ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض نیوزیلند به انتشار ویدیوهای نفرت‌پراکنی در کارزار انتخاباتی ترکیه

رجب طیب اردوغان از ویدیوی کشتار مسلمانان نیوزلند برای بسیج مسلمانان ترکیه در انتخابات محلی استفاده می‌کند. وزیر خارجه نیوزلند می‌گوید این کار عادلانه نیست.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه ویدیوهایی از حمله به مسلمانان نیوزیلند را که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود در کارزار انتخابات محلی ترکیه که ۳۰ مارس با شرکت ۲۵ حزب برگزار می‌شود، در اختیار مسلمانان این کشور قرار می‌دهد با این هدف که حمایت آن‌ها از حزب اسلام‌گرای عدالت و توسعه را به دست آورد. وزارت خارجه نیوزیلند به دولت ترکیه اعتراض کرده است.

۱۷ مارس/ ۲۶ اسفند: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در کارزار انتخابات محلی آنتالیا

جمعه ۱۵ مارس، مردان مسلح به دو مسجد در شهر کرایست‌چرچ نیوزیلند حمله کردند و دست‌کم ۵۰ نفر را کشتند. این دو حمله همزمان با اقامه نماز جمعه، در دو مسجد نور و لینوود اتفاق افتاد. رهبران سیاسی و مذهبی جهان اسلام و دنیای مسیحی از این حمله متأثر شدند. برنتون تارانت، مظنون اصلی این حمله یک مرد ۲۸ ساله است که خود را به عنوان «یک مرد سفیدپوست از یک خانواده معمولی» معرفی کرده است. نخستین دادگاه او شنبه گذشته برگزار شد. انگیزه تارانت از حمله به مسلمان اسلام‌هراسی بوده است. او تحت تأثیر عقاید یک نویسنده فرانسوی قرار داشت. مانیفست او ۹ دقیقه قبل از کشتار مسلمانان روی میز نخست‌وزیر نیوزیلند قرار گرفته بود.

نخست‌وزیر نیوزیلند در سخنانی در پارلمان این کشور اعلام کرد که حتی حاضر نیست نام مظنون حمله تروریستی به دو مسجد مسلمانان در کرایست چرچ را به زبان بیاورد. جاسیندا آردرن که سخنرانی خود را با سلام علیکم آغاز کرده بود، گفت:

«او یک تروریست است. او یک جنایتکار است. او یک فرد افراطی‌ست. ولی وقتی من از او صحبت می‌کنم، او حتی نامی نخواهد داشت».

طی روزهای گذشته نخست‌وزیر نیوزیلند در دیدار با بستگان حملات به مساجد کرایست‌چرچ و دیگر شهروندان مسلمان کشورش همواره گفته بود:

«نام آن‌هایی که جان دادند را بیاورید، نه نام مردی که جان آن‌ها را گرفت.»

در بخشی از مانیفست مظنون حمله تروریستی به مسلمانان نیوزلند، خطاب به مردم ترکیه آمده است:

«ما به کنستانتینوپولیس (قسطنطنیه سابق و استانبول فعلی) آمده و همه مساجد و مناره‌های شما را ویران می‌کنیم. ایاصوفیه از مناره‌ها پاکسازی و کنستانتینوپولیس مجدداً مسیحی خواهد شد.»

اکنون رجب طیب اردوغان به اعتبار این سطرها و با استفاده از ویدیوی کشتار مسلمانان در دو مسجد نیوزلند در صدد بسیج مسلمانان ترکیه و به دست آوردن حمایت آن‌ها در انتخابات محلی این کشور است که سرنوشت شهرداری‌ها در ۸۱ شهر ترکیه را مشخص می‌کند. وینستون پترز، وزیر خارجه نیوزیلند به انتشار این ویدیوها در کارزار انتخاباتی حزب اسلام‌گرای عدالت و توسعه اعتراض کرده است.

وزیر خارجه نیوزیلند در حاشیه برگزاری جلسه کابینه در جمع خبرنگاران گفت حتی هیأتی هم که برای تحقیق به نیوزیلند اعزام شده، این ویدیوها را برای مسلمان نیوزیلندی به نمایش درمی‌آورد. وینستون پترز گفت:

«چنین ویدیوهایی تصویری غلط از کشور ما ایجاد می‌کند. مظنون این حمله تابعیت نیوزیلند را ندارد و علاوه بر این انتشار چنین ویدیوهایی سبب می‌شود که  نیوزلندی‌ها و شهروندان ما که به خارج سفر می‌کنند در خطر قرار گیرند. این کار عادلانه نیست.»

برنتون تارانت، مظنون اصلی حمله دو بار به ترکیه سفر کرده است. او در مانیفست نفرت‌پراکنی خود از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و صادق خان، شهردار لندن نیز نام برده است.

اردوغان در کارزارهای انتخاباتی‌اش اغلب به شرایط زندگی مسلمان مهاجر ترکیه در کشورهای غربی از جمله در هلند و آلمان اشاره کرده است. رئیس جمهوری ترکیه حمله به مساجد مسلمانان در نیوزیلند را نمونه‌ای از افزایش اسلام‌هراسی و نژادپرستی در غرب دانسته بود.

رجب طیب اردوغان یکشنبه گذشته در سخنانی که در کارزار انتخابات محلی ترکیه در شهر آنتالیا ایراد کرد، بخش‌هایی از ویدیوی حمله به مسلمانان نیوزیلند را به نمایش درآورد و فرازهایی از مانیفست مظنون اصلی این حمله را خواند و گفت:

«روزی می‌رسد که کسی هم از ترکیه همین کار را با شما بکند.»

کمال قلیچ‌دار اوغلو، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق پیش از آن گفته بود وقت آن رسیده که مسلمانان سر جایشان بنشینند و با خودشان فکر کنند چرا در کشور من ترور اتفاق می‌افتد.

اردوغان در کارزار انتخاباتی آنتالیا کمال قلیچ‌دار اوغلو را خطاب قرار داد و گفت: شرم بر تو باد.

یک روز بعد حادثه تیراندازی در متروی اوترخت اتفاق افتاد. مظنون اصلی در ترکیه به دنیا آمده است. وزارت خارجه ترکیه این حادثه را «صرف‌نظر از هویت عامل تیراندازی» و «انگیزه» او محکوم کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.