نماینده آلمان در «اینستکس»: چرا اروپا با ایران تجارت نکند؟
سهم عمده صادرات آمریکا به ایران در سال ۲۰۱۸ مربوط به دانههای سویا است. میگوئل برگر با تکیه بر تراز تجاری آمریکا با ایران، خواهان ادامه تجارت اروپا با جمهوری اسلامی شد.

میگوئل برگر، نماینده آلمان در کانال مالی اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران (اینستکس)
میگوئل برگر، دستیار وزیر خارجه آلمان و نماینده این کشور در کانال مالی اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران (اینستکس)، با انتشار آماری از افزایش حجم تجارت آمریکا با ایران خبر داد و با تکیه بر این آمار این پرسش را مطرح کرد که چرا شرکتهای اروپایی از تجارت با ایران منع میشوند؟

میگوئل برگر، نماینده آلمان در کانال مالی اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران (اینستکس) پنجشنبه ۷ مارس/ ۱۶ اسفند با انتشار پیامی در توییتر نوشت:
«تجارت ایالات متحده به ایران در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲ برابر افزایش یافته و به بالاترین سطح در ۱۰ سال گذشته رسیده است. اما در همان حال، شرکتهای اروپایی از تجارت با ایران منع میشوند.»
@Der_BDI @DIHK_News @Trade_EU @TradeNewsCentre @AHK_Iran @eu_eeas pic.twitter.com/QDqM0ziTfK\n— Miguel Berger (@GERonEconomy) March 6, 2019
روز گذشته اداره آمار آمریکا گزارشی از تراز تجارت خارجی ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش صادرات ایالات متحده به ایران در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال قبل از آن سه برابر و نیم افزایش یافته است. در مجموع حجم تجارت آمریکا با ایران در سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۰۳ میلیون دلار بوده، که از این رقم بیش از ۴۳۵ میلیون دلار سهم صادرات اقلام آمریکایی به ایران است و در مقابل ایران هم نزدیک به ۷۰ میلیون دلار به آمریکا صادرات داشته.
آنچه که دستیار وزیر خارجه آلمان ناگفته گذاشت: سهم عمده صادرات آمریکا به ایران در سال ۲۰۱۸ مربوط به دانههای سویا بوده است که به دلیل جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن، صادرات آن به چین کاهش یافته. در دیگر اقلام، میزان صادرات به ایران کاهش یافته است.
میگوئل برگر، نماینده آلمان در کانال مالی اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران (اینستکس) در پیام دیگری اعلام کرد که روز گذشته در «انجمن تجارت خاور نزدیک و میانه آلمان» اینستکس به بحث گذاشته شد:
«بحثهای مهمی در انجمن تجارت خاور نزدیک و میانه آلمان در مورد ایران داشتیم و تمرکز اصلی هم بر اینستکس و بررسی راههایی بود که اینستکس میتواند از طریق آنها به حفظ تجارت قانونی در حمایت از برجام، کمک کرد.»
— Miguel Berger (@GERonEconomy) March 6, 2019
سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام، چهارشنبه ۶ مارس/ ۱۵ اسفند در جمع خبرنگاران در وین گفت ایران امیدوار است که سهم خود را از ساز و کار مالی اروپا به دست آورد. معاون سیاسی وزیر خارجه همچنین گفت که مدیر اینستکس به زودی برای انجام مذاکراتی نزدیک با همتایان ایرانی به تهران سفر میکند.
آلمان، فرانسه و بریتانیا، سه قدرت بزرگ اروپا چند ماه بعد از خروج آمریکا از برجام در ۳۱ ژانویه / ۲۱ بهمن سال جاری ساز و کار ویژه مالی در چارچوب توافق هستهای برای ادامه تجارت با ایران را راهاندازی کردند. دفتر این مؤسسه در پاریس است و یک بانکدار آلمانی نیز مدیریت آن را به عهده دارد. بریتانیا نظارت بر این نهاد مالی و حسابرسی آن را به عهده گرفته است. یکی از شرایطی که وزیران خارجه اتحادیه اروپا برای اجرای کامل اینستکس تعیین کردهاند، پیوستن ایران به FAFT است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.