ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انزوای آمریکا در جلسه شورای امنیت درباره جولان

جلسه فوق‌العاده شورای امنیت درباره تصمیم ترامپ مبنی بر به‌رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان به‌درخواست سوریه برگزار شد و همه اعضای شورای امنیت به‌جز آمریکا با آن مخالفت کردند.

آمریکا در نشست فوق‌العاده شورای امنیت به‌منظور بحث درباره تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر به‌رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان کاملاً منزوی ماند. ۱۴ عضو شورای امنیت با این تصمیم مخالفت کردند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد

به‌گزارش رویترز، سوریه سه‌شنبه شب ۶ فروردین / ۲۶ مارس در نامه‌ای درخواست جلسه فوق‌العاده شورای امنیت در مورد بلندی‌های جولان را ارائه داد و در آن تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را «نقض آشکار» قطعنامه شورای امنیت خواند.

دونالد ترامپ شامگاه دوشنبه ۵ فروردین / ۲۵ مارس حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را در حضور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به‌رسمیت شناخت. آمریکا نخستین کشوری است که حاکمیت اسرائیل بر جولان را به‌رسمیت می‌شناسد، در حالی‌که جامعه جهانی تاکنون از شناسایی حق حاکمیت اسرائیل بر این بخش از خاک سوریه خودداری کرده است.

در جلسه فوق‌العاده شورای امنیت، کره شمالی، متحد دمشق در بیانیه‌ای از «مبارزه دولت و مردم سوریه برای دستیابی به حق حاکمیت بر جولان اشغال‌شده» حمایت کرد.

کارن پیرس، سفیر بریتانیا در سازمان ملل در این نشست تأکید کرد که تصمیم ایالات متحده نقض قطعنامه سال ۱۹۸۱ شورای امنیت است.

بر اساس قوانین بین‌المللی بلندی‌های جولان جزو «سرزمین‌های اشغالی» به‌شمار می‌رود. اسرائیل در جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ بخش وسیعی از بلندی‌های جولان را که متعلق به سوریه است تصرف کرد و در سال ۱۹۸۱ این ارتفاعات در شمال اسرائیل را به خاک خود ملحق کرد. در همان سال شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه‌ای این اقدام اسرائیل را محکوم کرد و گفت اشغال جولان تأثیری بر قوانین بین‌المللی ندارد.

ولادیمیر سافرونکوف سفیر روسیه در سازمان ملل نیز در جلسه فوق‌العاده شورای امنیت اقدام ترامپ را عاملی در بی‌ثباتی منطقه خاورمیانه دانست.

فرانسه، بریتانیا، بلژیک و لهستان اعضای اروپایی شورای امنیت روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که «حاکمیت اسرائیل بر سرزمین‌های اشغالی از ژوئن ۱۹۶۷، از جمله بر بلندی‌های جولان» را به‌رسمیت نمی‌شناسند. این کشورها تأکید کردند که «قوانین بین‌المللی، الحاق یک سرزمین به زور را ممنوع کرده است» و  «هرگونه اعلام تغییر یک‌جانبه مرزی برخلاف قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد است».

در نشست شورای امنیت، کریستوفر هویسگن، نماینده آلمان نیز هم اقدام آمریکا را محکوم کرد و هم درخواست سوریه را «عمیقاً مزورانه» خواند. او گفت: «سوریه خود بارها قطعنامه‌های شورای امنیت را به‌شکل فاحشی نقض کرده و مسئول جرایم جدی جنگی و جنایات علیه بشریت است.»

در واشنگتن، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی در کنگره این کشور گفت که تصمیم دولت با وضوح بیشتری به حل منازعات اسرائیل و فلسطین کمک خواهد کرد.

رادنی دیویس، نماینده آمریکا در شورای امنیت به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را را از نظر راهبردی و امنیتی برای اسرلئیل حیاتی خواند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • خاکی

    شورای امنیت کاربردی تو سیاست بین الملل نداره در مورد خود سوریه و ونزوئلا و کشور های دیگه ناکارامدیش کاملا واضح و مبرهن بود