ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

از نجوای سنت تا غوغای پاپ

محمود خوشنام اثر پژوهشی تازه‌ای در ۹ فصل منتشر کرده است: تحلیلی جامعه‌شناسانه از حیات اجتماعی و آثار موسیقی‌دانان ایران در صد سال گذشته.

به تازگی کتابی در پژوهش تاریخ موسیقی ایران منتشر شده است: «از نجوای سنت تا غوغای پاپ» اثر محمود خوشنام، پژوهشگر نام‌آشنای موسیقی ملی ایران را انتشارات فرهنگ جاوید در تهران منتشر کرده.

از نجوای سنت تا غوغای پاپ، محمود خوشنام، فرهنگ جاوید، تهران، زمستان ۱۳۹۷

محمود خوشنام ( متولد ۱۳۱۴ در تهران) پژوهشگر موسیقی ملی ایران، پیش از انقلاب سردبیری ماهنامه رودکی، از نشریات تأثیرگذار در زمینه موسیقی و هنر و ادبیات را به عهده داشت. او مدتی رئیس بخش روابط عمومی سالن رودکی بود و سپس معاون هنری این تالار و عضو شورای عالی فرهنگ شد. او سالیان درازی است که در تبعید در آلمان زندگی می‌کند. در این سال‌ها او مقالاتی در دو نشریه مهم ایران‌شناسی و ایران‌نامه منتشر کرده و چند سالی هم از همکاران رادیو زمانه بود. برنامه‌های رادیویی محمود خوشنام درباره برجستگان موسیقی سنتی و موسیقی ملی و موسیقی پیشرو ایران از برنامه‌های به یاد ماندنی رادیو زمانه است. اکنون او برای نخستین‌بار در ایران مجموعه‌ای از مقالات و پژوهش‌های خود در زمینه تاریخ موسیقی ایران را با عنوان «از نجوای سنت تا غوغای پاپ» منتشر کرده است.

این اثر در ۹ فصل تنظیم شده: «موسیقی سنتی ایران»، «موسیقی نوآورانه سنتی»، «موسیقی پیشرو در ایران»، «موسیقی پاپ در ایران»، «طنین روستا: گشت‌وگذاری در موسیقی بومی ایران»، «موسیقی عامیانه شهری»، «موسیقی در سینمای ایران»، «نقد و نشر در موسیقی» و همچنین «موسیقی ایران در بوته نقد نخبگان». خوشنام درباره چالش‌های موسیقی ملی ایران در یک قرن گذشته می‌نویسد:

««موسیقی در جامعه ایران بیش از هر نهاد فرهنگی دیگر شکننده بود است. اختناق هزار و چهارصد ساله و نگاه سنتی جامعه، موسیقی ما را بیش از هر هنر دیگری آسیب‌پذیر کرده است (...) با این همه، در یکصد سال اخیر، موسیقی‌دانانی در ایران سر برآورده‌اند که نهایت کوشش خود را در بازگرداندن اعتبار فرهنگی و اجتماعی موسیقی به خرج داده‌اند و قدم‌های مؤثری برای نوسازی آن برداشته‌اند. از این‌رو، موسیقی نوآورانه‌ی سنتی امروز ایران پس از دگردیسی‌های چشمگیری که در فرم و محتوا داشته، افق درخشانی پیش روی ما گشوده است.»

نویسنده کتاب «از نجوای سنت تا غوغای پاپ» تلاش می‌کند تحلیلی جامعه‌شناسانه از حیات اجتماعی و آثار موسیقی‌دانان ایران در یکصد سال اخیر به دست دهد و ارزش‌های تازه‌ای را که هنرمندان موسیقی در آفرینش و اجرا، و در شاخه‌های مختلف موسیقی از سنتی تا پاپ آفریده‌اند آشکار کند.

انتشارات فرهنگ جاوید کتاب «از نجوای سنت تا غوغای پاپ» را در ۶۲۹ صفحه و در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و به بهای ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان روی پیشخوان کتابفروشی‌ها آورده است.

بنیاد ژاله اصفهانی در مراسمی که ۲۳ فوریه/ ۴ اسفند در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی لندن (سواَز) برگزار کرد، از این اثر پژوهشی رونمایی کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نیلوفر پارسی

    اختناق ۱۴۰۰ ساله یعنی سلطهء ۱۴ قرنِ یک مذهب دروغینِ جنایتکار که نه در غارت, نه در دروغگویی و نه در جنایت هیچ محدودیتی ندارد. هیچ جای دنیا مثل ایران بیش از چهارصد مردم بیگناه در سینما سوخته نشدند تا مشتی آخوند و ملای *** بازِ, پامنقلیِ, دزدِ جنایتکار به قدرت برسند. "سکندر بسوخت و مغول بکشت و عرب غارت کرد؛ نکرد آنچه که ملا هر سه یکجا کرد."

  • Majid

    اختناق ۱۴۰۰ ساله یعنی‌ چه؟ ۳۵۰ سال پیش جایی‌ در دنیا بوده مثلا که اختناق نبوده؟ یا هدف یه شعار است به منظور خود زنی؟