ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تبادل آتش سنگین در بندر الحدیده علی‌رغم تلاش سازمان ملل برای حفظ آتش‌بس

قرار بود بر اساس توافق استکهلم حوثی‌ها کنترل بندر الحدیده را به سازمان ملل بسپرند که درگیری آغاز شد.

طرف های درگیری در جنگ یمن شب گذشته در بندر الحدیده به روی یکدیگر آتش سنگین گشودند. این در حالی است که سازمان ملل به سختی در تلاش است توافق برای آتش‌بس در الحدیده را نجات دهد. صلح در بندر الحدیده برای دستیابی میلیون‌ها نفر یمنیِ گرسنه و قحطی‌زده به غذا و دارو ضروری است.

بندر الحدیده در تابستان امسال: جرثقیل‌های تخلیه کالا در چشم‌انداز بارانداز. زندگی یمنی‌ها به این کالاها بستگی دارد؛ عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «رویترز» و به نقل از ساکنان محلی الحدیده، درگیری‌های شب گذشته شدیدترین در نوع خود از زمان اجرایی شدن آتش‌بس در ۱۸ دسامبر بوده است. همزمان با این درگیری‌ها سازمان ملل متحد توافقی را اعلام کرد که بر اساس آن جزییات عقب‌نشینی نظامی هر دو طرف درگیری طبق معاهده استکهلم تعیین شد.

نیروهای حوثی نزدیک به ایران و نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی یکشنبه شب تا ساعات اولیه صبح دوشنبه به مبادله آتش توپخانه، خمپاره و راکت‌ مشغول شدند. ساکنان محلی خبر دادند که صدای انفجار در سراسر الحدیده که در کنار دریای سرخ شنیده می‌شد.

یک منبع نظامی دولت منصور هادی گفته است: «حوثی‌ها اقدام به یک حمله غافلگیرانه علیه ما کردند اما ما آنها را متوقف کردیم.»

تلویزیون المسیره وابسته به حوثی‌های یمن نیروهای دولتی را متهم به بمباران مواضع آنها کرد، بدون آنکه هیچ تحریک قبلی در کار باشد.

حوثی‌ها و دولت منصور هادی در گفت وگوهای دسامبر سال گذشته به پشتیبانی سازمان ملل به یک معاهده صلح دست یافتند و بنا بر آن قرار شد که سربازان از الحدیده عقب‌نشینی کنند. بندر الحدیده نقطه ورود محموله‌های کمک‌های انسان‌دوستانه به یمن و واردات تجاری به این کشور است.

با وجود درگیری‌های پراکنده آتش‌بس به طور کلی ادامه داشت و سازمان ملل برای اجرایی کردن عقب‌نشینی سربازان تلاش کرده است. این تلاش‌ها در جهت ساختن یک اعتماد متقابل است تا راه برای یک توافق صلح گسترده‌تر بعد از چهار سال جنگ در یمن هموارتر شود.

عقب‌نشینی سربازان

قرار بود این هفته رئیس تیم دیده‌بان سازمان ملل هر دو طرف را گرد هم بیاورد تا قدم های مورد توافق آنها برای عقب‌نشینی سربازان را به طور رسمی اجرا کنند.

نیروهای حوثی توافق کرده اند تا در قدم اول ۵ کیلومتر از بندر سلیف، مسیر انتقال گندم، و رأس عیسی، گذرگاه نفت فاصله بگیرند.

در قدم دوم دو طرف توافق کرده اند که هر دو همزمان یک کیلومتر از منطقه «کیلو ۷» و منطقه شهری صالح فاصله بگیرند.

عقب‌نشینی نیروهای دولتی دسترسی به آسیاب‌های حاشیه دریای سرخ را ممکن می‌کند که در آنها حدود ۵۰ هزار تن گندم برنامه جهانی غذا نگهداری می‌شود. این گندم برای تغذیه ۳,۷ میلیون نفر کافی است.

تحت این توافق، راهروی کمک‌های انسانی نیز بار دیگر گشوده خواهد شد.

در مرحله دوم عقب‌نشینی، دو طرف درگیری ۱۸ کیلومتر از شهر عقب خواهند نشست و تسلیحات سنگین فاصله ۳۰ کیلومتری از شهر را حفظ خواهند کرد.

از زمان دخالت نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن که برای بازگرداندن هادی به قدرت صورت پذیرفت ، دهها هزار یمنی در درگیری میان حوثی‌ها و ائتلاف کشته شده اند.

جنگ نزدیک به دو میلیون یمنی را آواره کرده و این کشور عربی را به وضعیت قحطی و فقر گسترده کشانده است.

سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه اعلام کرد که نزدیک به ۱۰۹ هزار مورد مشکوک به وبا در یمن گزارش شده و از ابتدای سال ۲۰۱۹، ۱۹۰ مورد مرگ مربوط به این بیماری رخ داده است. حدود یک سوم موارد مرگ کودکان زیر پنج سال بوده اند.

جنگ یمن را به طور کلی درگیری نیابتی میان عربستان سعودی و ایران می‌دانند. حوثی‌ها که صنعا و بیشتر مراکز پرجمعیت را در اختیار دارند، فرمانبری از تهران را انکار می‌کنند و می‌گویند که حرکت آنها انقلابی علیه فساد است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.