ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پمپئو: اختلاف میان کشورهای عربی مانع از مقابله با ایران می‌شود

وزیر خارجه آمریکا در دیدار از کویت خواهان حل اختلاف‌های میان چهار کشور عربی و قطر شد. او گفت این اختلاف‌ها به سود خاورمیانه و جهان و مقابله با تهدیدهای القاعده، داعش و ایران نیست.

مایک پمپئو که سفر جدید خود به خاورمیانه را با دیدار از کویت آغاز کرده، در دیدار با مقام‌های این کشور خواهان حل اختلاف‌های میان چهار کشور عربی و قطر شد و این اختلاف‌ها را مانعی بر سر راه مقابله با تهدیدات ایران دانست.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا (چپ) در کنار صباح احمد جابر الصباح، امیر کویت در پایتخت کویت - ۲۰ مارس ۲۰۱۹

به‌گزارش آسوشیتدپرس، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا سفر جدید خود به خاورمیانه را شامگاه سه‌شنبه ۲۸ اسفند / ۱۹ مارس آغاز کرد و صبح چهارشنبه ۲۹ اسفند / ۲۰ مارس با صباح احمد جابر الصباح، امیر کویت و شیخ صباح خالد احمد الصباح، وزیر خارجه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

پمپئو در نشست خبری مشترک با همتای کویتی خود با اشاره به ادامه بحران بین قطر و چهار کشور تحریم‌کننده آن (عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین) گفت این اختلاف‌ها «به سود منطقه [خاورمیانه] و جهان نیست. ما نیاز داریم که کشورهای خلیج فارس در مورد چالش‌هایی که هر کدام از این کشورها با آن روبه‌رو هستند با هم همکاری کنند.»

پمپئو در دیدار با امیر کویت، تلاش‌های میانجی‌گری کویت در این مناقشه را ستود و گفت آمریکا هر کاری که بتواند برای کمک به آن انجام خواهد داد.

وزیر خارجه آمریکا افزود:

«ما تلاش می‌کنیم به این کشورها کمک کنیم تا مجموعه‌ای از زمینه‌های مشترک را پیدا کنند. همه ما با تهدیدهای مشابهی مواجه هستیم، تهدیدهای القاعده، داعش و جمهوری اسلامی ایران. همه ما به شدت تلاش خواهیم کرد تا مسیری را برای حل اختلاف بین این کشورها پیدا کنیم.»

بحران قطر ۵ ژوئن ۲۰۱۷ آغاز شد. ابتدا عربستان سعودی و سپس بحرین اعلام کردند برای حفاظت از منافع ملی، مبارزه با افراطی‌گری و دخالت قطر در مسائل داخلی کشورشان رابطه سیاسی‌ خود را با این کشور قطع می‌کنند. آنها قطر را به رابطه با «گروه‌های تروریستی» و نزدیکی به ایران، «رقیب عربستان سعودی»، متهم کردند.

ساعتی بعد امارات متحده عربی و مصر هم روابط سیاسی خود با قطر را قطع کردند. راه‌های زمینی و حریم هوایی این کشورها نیز بر روی قطر مسدود شده است.

قطر که متحد آمریکا و میزبان بزرگ‌ترین پایگاه ارتش ایالات متحده در منطقه است، این اتهامات را رد کرده و اعلام کرد عربستان سعودی و متحدانش قصد دارند با نقض حاکمیت ملی و سیاست مستقل خارجی قطر، این کشور را به یک کشور وابسته تبدیل کنند.

در کویت پمپئو اتحاد استراتژیک در خاورمیانه را زیر نظر دارد، نوعی ناتوی عربی که واشنگتن خواستار ایجاد آن علیه تهران است.

ایده‌ی ایجاد ناتوی عربی از حدود پنج سال پیش از سوی عربستان سعودی برای مقابله با ایران مطرح شد و در مرداد سال جاری دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که برای مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی در خاورمیانه در پی تشکیل یک ائتلاف نظامی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و مصر و اردن است. این ائتلاف موسوم به ائتلاف راهبردی خاورمیانه «مسا» یا ناتوی عربی رزمایش مشترکی نیز در آبان‌ماه گذشته (نوامبر سال گذشته میلادی) برگزار کرد.

مایک پمپئو و برخی از مقام‌های کاخ سفید همچنین پیشنهاد قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی را مطرح کرده‌اند که به‌گفته نیویورک‌تایمز در صورت اجرایی شدن این طرح، اولین بار خواهد بود که آمریکا یکی از بخش‌های نظامی حکومت کشور دیگری را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی می‌کند.

اما دیدار اصلی مایک پمپئو بعد از ظهر چهارشنبه ۲۹ اسفند / ۲۰ مارس با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خواهد بود.

برگزاری این دیدار در میانه کارزار انتخاباتی اسرائیل معنادار است. با این حال پمپئو گفت:

«من به دلیل روابط مهم دو کشور و برای گفت‌وگو در مورد مسائل استراتژیک به اسرائیل می‌روم. این رابطه بدون در نظر گرفتن این‌که رهبران چه کسانی باشند مهم است.»

سفر پمپئو به‌شکل گسترده‌ای حمایت از نتانیاهو در انتخابات پارلمانی ۹ آوریل تعبیر شد چرا که در برنامه وزیر خارجه آمریکا دیدار با هیچ کدام از رقبای انتخاباتی نتانیاهو در نظر گرفته نشده است.

بنیامین نتانیاهو که فرصتی برای محکوم کردن رژیم ایران را از دست نمی‌دهد، در واشنگتن به‌عنوان هم‌پیمانی خوب در ائتلاف ضد ایران به‌شمار می‌رود، ائتلافی که آمریکایی‌ها سعی در ایجاد آن هستند.

برنامه دو روز دیدار مایک پمپئو از بیت‌المقدس (اورشلیم) مناسبتی است برای دیداری نمادین از سفارت جدید آمریکا که با دستور ترامپ از تل آویو به این شهر منتقل شد. روشی برای یادآوری این‌که رئیس جمهوری آمریکا به‌منظور جلب رضایت نخست‌وزیر اسرائیل اواخر سال ۲۰۱۷ بیت‌المقدس (اورشلیم) را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به‌رسمیت شناخت.

برای حمایت بیشتر از نزدیکی دو کشور، بنیامین نتانیاهو نیز در روزهای آینده به واشنگتن پرواز خواهد کرد تا در گردهمایی سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل موسوم به «اِی‌پَک»، اصلی‌ترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا، شرکت کند.

از سوی دیگر، با این‌که کاخ سفید توسط جرد کوشنر، مشاور ارشد و داماد دونالد ترامپ، قرار است در هفته‌های پس از انتخابات اسرائیل طرح صلح خاورمیانه خود را معرفی کند، پمپئو از فرصت سفر به خاورمیانه برای دیدار با مقام‌های فلسطینی استفاده نمی‌کند.

در حالی‌که رهبران فلسطین پس از تصمیم ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس (اورشلیم) هرگونه تماسی با مقام‌های آمریکایی را رد کرده‌اند، پمپئو در مورد ملاقات با مقام‌های فلسطین با طعنه گفت: «آن‌ها باید قبلاً بخواهند که با ما صحبت کنند، و این شروع خوبی خواهد بود.»

از زمان انتقال سفارت آمریکا تاکنون تنش‌ها افزایش یافته است، زیرا دولت آمریکا اکثر کمک‌های خود به فلسطینی‌ها را متوقف کرده و در برخی مسائل حساس اختلاف نظرهای بیشتری دیده می‌شود.

همچنین در گزارشی درباره حقوق بشر در جهان که هفته گذشته منتشر شد، دستگاه دیپلماسی آمریکا به منطقه جولان سوریه اشاره کرد و از آن به‌عنوان منطقه تحت «کنترل» اسرائیل یاد کرد و نه منطقه تحت «اشغال» اسرائیل، گامی که از سوی برخی به‌عنوان مقدمه‌ای برای به‌رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان از سوی آمریکا ارزیابی شد. سیاستمداران جمهوری‌خواه از اقدام قانونی در این زمینه دفاع می‌کنند.

در سال گذشته مورد مشابهی در باره کرانه غربی دیده شد که دیگر بر خلاف نظر جامعه جهانی و سازمان ملل، از سوی آمریکا به‌عنوان منطقه «اشغالی» شناخته نشد. مایک پمپئو در جمع خبرنگاران گفت:

«این کلمات بازتاب‌دهنده واقعیتی هستند که ما آن‌ها را درک می‌کنیم، اعلامی واقعی درباره چگونگی دیدن وضعیت کنونی، و ما فکر می‌کنیم که بسیار دقیق است.»

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

توضیح:

محتوا، تیتر و تیزر این خبر با اطلاعات جدید تغییر کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.