ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه ایران: نمی‌خواهیم خواسته‌هایمان را به عراق تحمیل کنیم

وزیر خارجه آمریکا ایران را متهم کرده که از صدور انرژی برای گسترش نفوذ خود در خاورمیانه استفاده می‌کند. بهرام قاسمی پاسخ داده که آمریکا در پی بحران‌زایی است.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سخنان وزیر خارجه آمریکا در اجلاس سالانه انرژی موسوم به «سراویک» درباره روابط ایران با عراق و همچنین در پاسخ به سخنان مایک پمپئو در دیدار با دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد که ایران قصد ندارد خواسته‌های خود را به عراق تحمیل کند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران

مایک پمپئو سه‌شنبه گذشته در بخشی از سخنان خود در کنفرانس «تغییرشکل انرژی آینده» در هیوستون آمریکا، ایران را متهم کرد که از صدور انرژی برای گسترش نفوذ خود در سراسر خاورمیانه استفاده می‌کند، به ویژه در عراق، و این در حالی است که ایالات متحده تلاش می‌کند یک عراق مستقل و با اقتدار شکل بگیرد:

«ما در ماه‌های گذشته سخت تلاش کردیم صادرات نفت خام ایران را به جهان کاهش دهیم و رهبران ایران را متقاعد کنیم که از شهروندان خود مراقبت کنند و هر آنچه مردم می‌خواهند را به آنها بدهد، و در عین حال خطر ترور و بی‌ثباتی را در سراسر خاورمیانه کاهش دهیم.»

وزیر خارجه آمریکا شامگاه گذشته در دیدار و گفت‌وگو با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز درباره فعالیت‌های ایران در خاورمیانه گفت‌وگو کرد. بر اساس بیانیه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پمپئو در دیدار با گوترش از فعالیت‌های مخرب و دردسرساز ایران در سراسر خاورمیانه که تلاش‌های سازمان ملل برای حل و فصل درگیری‌ها در منطقه را تضعیف می‌کند، ابراز نگرانی کرد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران پنجشنبه ۲۳ اسفند در واکنش به این تحرکات گفت:

«روابط ایران و عراق کاملاً با اراده رهبران دو کشور و براساس خواست ملت‌های ایران و عراق و بر پایه احترام، اعتماد و منافع متقابل شکل گرفته است و بر خلاف سیاست‌های همیشگی و مداخله‌جویانه ایالات متحده آمریکا، هیچ یک به دنبال تحمیل کردن اراده و خواسته‌های خود به طرف مقابل نیستند.»

قاسمی همچنین در واکنش به دیدار وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل، آمریکا را به تنش‌زایی و بحران‌آفرینی در خاورمیانه متهم کرد:

«برخی مقامات آمریکایی می‌خواهند با طرح ادعاها و اتهامات ساختگی و غیرواقعی، شرایط غرب آسیا را به صورت محیطی تنش‌زا با بحران‌های متعدد و پیچیده و در ظاهر غیرقابل حل، حفظ کنند که در نتیجه آن، و به قیمت جان هزاران انسان بی‌گناه، ویرانی زیرساخت‌های برخی از کشورهای منطقه و تشدید منازعات و بحران‌های فرساینده و طولانی در میان کشورهای این منطقه، صادرات تسلیحاتی خود و درآمدهای ناشی از آن را افزایش دهند.»

آیت‌الله سیستانی، مرجع تقلید شیعیان عراق روز گذشته در دیدار با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در آخرین روز سفر او به عراق، مهم‌ترین چالش‌های پیش روی این کشور بعد از شکست داعش را یادآوری کرد: مبارزه با فساد، بهبود خدمات عمومی، انحصار سلاح در دست دولت و سرویس‌های امنیتی. سیستانی اظهار امیدواری کرد که دولت عراق در این زمینه به پیشرفت قابل قبولی دست یابد.

وزارت خارجه آمریکا یک هفته قبل از آغاز دور تازه تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، از جمهوری اسلامی خواسته بود به حاکمیت ملی عراق احترام بگذارد و اجازه دهد که شبه‌نظامیان شیعی این کشور سلاح را کنار بگذارند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.