ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس بانک مرکزی: حفظ روابط بانکی با بانک‌های خارجی ضروری است

عبدالناصر همتی با انتشار پیامی نسبت به پیامدهای رد لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت هشدار داد. معاون حقوقی روحانی نیز گفته معیشت مردم در گرو تصویب این لایحه است.

مجمع تشخیص مصلحت نظام که دو هفته قبل درباره لایحه پالرمو به تصمیم نرسیده بود، شنبه ۱۱ اسفند یک بار دیگر تشکیل جلسه می‌دهد و این لایحه را به بحث می‌گذارد. عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران هشدار داد که توصیه‌های FATF جزو استاندارد‌های بانکداری بین‌المللی است و برای حفظ روابط محدود بانکی با بانک‌های خارجی ضرورت دارد. معاون حقوقی روحانی نیز گفته معیشت مردم در گرو این لایحه است.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو تشخیص مصلحت نظام جمعه ۱۰ اسفند در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که بنا به دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی «برای تصویب لایحه پالرمو به دو سوم آرای اعضا مجمع تشخیص مصلحت نظام نیاز است و در صورتی که این میزان آرا به دست نیاید، لایحه در مجمع رد خواهد شد.»

یکم بهمن سال جاری علیرضا رحیمی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفته بود که ۷ وزیر دولت روحانی، از جمله وزیر نفت و وزیر خارجه در نامه‌ای از خامنه‌ای خواسته‌ بودند که ایران «پالرمو» و «سی اف ت» را بپذیرد. جبهه پایداری ادعا کرده بود که این وزیران تهدید کرده بودند که چنانچه لوایح مبارزه با پولشویی به تصویب نرسد استعفا می‌دهند. جمعه ۱۰ اسفند، یک روز پیش از آنکه مجمع تشخیص مصلحت لایحه پالرمو را مجدداً به بحث بگذارد، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران در صفحه اینستاگرام خود هشدار داد:

«روابط "محدود" بانکی با بانک‌های خارجی یک ضرورت است. توصیه‌های FATF جزو استاندارد‌های بانکداری بین المللی است.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی نیز در سخنانی که دوشنبه گذشته در جمع مدیران بانک مرکزی ایراد کرد هشدار داد که اگر رابطه ایران با FAFT قطع شود، مبادلات بانکی ایران با سایر کشورهای جهان مختل خواهد شد. روحانی گفته بود:

«با چمدان که نمی‌توانیم تجارت کنیم. بانک‌های ما باید فعال باشند. اگر رابطه‌ ما با FATF قطع شود، فعالیت بانکی ما با دنیا دچار مشکل می‌شود. تمام کشورهای دنیا در این گروه شرکت کرده‌اند. یعنی هیچکدام عقل نداشته‌اند؟ دولت و مجلس ایران هم که تصویب کرده‌اند، تدبیر نداشته؟ شورای نگهبان هم که امضا کرده، تدبیر نداشته؟ اینکه نمی‌شود. نمی‌شود کشور را به دست ۱۰ تا ۲۰ نفر داد. صاحب این کشور، این ملت است.»

احمد علم‌الهدی جمعه ۱۰ اسفند در نماز جمعه مشهد با اشاره به نامه ۷ وزیر دولت روحانی در یکم بهمن سال جاری به خامنه‌ای درباره ضرورت تصویب لوایح مبارزه با پولشویی، در پاسخ به روحانی گفت:

«معنای ملت، مقام رهبری است. رهبری نیز روز اول نظر خود درباره کنوانسیون‌ها را بیان فرمودند و فرمودند اینها قراردادهای دیکته شده برای حفظ منافع آمریکا است. وقتی که ۷ وزیر نامه نوشتند که مصلحت اقتضا می‌کند این مصوبات اجرایی شود مقام معظم رهبری آن را به مجمع تشخیص واگذار کردند. امروزی که می‌خواهید محافظه‌کاری با دشمن را متوجه این نظام انقلابی کنید آن وقت ۲۰ تا ۳۰ نفر مجمع، ملت نیستند؟ ما هم می‌گوئیم ملت نیستند. همه چیز ملت و همه کاره ملت، رهبر است که تکلیف را مشخص فرمودند.»

لعیا جنیدی، معاون حقوقی رییس جمهوری شامگاه پنجشنبه ۹ اسفند گفته بود نه تنها سلامت بانکداری، بلکه پرداخت‌های صادرات و واردات و تأمین مایحتاج عمومی مردم در گروی تصویب لایحه پالرمو است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مجموع ۳۸ عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت، ۲۰ نفر از اعضا در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی نظر خود را اعلام کرده‌اند. فقط سه نفر موافق پیوستن ایران به معاهده پالرمو بوده‌اند: مجید انصاری، سید محمد صدر و محمدرضا عارف. غلامرضا مصباحی مقدم به ایرنا گفته است که احتمال دارد در روز شنبه رای‌گیری درباره لایحه پالرمو به تعویق بیفتد. تکرار تجربه برجام و نگرانی از دسترسی غرب به اطلاعات بانکی ایران و همچنین تأمین سلاح و مهمات برای حزب‌الله لبنان از مهم‌ترین دلایل مخالفت با لایحه پالرمو است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.