ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح‌های مجلس برای حمایت از سپاه در مقابل آمریکا

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از ۱۴ طرح جدید مجلس برای مقابله با اقدامات آمریکا خبر داد. اجرای این طرح‌ها برای دولت الزام‌آور خواهند بود.

در حالی‌که انتظار می‌رود آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد مجلس شورای اسلامی تلاش می‌کند برای مقابله با آمریکا طرح‌هایی را به تصویب برساند. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید ۱۴ طرح جدید مجلس برای مقابله با اقدامات آمریکا در دست انجام است که دولت و دستگاه‌های اجرایی را به مقابله با آمریکا ملزم خواهند کرد.

مجلس شورای اسلامی ایران ـ عکس از آرشیو

در ادامه تهدیدهای چند روز اخیر سپاه پاسداران و مجلس شورای اسلامی علیه آمریکا، در صورت قرار گرفتن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی از سوی آمریکا، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دوشنبه ۱۹ فروردین گفت:

«طرح گنجاندن نام نظامیان آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی به‌همراه طرح‌‌های دیگری در دستور کار کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار گرفته که این همان طرح حمایت از سپاه پاسداران است. در این طرح نظامیان آمریکایی در منطقه، مترادف با گروه‌های تروریستی نظیر داعش قلمداد می‌شود.»

سه مقام آمریکایی روز شنبه ۱۷ فروردین / ۶ آوریل به رویترز گفته بودند که احتمال دارد سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی قرار بگیرد. ممکن است این اقدام امروز دوشنبه ۱۹ فروردین انجام شود.

این اعلام واکنش‌های مختلفی از سوی مقام‌های ایرانی برانگیخت. محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران ایران یکشنبه ۱۸ فروردین گفت که اگر دولت آمریکا دست به چنین «حماقتی» بزند و امنیت ملی ایران را به مخاطره بیندازد، سپاه پاسداران «مطابق سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهد داد».

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد:

«آن‌هایی که نتانیاهو اولویت اول‌شان است و مدت‌هاست که برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی تلاش می‌کنند، به درستی از پیامدهای این کار برای نیروهای آمریکایی در منطقه مطلع‌اند. در حقیقت آن‌ها به دنبال این هستند که به نیابت از او (نتانیاهو) آمریکا را به یک باتلاق بکشانند».

۲۵۵ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز روز یکشنبه در بیانیه‌ای با اعلام «حمایت قاطع از سپاه پاسداران» مقام‌های آمریکایی را به «اقدام متقابل» به‌گونه‌ای که «از اقدام بی‌جا و احمقانه خود پشیمان شود»، تهدید کردند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه همچنین خبر داد که در جلسه اخیر کمیسیون امنیت ملی نیز مقرر شد که ۱۴ طرح در این کمیسیون در جهت مقابله با اقدامات آمریکا تصویب و تدوین شود.

به‌گفته او «براساس این طرح‌ها، دولت، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی مختلف ملزم به مقابله، خنثی‌‌سازی، شفاف‌سازی و بخشی هم افشاگری در مورد آمریکا می‌شوند» و «برای دولت الزام ایجاد می‌کنند».

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به‌عنوان مثال از «موضوع نقش آمریکایی‌ها در تروریسم سایبر، بیوتروریسم، جلوگیری از ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به آسیب‌دیدگان و سیل‌زدگان ایرانی، مقابله با تأمین دارو و غذای مورد نیاز مردم ایران، کشتار مردم یمن و مواردی از این دست»، در این طرح‌ها خبر داد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه شنبه ۱۷ فروردین نیز گفته بود که در صورت قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، ایران نیز نام ارتش آمریکا را در کنار گروه‌هایی مانند داعش قرار خواهد داد.

در سال ۲۰۰۷ دولت آمریکا سپاه قدس را که مسئول فعالیت‌های نظامی ایران در خارج از مرزهای کشور است در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

اتحادیه اروپا هم در سال ۲۰۱۱ سپاه قدس را به دلیل  پشتیبانی از حکومت بشار اسد برای سرکوب معترضان سوری مورد تحریم قرار داد.

در ماه‌های اخیر، با افزایش هر چه بیشتر فشارهای تحریم‌های آمریکا علیه ایران، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را که برای مقابله با این فشارها ۹ ماه مسکوت گذاشته بودند منتشر کردند. هدف از این طرحِ ۲۰ ماده‌ای خنثی‌سازی تحریم‌های آمریکا با حمایت از اقتصاد ملی عنوان شده است. این طرح قرار بود با جمع‌آوری امضا به هیئت رئیسه مجلس ارائه شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.