ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تجمع اعتراضی اهالی سیل‌زده گمیشان مقابل فرمانداری

خانواده‌های کارگری این شهر ترکمن‌نشین بیشترین سهم در امدادرسانی را دارند و با این حال در مضیقه‌اند. معترضان خواهان دریافت غذا و وسایل لازم برای مهار سیل‌اند.

سازمان هلال احمر صبح جمعه اعلام کرد که بخش‌های جنوبی گمیشان هم زیر آب رفت. بخش‌های شمالی این شهر ترکمن‌نشین در استان گلستان هنوز از نفوذ سیلاب مصون مانده‌اند. خانواده‌های کارگری این شهر ترکمن‌نشین بیشترین سهم در امدادرسانی را دارند و با این حال در مضیقه‌اند. گروهی از شهروندان سیل‌زده مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند. آن‌ها خواهان دریافت غذا و وسایل لازم برای مهار سیل‌اند.

حال و روز اهالی گمیشان. آب آشامیدنی آلوده شده، اقلام غذایی گران‌تر شده و خانواده‌های کارگری در مضیقه قرار گرفته‌اند (عکس: توییتر)

راه‌های ارتباطی گمیشان در استان گلستان با حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت در گمیش‌تپه و ۸۰ هزار نفر جمعیت با احتساب حومه به دلیل انفجارهای غیرکارشناسی سپاه قطع شده و وضعیت این شهرستان بحرانی است. فرماندار شهر چهارشنبه ۷ فروردین در سطح ملی از همه ایرانیان درخواست کمک کرده بود. شهروندان در شبکه‌های اجتماعی گزارش دادند که سدی که مردم با دست خالی به طول چهار کیلومتر ساخته بودند در برابر سیلاب تاب نیاورد. تلاش شهروندان برای احیای این سد ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا ادارات و بانک‌های گمیش‌تپه تعطیل است. کارمندان در این شهر امدادگر شده‌اند. واحدهای صنفی هم تعطیل‌اند. فقط فروشگاه‌های بزرگ دایرند. در اثر کمبود اقلام، کالاها گران‌تر و تهیه آن‌ها دشوارتر شده است. کارگران روزمزد برای مهار سیل در تلاش‌اند. خانواده‌های آن‌ها که دست به دهان زندگی می‌کردند، در مضیقه قرار گرفته‌اند.

برای عبور آب از قسمت شرقی به غرب جاده خواجه نفس – گمیشان، سپاه پاسداران ۲۳ نقطه جاده را شکافت. این انفجارها سبب شد که گمیشان در آب محاصره شود. تنها راه خروج از شهر استفاده از قایق است.

به گزارش ایرنا کمبود قایق و تقاضای زیاد برای جابجایی باعث ایجاد صف‌های طولانی شده و در برخی موارد اهالی با قایقرانان درگیری‌های لفظی پیدا می‌کنند.

سیلاب به فاضلاب نفوذ کرده و بوی تعفن بسیاری از نقاط شهر را فراگرفته است. اداره بهداشت گمیشان روز گذشته اعلام کرده بود که منابع آب شرب گمیشان آلوده شده و بعد از فروکش کردن سیل می‌بایست ضد عفونی شود. آلودگی آب شرب ممکن است در مواردی منجر به ابتلا به بیماری‌هایی مانند وبا، یرقان، بیماری‌های عفونی روده، مالاریا و حصبه شود.

اعتراض گروهی از اهالی گمیشان به خبرهای جعلی صدا و سیما و درخواست کمک از هموطنان

یک زن گمیش‌تپه‌ای که خانه‌اش در محاصره سیل قرار دارد به خبرنگار ایرنا گفت:

«شوهرم رفته به بستگان و سیل‌زدگان کمک کند. چون کارگر روزمزد است، در این مدت درآمدی نداریم.»

خودروهای ارتش اقلام غذایی را در بین سیل‌زدگان توزیع می‌کنند. اما این اقلام کافی نیست. در بسیاری از مواقع دست مردم نیازمند کوتاه می‌ماند.

به گزارش ایرنا مقابل فرمانداری گمیشان شهروندان تجمع کرده‌اند. آن‌ها تقاضای دریافت انواع کمک‌ها شامل مواد غذایی، بیل، چکمه و کمک‌های امدادی دارند.

ارتفاع آب در شرق گمیش‌تپه بیشتر و در حد بالای ۵۰ سانتی متر است. هلال‌احمر اعلام کرده که تاکنون ۲۳ هزار جفت چکمه در سطح شهرستان توزیع شده است مرتضی سلیم، رئیس سازمان هلال‌احمر صبح جمعه ۹ فروردین به خبرگزاری‌های داخلی گفت:

همه در تلاش هستیم آب از بخش‌های جنوبی گمیشان خارج شود. ۱۳ میلیارد تومان کمک مردمی به حساب‌های جمعیت هلال احمر واریز شده تا با سرعت بیشتری به امدادرسانی بپردازیم. اردوگاه‌هایی که برای اسکان مردم سیل‌زده ایجاد کردیم و سه هزار نفر را هم در این اردوگاه‌ها اسکان داده‌ایم.»

«اینجا دریا نیست. گمیشان است»

سپاه اعلام کرده با ایجاد کانال‌های انحرافی تلاش دارد از فردا ورود آب به گمیش‌تپه را کاهش دهد.

سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و هیئت همراه صبح پنجشنبه ۸ فروردین به صورت هوایی از دهانه گرگان‌رود و وضعیت کنونی خروج سیلاب از شهرها و روستاهای استان گلستان و ورود آن به دریای خزر بازدید کرد. خبرگزاری تسنیم گزارش داد که هدف باقری از این بازدید بررسی علت حادثه و راه‌های خروج آب بود. گمیشان با ۲۰ هزار نفر جمعیت در محاصره آب قرار گرفته و ۳۰ درصد از این شهر زیر آب رفته است. سه‌شنبه گذشته به دستور سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه جاده‌ای در منطقه گمیشان توسط نیروهای سپاه تخریب شد که آب به طرف دریا سرازیر شود. امیرشیر توماج، فرماندار گمیشان پنجشنبه ۸ فروردین به رسانه‌های داخلی گفت سیلابی که از آق‌قلا در حال خروج بوده وارد برخی از روستاهای شهرستان گمیشان شد.

هواشناسی استان گلستان اعلام کرد سامانه بارشی بار دیگر از دوشنبه ۱۲ فروردین وارد گلستان می‌شود. ناپایداری جوی در گلستان تا روز چهارشنبه ۱۴ فروردین ادامه خواهد داشت و پس از آن وضعیت جوی در این استان پایدار می‌شود.

 بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.