ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران سفیر فرانسه در تهران را احضار کرد

توییت سفیر فرانسه در امریکا واکنش ایران را به دنبال داشت. ایران اظهارات سفیر فرانسه را نقض اهداف برجام دانسته و از پاریس توضیح خواسته است.

ایران سفیر فرانسه در تهران را احضار کرده است.  عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی هم خواستار توضیح فرانسه در باره موضع سفیر این کشور در امریکا در باره حق غنی‌سازی ایران شده است.

سفارت فرانسه در تهران

رسانه‌های ایران عصر یکشنبه ۲۵ فروردین از احضار فیلیپ تیبو سفیر جدید فرانسه در تهران به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی خبر دادند. براساس این گزارش‌ها دبیرخانه ستاد پیگیری برجام وزارت امور خارجه ایران از تیبو خواسته‌ که در باره موضع‌گیری ژرار آرو، سفیر فرانسه در واشنگتن، نسبت به حق غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران توضیح دهد.

سفیر فرانسه در واشنگنتن به تازگی در توئیتر نوشته  بود: « نادرست است اگر بگوییم بعد از انقضای برجام ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم خواهد داشت. بر اساس ان‌پی‌تی و پروتکل الحاقی، این کشور باید تحت نظارت شدید ثابت کند که فعالیت‌های هسته‌ایش غیر نظامی است».

براساس گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) تیبو سفیر فرانسه در تهران از موضع گیری سفیر این کشور در امریکا اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته که «مراتب را بلافاصله به کشورش گزارش می‌کند».

عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران هم در شبکه اجتماعی توییتر در واکنش  به موضع سفیر فرانسه در واشنگتن نوشت: «اگر توییت‌های ژرار آرو، موضع فرانسه است، ما با نقض آشکار و عمده اهداف برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ روبرو هستیم. نیاز است پاریس فوراً توضیح دهد یا ما اقدام مقتضی انجام می‌دهیم».

ایران دو سال قبل توانست پس از یک دوره مذاکره طولانی با امریکا و پنج کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا در باره برنامه هسته‌ای به توافق دست یابد.

تابستان سال گذشته در حالی که هنوز بخشی از تحریم‌های پیشین علیه ایران برطرف نشده بود، دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع کرد.

ایران و اتحادیه اروپا پس از آن تلاش کردند تا توافق هسته‌ای را با ایجاد ساز و کار مالی حفظ کنند. با این حال ایران طرف اروپایی را به «کم‌کاری» و «بدعهدی» در اجرای تعهدات متقابل متهم می‌کند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران صبح یکشنبه با اعلام پایان یافتن مقدمات راه‌اندازی ساز و کار مالی (اینستکس) در ایران، گفته بود که نمی‌داند کشورهای اروپایی برای راه‌اندازی ساز و کار مالی به چه مقدار زمان نیاز دارند.

او به صورت تلویحی کشورهای اروپایی را تهدید کرده بود که چنانچه به تعهدات خود پایبند نباشند، ایران منتظر آنها نخواهد ماند.

ایران از زمان بازگشت تحریم‌های امریکا برای صادرات و انتقال منابع مالی حاصل از صادرات نفت و معیانات گازی با مشکل روبرو است.

براساس اعلام منابع بین‌المللی صادرات روزانه نفت ایران به حدود یک میلیون بشکه نفت کاهش یافته بود اما در ماه مارس ۲۰۱۹ باردیگر به نزدیکی یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسید.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.