ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح جدید پنتاگون: تمام سربازان آمریکایی حداکثر تا ۵ سال آینده از افغانستان خارج می‌شوند

بر اساس این طرح تا چند ماه آینده نیمی از سربازان آمریکایی از افغانستان خارج می‌شوند و مأموریت نیمی دیگر نیز از آموزش ارتش افغانستان به مقابله با عملیات ضد تروریستی تغییر می‌کند.

«نیویورک‌تایمز» از طریق چندین مقام آمریکایی و اروپایی از جزئیات طرح جدید وزارت دفاع آمریکا درباره افغانستان آگاه شده است. این طرح جدید در مذاکرات فعلی واشنگتن با گروه طالبان افغانستان ارائه شده. بر اساس این طرح قرار است که در طی پنج سال هزاران نیروهای آمریکایی به تدریج و در چند مرحله از افغانستان خارج شوند.

دو سرباز آمریکایی در میان وسایل شخصی نیروهای آمریکایی در یک مقر نظامی در رومانی که از آنجا نیروها به افغانستان منتقل می‌شوند ــ‌ منبع: AFP

پنجشنبه ۲۸ فوریه/۹ اسفند ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان از توقف موقت مذاکرات دوحه بین زلمی خلیل‌زاده، نماینده آمریکا در امور افغانستان و طالبان خبر داد. قرار است فردا، شنبه ۲ مارس/ ۱۱ اسفند طرفین بر سر میز مذاکره بازگردند. خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان، مبارزه با گروه‌های القاعده و داعش در این کشور، توافق بر سر آتش‌بس و آغاز مذاکرات طالبان با دولت افغانستان از موضوعاتی است که در این دور از گفت‌وگوهای صلح دوحه مطرح شده. یک روز پیش از آغاز این مذاکرات، نیویورک تایمز گزارش داد که بر اساس طرح پنتاگون، قرار است تمام سربازان آمریکایی طی سه تا پنج سال آینده از افغانستان خارج شوند. دیگر نیروهای بین‌المللی حاضر در این کشور جنگ‌زده نیز همزمان آنجا را ترک خواهند کرد. این نیروها از سال ۲۰۰۱، با آغاز «جنگ علیه ترور» و حمله به افغانستان پس از ۱۱ سپتامبر در آنجا حاضر بودند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، آمریکا در حال رایزنی با متحدان اروپایی‌اش بر سر این طرح است. این طرح برای جلب رضایت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تنظیم شده تا وعده او برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را تحقق بخشد.

همراهی اروپا با طرح جدید

طرح پنتاگون با استقبال واشنگتن و نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل مواجه شده است. متحدان اروپایی ایالات متحده بر خلاف انتقاد شدید از طرح ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، با طرح خروج نیروها از افغانستان موافقند.

بر اساس طرح پنتاگون، نیمی از ۱۴ هزار سرباز آمریکایی حاضر در افغانستان در ماه‌های آینده خارج خواهند شد. همچنین آموزش ارتش افغانستان به طور کامل به دست نیروهای اروپایی و بین‌المللی دیگر ــ که شمارشان به ۸ هزار و ۶۰۰ تن می‌رسد ــ سپرده خواهد شد و سربازان آمریکایی به حملات ضدتروریستی خواهند پرداخت.

این طرح در مذاکرات زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان با طالبان پیشنهاد شده است تا روند دستیابی به صلح را آسان کند. نماینده آمریکا در مذاکرات با طالبان در قطر دیروز نسبت به سرنوشت این رایزنی‌ها ابراز امیدواری کرده بود. با این حال دولت افغانستان به دلیل امتناع طالبان از مذاکره با اشرف غنی رئیس‌جمهوری افغانستان یا فرستادگان او بخشی از این رایزنی‌ها نبوده است.

    عنصر غافل‌گیرکننده‌ای به اسم ترامپ

    مقام‌های آمریکایی هشدار می‌دهند که ممکن است ترامپ هر لحظه طرح جدید را به‌هم بریزد. آنها همچنین می‌گویند که در صورت شکست مذاکرات صلح، باز هم پنتاگون می‌تواند این طرح را اجرایی کند و مأموریت سربازان آمریکایی را از آموزش سربازان افغانستانی به انجام عملیات ضدتروریستی تغییر دهد.

    پیش از آنکه خروج تمام سربازان آمریکایی نهایی شود، گروهی چندهزار نفره از آنها برای ادامه حملات علیه القاعده و دولت اسلامی (داعش) با مشارکت کماندوهای افغان حضور خواهند داشت. به گزارش نیویورک‌تایمز، مأموریت‌های ضدتروریستی و حضور هرچند اندک نظامی در افغانستان برای ادامه عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در آن کشور ضروری است.

    با این حال هنوز بر سر این طرح تصمیم‌ نهایی گرفته نشده است. به گفته کون فاکنر، سخنگوی پنتاگون، گزینه‌های دیگری نیز روی میز است.

    در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.