه شنبه ۲۷ بهمن مجمع تشخیص مصلحت نظام خالی بود. صادق آملی لاریجانی ریاست مجمع را به عهده دارد.

اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق مشترک ایران و چین به رسانه‌های داخلی گفته است:

«امروز شرایط به گونه‌ای شده که تهیه ارز برای سفر هم مشکل است. همین الان در شهر دبی نمایشگاهی بزرگی به نام GULLFOOD در حوزه مواد غذایی در حال برگزاری است، ولی [تاجران] به دلیل مشکل تامین ارز سفرشان نمی‌توانند در این نمایشگاه حضور پیدا کنند. خب وقتی به نمایشگاه نروند و خریدارشان را نبینند، طبیعی است که نمی‌توانند اجناسشان را بفروشند و صادراتی داشته باشند.»

عسگر اولادی هشدار داده که اگر ارز دولتی حذف نشود و سامانه نیما باقی بماند، بهار سختی در پیش روی باشد.

بانک مرکزی در واکنشی کم‌سابقه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که شرایط تحریم نباید موجب بی‌نظمی و عدم شفافیت شود، بلکه برعکس «در زمان تحریم باید نظم، حساب و کتاب و شفافیت‌های سیستمی قابل کنترل افزایش یابد.»

بانک مرکزی در این بیانیه اسدالله عسگراولادی را متهم کرده که «تاکنون هیچ اطلاعاتی از نحوه مصرف ارز صادراتی خود در چرخه اقتصادی کشور ارایه نداده» است:

«دو شرکت صادراتی ایشان تا پایان آبان ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو صادرات داشته و ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصادی نکرده است، در حالی‌که بخش عمده‌ای از صادرکنندگان متعهد به کشور تاکنون بیش از ۱۰ میلیارد یورو ارز در بازار ثانویه عرضه و بخشی از واردات کشور از این محل تأمین شده است.»

بانک مرکزی ایران در این بیانیه یادآوری کرده که ارز حاصل از صادرات کشور می‌بایست «به صورت شفاف برای تأمین نیازهای وارداتی کالاها و خدمات، از جمله مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای بخش‌های اقتصادی و نیز سایر کالاهایی که ضرورت و اولویت دارد به کار گرفته شود.»

همزمان با بیانیه کم‌سابقه بانک مرکزی ایران، غلام‌علی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسمی در اتاق بازرگانی ایران از بخش خصوصی خواست که مانند سال ۳۲ به کمک دولت بشتابد. خودشان را برای کشور بخواهند نه کشور را برای خودشان:

«امروز وظیفه بخش خصوصی در طول ۴۰ سال گذشته سنگین‌تر است هم آنچه دارد باید به میدان بیاورد و هم به دولت در تصمیم‌گیری‌ها کمک کند بخش خصوصی باید فعال اصلی باشد و دولت باید میدان را به آنها بسپارد. شرایط فعلی جنگ اقتصادی است مانند مرداد ۳۲ که جنگ روزنامه‌ای هم بود. این جلسه این پیام را دارد که بازرگانان ایران خودشان را برای کشور می‌خواهند نه کشور را برای خودشان.»

بانک مرکزی سامانه نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی) را با این هدف تأسیس کرد تا تجار و بازرگانان ارز صادراتی یا مورد نیاز خود را در آنجا با قیمت توافقی خرید و فروش کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.