ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نخست وزیر پاکستان به مشهد رسید

عمران خان در حالی به ایران آمده که روابط تهران و اسلام‌آباد در ماه‌های گذشته پرتنش بود و هر یک دیگری را به «حمایت» و یا «بی‌تفاوتی» در مقابل اقدامات «تروریستی» متهم می‌کنند.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان یکشنبه اول اردیبهشت در راس هیاتی بلندپایه وارد مشهد شد. او به دعوت حسن روحانی به ایران سفر کرده است و دوشنبه به تهران خواهد رفت. با توجه به روابط بسیار نزدیک پاکستان و عربستان و سابقه تنش در روابط تهران و اسلام‌آباد، سفر او می‌تواند یکی از نتایج «آشتی میان تهران و ریاض» محسوب شود.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان وارد مشهد شد

براساس گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، سفره دو روزه عمران خان برای دیدار و مذاکرات رسمی با مقامات ایران به همراهی اسد عمر (وزیر اقتصاد و دارایی)، شیرین مزاری (وزیر فدرال برای حقوق بشر)، فهمیده میرزا (وزیر فدرال دولت پاکستان در امور هماهنگی ایالات ها)، سید علی حیدر زیدی (وزیر فدرال دولت در امور دریایی)، سید ذوالفقار بخاری (مشاور ارشد نخست وزیر در امور پاکستانی های مقیم خارج از کشور)، عبدالرزاق داود (مشاور ارشد نخست وزیردر امور بازرگانی و صنعتی) انجام شده است. این اولین سفر عمران خان به عنوان نخست‌وزیر پاکستان به ایران است.

مدیریت مرز مشترک، یکی از اهداف مهم سفر عمران‌خان به ایران اعلام شده است. روابط ایران و پاکستان اخیرا تحت تاثیر فعالیت‌های تروریستی گروه‌های شبه‌نظامی فعال در دوکشور قرار داشته. هر دو کشور یکدیگر را به حمایت از این گروه‌ها یا کاستی در جلوگیری از فعالیت آن‌ها متهم می‌کنند.

کمی پیش از سفر عمران خان، شنبه ۳۱ فروردین، وزرات امور خارجه پاکستان «گروه‌های تروریستی مستقر در ایران» را عامل کشتار ۱۴ عضو نیروهای مسلح پاکستان دانست.‌ گروهی موسوم به برادران (BRAS) که گفته می‌شود ائتلافی از «سه گروه تروریستی بلوچ» است، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است و اسلام‌آباد ادعا می‌کند ایران، علیرغم در اختیارداشتن اطلاعاتی که پاکستان از این گروه‌ها ارائه کرده، نسبت به فعالیتشان واکنشی نشان نمی‌دهد.

وزارت امور خارجه ایران اما این ادعا را رد می‌کند و  «حمله تروریستی» را محکوم کرده است. عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز اعلام کرد «جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با دولت برادر و همسایه پاکستان در تمام عرصه‌های اطلاعاتی، امنیتی و عملیاتی برای مبارزه با تروریسم اعلام می‌کند».

قبل از آن، انفجار تروریستی در بازار میوه منطقه هزارگنجی کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان هم دست کم ۲۰ کشته و ۴۸ زخمی بر جای گذاشت که بیشتر قربانیان آن از شیعیان بودند.

در سوی مقابل هم مقامات جمهوری اسلامی بارها اسلام‌آباد را به بی‌تفاوتی در مورد فعالیت «گروه‌های تروریستی»، و به‌صورت مشخص گروه جیش‌العدل در این کشور متهم کرده‌اند. شامگاه ۲۴ بهمن ۹۷ در حمله انتحاری جیش‌العدل به اتوبوس پرسنل سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان دست‌کم ۲۷ نفر از پرسنل سپاه کشته و ۲۰ نفر هم مجروح شدند. به دنبال آن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، پاکستان را به «عدم مقابله با تروریست‌ها» متهم کرد. محمدعلی جعفری، ‌فرمانده سپاه پاسداران نیز تلویحا اظهار کرد که پاکستان با حمایت عربستان و به دستور آمریکا و اسرائیل از این گروه‌ پشتیبانی می‌کند. او در این‌باره گفت بود که دولت پاکستان به «ضدانقلاب» پناه داده، محل پایگاه‌های آنها را می‌داند و پاکستان را به اقدام جبرانی تهدید کرده بود. قاسم سلیمانی نیز پاکستان را «کشوری که با پول سعودی اداره می‌شود» خوانده و گفته بود هند و افغانستان پاکستان را مشکل ناامنی خود می‌دانند.

عربستان متحد و حامی مالی اصلی پاکستان به‌شمار می‌رود. حمایت‌های مالی و سرمایه‌گذاری‌های سعودی در این کشور به میلیاردها دلار می‌رسد و جهت‌گیری‌های سیاسی پاکستان غالبا بسیار نزدیک به حکومت عربستان است.

یکی دیگر از موارد تیرگی روابط میان ایران و پاکستان مسئله هند است. ایران درمناقشه هند و پاکستان سعی در واسطه شدن داشته اما مواضع ایران به هند نزدیک‌تر است. از سوی دیگر این مسئله بار دیگر ایران را به صورت غیرمستقیم در مقابل عربستان قرار داده است. با این‌حال و با توجه به سفر عمران‌خان به تهران، به‌نظر می‌رسد موانع برای گفتگوی مستقیم میان ایران و پاکستان برداشته شده و عراق توانسته میان تهران و ریاض میانجی شود و «آشتی» ایجاد کند. به تایید حشمت‌الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت‌ ملی و سیاست ‌خارجی مجلس ایران سفر اخیر نخست وزیر عراق به تهران و سپس به ریاض برای «تنش‌زدایی بین سعودی و ایران» انجام شده بود.

بیشتر بخوانید:

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.