ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رها بحرینی: مقام‌های ایران همچنان بر اجرای مجازات بی‌رحمانه اعدام اصرار می‌ورزند

مجازات مرگ در خاورمیانه در سال ۲۰۱۸ تنها در پنج کشور اجرا شده است: ایران، عربستان سعودی، عراق، مصر و یمن.

یافته‌های سازمان عفو بین‌الملل که در تازه‌ترین گزارش این سازمان درباره مجازات مرگ در جهان در سال ۲۰۱۸ منعکس شده است، نشان می‌دهد ایران همچنان در فهرست کشورهای اجرا کننده بیشترین اعدام‌هاست و پس از چین در جایگاه دوم قرار داد.

نمودار اعدام‌های ثبت شده در ایران در چهار سال گذشته

بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه ۱۰ آوریل/ ۲۱ فروردین منتشر شده است، پس از ایران، عربستان سعودی، ویتنام و عراق به ترتیب در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

شمار اعدام‌ها در ایران اما کاهشی قابل توجه داشته است:

«در کشور ایران که از مجازات مرگ به طور گسترده استفاده می‌کند، اصلاح قوانین مبارزه با قاچاق مواد مخدر کاهش چشمگیر ۵۰ درصدی را در اجرای اعدام‌ها به همراه داشت.»

یکی از نکته‌های جالب توجه در این گزارش این است که مجازات مرگ در خاورمیانه در سال ۲۰۱۸ تنها در پنج کشور اجرا شده است: ایران، عربستان سعودی، عراق، مصر و یمن.

رها بحرینی، پژوهشگر سازمان عفو بین‌الملل در امور ایران، درباره گزارش جهانی مجازات مرگ سال ۲۰۱۸ سازمان عفو بین‌الملل به زمانه می‌گوید:

«گزارش سالانه عفو بین‌الملل بر اساس تحقیقاتی‌ست که عفو بین‌الملل در طول سال درباره صدور و اجرای مجازات مرگ در سراسر جهان انجام می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که اجرای این مجازات در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ تقریبا به میزان یک‌سوم کاهش یافته است. البته آماری که در این گزارش آمده شامل چین نمی‌شود چون آمار اعدام در این کشور همچنان به عنوان اسرار حکومتی طبقه‌بندی می‌شود.»

بحرینی درباره اعدام‌های اجرا شده در ایران نیز می‌گوید با وجود نصف شدن شمار اعدام‌ها در ایران یک‌سوم اعدام‌های انجام شده در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ در این کشور رخ داده است.

آیا ممکن است این روند کاهشی باعث حذف مجازات مرگ برای دیگر جرایمی بشود که در حال حاضر قانونگذار در ایران مجازات اعدام را برایشان در نظر گرفته شده است؟

رها بحرینی در پاسخ به این سوال زمانه می‌گوید:

«کاهش چشمگیر اعدام‌ها نشان‌دهنده این است که حتی کشورهایی مثل ایران که عموما به تغییر روی خوش نشان نمی‌دهند نیز تغییر را آغاز کرده‌اند و اذعان کرده‌اند که اعدام راه چاره آسیب‌ها و مسائل اجتماعی نیست. از این جهت کاهش چشمگیر اعدام‌ها در سال ۲۰۱۸ یک شاخصه امیدوارکننده است که روزی این مجازات بی‌رحمانه به بایگانی تاریخ سپرده شود. با این حال ما هنوز راهی طولانی در پیش رو داریم تا کشورهایی مثل چین، ایران، عربستان سعودی و عراق که مجریان اصلی اعدام‌ها در جهان هستند، مجازات اعدام را لغو کنند.»

به گفته این پژوهشگر سازمان عفو بین‌الملل، در ایران برای طیف گسترده‌ای از جرایم مجازات اعدام تعیین شده و مقامات ایرانی همچنان اصرار دارند که از این مجازات بی‌رحمانه استفاده کنند، هر چند که اکنون بیش از نیمی از کشورهای جهان مجازات مرگ را به طور کامل در قانون لغو یا در عمل متوقف کرده‌اند.

  • گفت‌وگوی علی فتوتی با رها بحرینی را از اینجا بشنوید:
  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.