ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فلاحت‌پیشه: بقای دولت سوریه مدیون رهبری ایران است

رئیس کمیسیون امنیت ملی می‌گوید تا زمانی که ایران در سوریه است، در تمام زمینه‌ها، به‌ویژه اطلاعاتی و عملیاتی نقش اصلی را ایفا می‌کند. او می‌گوید ایران نباید حوزه اقتصادی در سوریه را از دست بدهد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی معتقد است که بقای دولت سوریه مدیون جریان مقاومتی است که رهبری آن در دست ایران است و دولت سوریه بدون حمایت آن سقوط می‌کرد. او می‌گوید ایران حوزه اقتصادی سوریه را نباید از دست بدهد و سوریه «بدهی عمده‌ای» به ایران دارد و باید آن را بپردازد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، جمعه ۱۷ اسفند درباره روابط ایران و سوریه گفت: «این دو کشور جزو جریان مقاومت هستند که رهبری آن را ایران برعهده دارد» و «بقای دولت سوریه مدیون جریان مقاومت به‌رهبری ایران است».

او همچنین تأکید کرد که «تا زمانی که ایران در کنار سوریه است، در تمام پیروزی‌ها، پاک‌سازی‌ها و تثبیت‌ها به‌ویژه در حوزه‌های اطلاعاتی و عملیاتی نقش اصلی را ایفا می‌کند».

ایران و سوریه دو متحد استراتژیک در خاورمیانه هستند. سوریه همچنین پل ارتباطی ایران با حزب‌الله لبنان است.

از ژانویه ۲۰۱۱ (بهمن ۱۳۸۹) که تظاهرات ضدحکومتی در سوریه آغاز شد و در ادامه که با دخالت نیروهای خارجی و گروه‌های تندرو اسلامگرا به جنگ داخلی کشیده شد، ایران مدت‌ها حضور نظامی خود در سوریه را کتمان می‌کرد اما با دخالت روسیه در جنگ سوریه، ایران نیز حضور خود در سوریه را آشکار کرد و آن را «حضور مستشاری» نامید.

از ابتدای جنگ سوریه در سال ۲۰۱۱ تاکنون، شماری از اعضای سپاه پاسداران که در سوریه می‌جنگیدند کشته و در شهرهای مختلف ایران تشییع شده‌اند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره حضور ایران در عرصه اقتصادی سوریه هشدار داد و ضمن اشاره به نمونه عراق گفت:

«در عراق دیدیم جمهوری اسلامی ایران در حوزه میدانی بسیار خوب موضوع را مدیریت کرد، اما در حوزه‌های دیگر همچون سیاسی و به‌ویژه اقتصادی دچار ضعف است. امروز می‌بینیم رقبایی که علیه کشور میزبان عمل و از گروهک‌های تروریستی حمایت کردند بر حوزه اقتصادی حاکم می‌شوند، اما ایرانیان هر روز این حوزه را از دست می‌دهند.»

فلاحت‌پیشه احتمال داد که وقایع عراق در سوریه نیز تکرار شود و «ایران حوزه اقتصادی این کشور را نیز از دست بدهد».

دولت‌های ایران و سوریه به‌تازگی در بهمن‌ماه گذشته به توافق‌هایی در زمینه مبادلات بانکی بین دو کشور و توسعه روابط اقتصادی رسیدند. این توافق‌ها در جریان سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران به دمشق و دیدار با مقام‌های این کشور به‌دست آمد.

براساس این توافق روابط کارگزاری بانکی بین دوکشور برقرار و مجوز تأسیس بانک مشترک ایرانی و سوری در دمشق صادر می‌شود و بانک‌های مرکزی دو کشور با گشایش حساب، مبادلات بر مبنای پول ملی دو کشور و ارزهای دیگر به‌جز دلار را آغاز می‌کنند و امکان استفاده از کارت‌های بانکی دو کشور فراهم می‌شود. وزیران راه و حمل و نقل دو کشور نیز تأکید کردند که باید مسیر حمل و نقل جاده‌ای میان ایران و سوریه از مسیر عراق به سرعت اجرایی شود.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه دو سال پیش در دیدار هیئت پارلمانی ایران از سوریه اعلام کرده بود که در دوران بعد از جنگ و مرحله بازسازی سوریه، جمهوری اسلامی «بزرگ‌ترین شریک اقتصادی» او خواهد بود.

فلاحت‌پیشه با بیان این‌که «سوریه به ایران بدهکار است»، گفت:

«دولت این کشور بدهی عمده‌ای به ایران دارد و مسئولان جمهوری اسلامی ایران به لحاظ قانونی و شرعی باید این بدهی را به کشور بازگردانند.»

او همچنین پیشنهاد کرد که ایران، سوریه و عراق کریدوری ایجاد کنند که ایران را به دریای مدیترانه متصل کند. به‌گفته او «این کریدور شامل احداث راه آهن، خط ترانزیت و خط گردشگری دینی - مذهبی است» که باید در قالب سند راهبردی با سوریه و عراق تنظیم شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مذاکرات دولت سوریه و کردها اشاره کرد و گفت:

«ایران می‌خواهد دولت سوریه و کرد‌ها وارد مذاکره شوند و اکنون نیز مذاکراتی بین کرد‌ها و دولت سوریه شکل گرفته و این شرایط در حال مهیا شدن است.»

کردهای سوریه برای دستیابی به پیمانی سیاسی در یک سال اخیر چند دور با مقامات دولتی سوریه مذاکره کردند تا بتوانند خودمختاری خود بر مناطقی از سوریه را حفظ کنند. این مذاکرات اما نتیجه‌ای در بر نداشته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند درجه سه

    مدیون رهبری مسلمین جهان است و هزینه اش را از ملت ایران گرفتند ! نباید کنفرانس 2+6 خلیج فارس یک عضو کم بیاورد، زیرا موضع امارات عربی در برابر ایران ضعیف میشود ! ایران نباید باشد؛ اسلام باید باشد ! اسلام هم برای حفظ نظام مقدس و نظام مقدس هم برای ولی امر مسلمین جهان و شرکا است بحول و قوه الهی !

  • کاربر

    تابناک نوشته است: نیروهای نظامی روسی و ایرانی در سوریه درگیر شده اند . اعتماد انلاین در گزارش اول خود ذکر کرده است : روسیه و ایران در باره سوریه اختلاف نظر بسیار دارند و به ملاقات و اظهار نظر نخست وزیر اسرائیل برای بیرون راندن نیروهای نظامی ایران از سوریه اشاره کرده است واضافهنموده است که سفر مجرمانه اسد به ایران برای توسط سپاه قدس برای نشان دادن برتری ایران بر روسیه بوده است.