ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه ناآرامی‌ها در مرزهای ونزوئلا

نیروهای امنیتی برای پاکسازی پل ارتباطی سیمون بولیوار که از سوی معترضان اشغال شده بود، گاز اشک‌آور شلیک کردند. عده‌ای از سربازان ونزوئلا نیز به کلمبیا گریختند.

نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا دستور بسته شدن مرزهای این کشور با برزیل و کلمبیا را صادر کرده است تا مانع از ورود «کمک‌های بشردوستانه» به این کشور شود، اما بستن راه‌های مرزی با اعتراض مخالفان مادورو مواجه شده است. عده‌ای از معترضان در مرز ونزوئلا با کلمبیا تجمع کرده‌اند و به بسته شدن پل بین‌المللی بولیوار (پل ارتباطی بین ونزوئلا و کلمبیا) اعتراض دارند. مرز ونزوئلا با برزیل نیز ناآرام است.

معترضان بر روی پل بین‌المللی سیمون بولیوار ایستاده‌اند تا مانع بسته شدن آن شوند

در پی ناآرامی‌های اخیر در ونزوئلا، برخی از کشورهای همسایه به درخواست خوان‌ گوایدو، رهبر مخالفان، اعلام کردند «کمک‌های بشردوستانه» به ونزوئلا ارسال خواهند کرد.

مادورو در واکنش به این اقدامات دستور بسته شدن مرزهای ونزوئلا با چند کشور همسایه را صادر کرد.

روز چهارشنبه گذشته، ونزوئلا مرزهای هوایی و زمینی خود را به روی آروبا، بونِیر و کوراسائو، جزایر هلندی کارائیب بست. دلیل آن اختلاف بر سر ارسال کمک‌های انسانی به ونزوئلا بود. پس از آن قرار بود نخستین کمک‌های دارویی و غذایی از جزیره کوراسائو وارد شود. خوان گوایدو برای سازماندهی یک کاروان کمک‌های انسانی از جزیره کوراسائو درخواست همیاری کرده بود.

دولت راستگرای برزیل نیز گفته بود ارسال «کمک‌های بشردوستانه» به ونزوئلا را شنبه ۴ اسفند/ ۲۳ فوریه آغاز می‌کند. مادورو در مخالفت با این اقدام جمعه ۳ اسفند/ ۲۳ فوریه دستور بسته شدن مرز ونزوئلا با برزیل را صادر کرد.

مادورو همچنین به ارتش کلمبیا نیز به دلیل اقدامات تحریک‌آمیز هشدار داد.

او دولت راست میانه ایوان دوکه در کلمبیا را همواره متهم کرده که با اپوزیسیون ونزوئلا و آمریکا علیه او و دولتش توطئه می‌کنند.

ارتش ونزوئلا اوایل صبح شنبه اقدام به بستن مرز این کشور با کلمبیا کرد که با مقاومت مردم محلی و معترضان مواجه شد.

نیروهای امنیتی برای پاکسازی پل ارتباطی سیمون بولیوار که از سوی معترضان اشغال شده بود، گاز اشک‌آور شلیک کردند. معترضان نیز یک اتوبوس قرمز شهرداری را به آتش کشیدند.

مرز ونزوئلا با کلمبیا پیشتر هم برای مدت یک سال بسته شده بود. گروهی فعال با نام «زنان سفید‌پوش» موفق شده بودند که مرز را باز کنند و برای آوردن غذا و دارو به کلمبیا بروند. این بار نیز آنها جلودار اعتراضات اخیر نسبت به بسته شدن مرز با کلمبیا هستند.

گریختن سربازان ونزوئلایی به کلمبیا

به گزارش روزنامه «گاردین»، صبح شنبه خبر رسید که چهار عضو گارد ملی ونزوئلا گریخته‌اند و به کلمبیا پناه برده‌اند.

خوان گوایدو، رئیس جمهوری خودخوانده و رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، شنبه ۲۳ فوریه/ ۴ اسفند به اعضای ارتش و نیروهای امنیتی که به نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا پشت کردند وعده داد مشمول عفو خواهند شد.

گوایدو خواهان دریافت کمک‌های انسانی از کشورهای دیگر است اما مادورو معتقد است ارسال این کمک‌ها به‌منظور پیشبرد اهداف سیاسی کشورهای مخالف به‌ویژه آمریکا برای سرنگونی دولت سوسیالیست او صورت می‌گیرد.

ولادیمیر پادرینو، وزیر دفاع ونزوئلا چند روز پیش اعلام کرد نیروهای نظامی این کشور برای جلوگیری از ورود غیرقانونی و تجاوز به خاک ونزوئلا، در مرزهای این کشور باقی خواهند ماند.

مخالفان دولت ونزوئلا قصد دارند محموله‌های غذا و دارو را که از سوی آمریکا به کلمبیا فرستاده شده، وارد این کشور کنند و از وخامت وضعیت ناشی از بحران اقتصادی بکاهند.

بحران اقتصادی در ونزوئلا منجر به اعتراضات گسترده در این کشور علیه دولت مادورو شده است. کمبود غذا و دارو نیز به بحرانی جدی در ونزوئلا منجر شده است.

با ادامه اعتراضات، خوان گوایدو یک ماه پیش با پشتیبانی هزاران معترض و حمایت ایالات متحده خود را رئیس‌جمهوری موقت خواند. از آن زمان تا کنون بحران ونزوئلا ابعاد جدیدی پیدا کرد.

برخی از کشورها نظیر آمریکا، برزیل، کلمبیا و کانادا از خوان گوایدو حمایت کردند و خواستار تغییر رژیم در ونزوئلا شدند. کشورهای دیگری از جمله روسیه، چین و ایران از مادورو پشتیبانی کردند.

بحران ونزوئلا منجر به مهاجرت گسترده شهروندان این کشور شده است. بر اساس برآورد سازمان ملل هر روز دست‌کم ۵ هزار ونزوئلایی این کشور را ترک می‌کنند.

سازمان ملل علت مهاجرت گسترده شهروندان از ونزوئلا را «بی‌ثباتی و عدم اطمینان» از آینده به سبب بی‌ثباتی سیاسی و بحران اقتصادی اعلام کرده است.

برزیل، کلمبیا، اکوادور و پرو نخستین مقصد مهاجران ونزوئلایی هستند.

کمیسیون پناهندگی سازمان ملل اعلام کرده که از سال ۲۰۱۵ تاکنون ۳ میلیون ونزوئلایی کشور خود را ترک کرده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.