ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظریف: اروپا نمی‌تواند اراده خود را در مقابل ترامپ به کرسی بنشاند

وزیر خارجه ایران از کشورهای اروپایی انتقاد کرده که نه تنها نمی‌توانند کانال مالی ویژه خود را به‌اجرا بگذارند بلکه توانایی‌های دفاعی ایران را نیز زیر سئوال می‌برند.

محمدجواد ظریف از کشورهای اروپایی انتقاد کرده که نمی‌توانند اراده سیاسی خود را در مقابله با آمریکا به کرسی بنشانند. او همچنین از آلمان، بریتانیا و فرانسه انتقاد کرده که چرا علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی به سازمان ملل فشار وارد می‌کنند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در صفحه توئیتر خود در این‌باره نوشت:

«یک سال پس از اقدام غیرقانونی آمریکا در خروج از برجام، اروپا نمی‌تواند خواست و اراده سیاسی خود را در مقابله با تروریسم اقتصادی ترامپ حتی با ایجاد کانال واحد بانکی برای کمک بشردوستانه به کرسی بنشاند. در عوض، سه کشور اروپایی با فشار بر سازمان ملل متحد علیه توانمندی‌های دفاعی ما مشغول دلجویی از دونالد ترامپ هستند.»

E3 are instead busy appeasing @realDonaldTrump by pressuring UN over our defensive capabilities pic.twitter.com/o12KpUqZZM\n— Javad Zarif (@JZarif) 3. April 2019

روز گذشته، چهارشنبه ۱۴ فروردین / ۳ آوریل آلمان، بریتانیا و فرانسه، سه کشور عضو اتحادیه اروپا که خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستند در نامه‌ای خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواستار ارائه گزارش کامل او درباره برنامه موشکی ایران شدند. این گزارش قرار است در ماه ژوئن آینده منتشر شود.

این سه کشور پرتاب موشک‌های ماهواره‌بر و رونمایی از موشک‌های بالستیک جدید جمهوری اسلامی را نقض قطعنامه‌ ۲۲۳۱ شورای امنیت می‌دانند. بر اساس این قطعنامه ایران اجازه آزمایش موشک‌‌هایی با توانایی حمل کلاهک هسته‌ای را ندارد. ایران اما می‌گوید آزمایش‌های موشکی‌اش ربطی به توافق هسته‌ای ندارد و قطعنامه شورای امنیت را نقض نمی‌کند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل به نامه آلمان، بریتانیا و فرانسه به گوترش واکنش نشان داد و ادامه برنامه موشکی و فضایی ایران را حق جمهوری اسلامی دانست.

پیش از این نیز فرانسه، آلمان و بریتانیا نسبت به برنامه موشکی ایران و تأثیر منفی آن بر خاورمیانه هشدار داده بودند.

این سه قدرت بزرگ اروپا چند ماه بعد از خروج آمریکا از برجام در ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۳۱ ژانویه سال جاری میلادی ساز و کار ویژه مالی (اینستکس) در چارچوب توافق هسته‌ای برای ادامه تجارت با ایران را راه‌اندازی کردند. دفتر این مؤسسه در پاریس است و بریتانیا نظارت بر این نهاد مالی و حسابرسی آن را به عهده گرفته است. پر فیشر، مدیر اینستکس ۲۰ اسفند جاری به تهران سفر کرده بود.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران نیز ۱۹ اسفندماه سال گذشته اعلام کرد که ساز و کار تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا (STFI) به‌عنوان نهاد ایرانی متناظر با اینستکس اروپایی در آخرین روز کاری سال جاری به ثبت رسید.

با این حال مقامات ایران به‌ویژه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند که به کشورهای اروپایی اعتمادی ندارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    اروپا وامریکا تمدن صنعتی واقتصادی وهمچنین رفاه و آزادی مردمانشان مشترک است و هم اروپا وهم امریکا کشورهای نفتی را فقط وفقط بابت برداشت ازمنابعشان به رسمیت می شناسند وهمچنین قشونیکه که تونائی وقدرت کامل دراستبداد وخفقان مردم به هرشکل وفرمی که باعث شود مردم ازمالکیت این منابع خلع صدور منابع بدون مزاحمتی انجام شود باتمامی امکانات ممکنه چه بطور علنی و چه بطورغیرعلنی حمایت کرده ومی کنند..یکی ازانتخابیون این اهداف امپریالیست ها وکارتل های نفتی خمینی بود که هرآنچه برمردم ایران روا کرد به خشنودی اربابان انجامید ودرنتیجه این حکومت تا به امروز دوام آورد...ولی تعرض وتهدید به مایملک ومنابع و منافع اربابان درکره زمین نابخشودی است...همانطور اگرمستاجرمغازه ای اجاره مغازه را پرداخت نکند و برای صاحب مغازه قلاری و وبا اسلحه و با اسخدام زورگیر هاتهدید کند عواقب آن را هم را باید بداند ودرهیچ دادگاهی هم درایران عذرش موجه نیست وباید مغازه را خالی کند..ایران را به خمینی سپردند فقط بخاطرسطح علوم دانشگاهی وتحقیقات علوم فیزیکی واقتصادیش بود فقط بخاطر چپاول منابع ایران آنهم بدون مزاحمت مردمی وطن پرستان ومخالفین ولی ازاربابان به او مجوزقشون کشی به عراق وسوریه وحمله به اسرائیل نداده بود..حتی امریکا واروپا برای راحت گذاشتن حکومت اخوندی درجهت اهدافشان اقدام به سقوط حکومت صدام حسین کردند! انکارظریف بدرستی واقف نیست که حکومت آخوندی هم حکم همان مستاجرقلدرمغازه دارد ولی صاحب مغازه نیست..اگرمناقشات برسرژاپن بود که با امریکا واروپا درگیربود چنین پرخاشائی جائز بود ونه ایران فلاکت زده..جناب ظریف به رهبرتان اطلاع بدهید که قرارداد صاحب دکان با مستاجردرحال فسخ شدن است..دست وپازدن و مهملات پراکنی بی فایده است...جمع کنید بساطتان را وبه نزد اقوامتان درسوریه ولبنان وعراق بروید

  • آرمان

    آقای ظریف آنها برای ملت خود منافعی میشناسند و با توجه به آن رفتار میکنند. مانند شما نیستند که برضد ملت و برخلاف حقوقش رفتار کنند. شما اعتقادی به منافع و حقوق ملی ندارید. از یادتان نرفته که پس از انقلاب بخشی از شعارهایتان همین بود. در این چهل سال رفتارهایی کردید که هر کس میکوشد تا از شما فاصله بگیرد تا آبرو، منافع و حقوق ملتش به خطر نیفتد. شما ضد ایرانی هستید. ضد بشرید. ضد طبیعت هستید. کارنامه شما این را نشان میدهد. این روزها نتیجه آنچه که در این چهل سال با زیسبوم و طبیعت کرده اید، یا آنچه میبایست بعنوان حکومت میکردید و نکردید، نمایان است. ولی سرمایه های ایرانی در کجاها هزینه میشود ؟! بیمارستانی فوق تخصصی را شما با پررویی و وقاهت در یکی از کشورهای افریقایی افتتاح کردید. سهم ایران از دریاچه خزر را هم که بخشیدید !

  • بردیا

    اراده اروپا بر اساس منافع اقتصادی خود و منافع دراز مدت در خاور میانه است. در این راستا گوشه چشمی هم به حقوق بشر و دمکراسی در کشورهای دوست دارند. در این مناسبات و شرایط، "آقای ظریف!"، شما و دولت فخیمه ناتوان و بحران‌زده‌تان کجای این معادلات قرار گرفته‌اید؟ شما در هیچ جای این معادلات قرار ندارید. چون نه اقتصادی دارید، و نه حاکمیت جمهوری اسلامی بر اساس اصول مدرنیته و دمکراسی قرار دارد. ضمناً پشتوانه مردمی هم ندارید! اروپا که لشکر فاطمیون نیست خود را فدای حرم اسد کند! یک پیشنهاد دوستانه به شما و دولت شما و نظامی که شما تابلوی دیپلماسی آن هستید (و نه مسئول دیپلماسی آن، شما فقط تابلو هستید.): هر چه زودتر استعفاء دهید و از کارهای قبلی خود و نظام جمهوری اسلامی اعلام برائت کنید. شاید بار گناهانتان دستکم اضافه نشود. قطعاً مردم ایران بخشنده و دمکرات هستند، و جنایات شما در دهه اول انقلاب 57 را تکرار نخواهند کرد.

  • نجات

    تحریمها بیفایده است. حمله نظامی خارجی تنها راه نجات مردمان ایران است.