ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معاون دادستان کل: چاره‌ای جز فیلترینگ اینستاگرام نیست

بهانه‌ای به دست دادستان کل افتاده است. پیام این است: اگر سران سپاه و مقامات مرتبط با آن‌ها در اینستاگرام نباشند، کل شبکه باید از دسترس خارج شود.

شبکه اینستاگرام دو روز است که حساب‌های کاربری شماری از فرماندهان کنونی یا پیشین سپاه پاسداران و مسئولان حکومتی ایران را مسدود می‌کند. معاون دادستان کل کشور در واکنش گفته است که اگر راهی باقی نماند، چاره‌ای جز فیلتر شدن اینستاگرام نیست.

اینستاگرام به پیروی از تروریستی خواندن سپاه پاسداران از سوی آمریکا صفحات شخصی شماری از فرماندهان سپاه و مسئولان حکومتی ایران را مسدود کرد.

جواد جاویدنیا، معاون امور فضای مجازی دادستانی کل ایران چهارشنبه ۲۸ فروردین در رابطه با مسدود شدن صفحات شخصی شماری از مسئولان نظامی و حکومتی در شبکه اجتماعی اینستاگرام گفت:

«دولت اگر راهی به‌جز فیلترینگ دارد ورود کرده و بر آن اعمال حاکمیت کند؛ اما اگر واقعاً راهی باقی نمانده، چاره‌ای جز فیلتر شدن اینستاگرام نیست.»

او چنین اقدامی از سوی اینستاگرام را «بزرگترین بی‌احترامی» دانست و افزود:

«در گذشته این اتفاق پیش‌بینی شده و حتی در مقطعی وزارت ارتباطات به دنبال برقراری مذاکره بوده‌ است، اما این اقدام کافی نیست.»

اینستاگرام از روز گذشته، سه‌شنبه ۲۷ فروردین حساب‌های کاربری شماری از فرماندهان کنونی یا پیشین سپاه پاسداران، از جمله محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، موسی کمالی از فرماندهان ستاد کل، محسن رضایی فرمانده سابق سپاه و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و محمدباقر قالیباف از فرماندهان سابق سپاه و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را مسدود کرد.

این اقدام اینستاگرام در پیروی از تروریستی شناختن سپاه پاسداران از سوی دولت آمریکا انجام شد.

دولت آمریکا دوشنبه ۲۶ فروردین / ۱۵ آوریل با درج اطلاعیه‌ای در فدرال رجیستر (روزنامه رسمی دولت فدرال آمریکا) رسماً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گروه‌های تروریستی این کشور قرار داد.

در پی این محدودسازی‌ها، حساب‌های کاربری ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران و علی‌اکبر ولایتی مشاور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و همچنین صفحه انگلیسی‌زبان خامنه‌ای در اینستاگرام نیز از دسترس خارج شدند.

معاون امور فضای مجازی دادستانی کل ایران گفت مبنا بر فیلترینگ اینستاگرام نیست بلکه بحث بر سر حاکمیت بر این فضاست:

«هدف و اساس کار، فیلترینگ اینستاگرام نیست اما یک مثالی همیشه مطرح است اگر دشمن حمله کند و یک پل ارتباطی وجود داشته باشند که از آن طریق بتواند وارد کشور شود یا باید آن پل مستحکم شود و احتمال لطمه دیدن از بین برود و در غیر این صورت کار عاقلانه این است که آخرین حربه را به کار گرفته و پل ارتباطی را قطع کنیم پس فیلتر کردن گام آخر است.»

معاون امور فضای مجازی دادستانی کل ایران از اختلافات دادستانی با دولت در مورد فیلترینگ اینستاگرام نیز پرده برداشت:

«همان پنج سال پیش گفته شد فیلتر هوشمند انجام می‌شود و به رغم اینکه دادستانی کل مخالف این اتفاق بود متأسفانه با اصرار دولت و صرف هزینه کلان، این اتفاق افتاد اما یکی دو روز بیشتر دوام نیاورد و هزینه و وقت صرف شده به هدر رفت؛ پس از آن گفتند مذاکره می‌کنیم که آن هم نتیجه‌ای نداشت.»

شبکه اینستاگرام تنها شبکه‌ای است در ایران که هنوز فیلتر نشده است.

جاویدنیا ۱۲ دی سال گذشته از وجود حکم قضائی برای فیلترینگ شبکه اجتماعی اینستاگرام خبر داده بود. معاون امور فضای مجازی دادستانی کل ایران گفته بود، طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی ترافیک اینستاگرام نمی‌بایست از یک سطح بالاتر برود که اکنون بالاتر رفته و سرورهای این شبکه هم می‌بایست به داخل ایران منتقل می‌شدند که منتقل نشده‌اند.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران نیز ۲۵ دی تلویحاً خواستار فیلترینگ اینستاگرام به عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران شد.

در پیوند با مسدود شدن حساب‌های کاربری شماری از مسئولان حکومتی ایران، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز ضمن محکوم کردن سیاست اینستاگرام گفت:

«این اقدام حاکی از آن است که آزادی بیان مورد نظر غرب و مدعیان حقوق بشر تا چه میزان در برابر تحمل صدای مخالف و کسانی که به هر دلیلی سیاست‌های آن‌ها را نمی‌پسندند، شکننده است.»

حسین الله‌کرم، رئیس انصار حزب‌الله و از سرداران سپاه پاسداران نیز در واکنش به اقدام اینستاگرام خواهان فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی در ایران شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • عفت منافی

    این رژیم بد نیست خودش سامانه هایی از قبیل "قداره بند گرام"، "تروربوک" (به جای فیسبوک) و "ولایت تر" (به جای توییتر) را پایه گذاری کند، چون با این وضعی که شروع شده ، اوضاع برای ولایت مداران دور دنیا خیلی خیط است.