ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

لیبی: کشتی جنگی حفتر به بندر نفتی اعزام شد

ارتش آزاد تحت فرماندهی حفتر حملاتی هوایی متعددی را برای تصرف طرابلس انجام داده و حال به دنبال تسلط بر شریان‌های نفتی است.

نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده ارتش آزاد لیبی از سه هفته پیش کمپینی را برای تصرف طرابلس آغاز کرده‌اند. در ادامه این کمپین که تا کنون به کشته و زخمی شدن صدها نفر منجر شده است، نیروهای وفادار به حفتر عصر شنبه حملاتی هوایی را علیه طرابلس، پایتخت دولت تحت حمایت سازمان ملل متحد، انجام دادند و برای اولین بار تایید کردند که یک کشتی جنگی را به سوی یک بندر نفتی این کشور راهی کردند.

نیروهای ژنرال خلیفه حفتر در حال پیشروی به سمت طرابلس (عکس از آرشیو)

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، ارتش آزاد لیبی (LNA) تحت فرماندهی حفتر که متحدِ دولت مستقر در غرب لیبی است، از آغاز پیشروی برای تصرف طرابلس حملات هوایی متعددی را بر آسمان این شهر انجام داده است.

گرچه بی‌ثباتی در اوضاع سیاسی و اقتصادی لیبی از زمان سرنگونی معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، پیشروی حفتر برای تصرف طرابلس به آشوب در این کشور دامن زده است.

دلیل نگرانی‌ها از گسترش آشوب‌ در لیبی عبارتند از تهدید منابع نفتی، افزایش مهاجرت از طریق مدیترانه به اروپا، و به‌هم‌ریختن برنامه سازمان ملل برای برگزاری انتخابات در لیبی. این انتخابات قرار بود با هدف پایان دادن به رقابت‌های دو دستگاه اداری و متخاصم غرب و شرق این کشور در آینده نزدیک انجام شود.

در روزهای اخیر نیروهای طرابلس موفق شدند که در برخی مناطق حومه جنوبی این شهر، ارتش آزاد را وادار به عقب‌نشینی بر روی زمین کنند.

شاهدان عینی می‌گویند شامگاه شنبه ۲۸ آوریل / ۸ اردیبهشت صدای پهبادی را شنیده اند که برای حداقل یک و نیم ساعت در آسمان این منطقه پرواز می‌کرده و متعاقب آن هشت انفجار رخ داده است. همچنین صدای آتش پدافند هوایی به گوش رسیده است.

به گزارش رویترز هنوز مشخص نیست که حملات هوایی از طریق پهباد یا هواپیما انجام شده است.

اما هواداران دولت طرابلس پهباد متعلق به امارات متحده را مسئول حملات هوایی گذشته دانسته‌اند. امارات متحده عربی و مصر به حفتر، ژنرال سابق قذافی، کمک کرده‌اند که با پشتیبانی حملات هوایی آنها شرق کشور را به آرامی تصرف کند.

در گزارش‌های گذشته سازمان ملل آمده بود که هر دو کشور امارات و مصر، در سالهای گذشته تجهیزات نظامی از جمله هلیکوپتر در اختیار ارتش آزاد لیبی گذاشته اند و حتی پایگاه هوایی برای او ساخته اند. آنها در واقع به حفتر کمک کردند که به بازیگری مهم در لیبی بدل شود.

نفت

پیش از حملات هوایی اخیر، ارتش آزاد کشتی‌ای جنگی را نیز به سمت بندر نفتی راس لانوف، در شمال لیبی و در حاشیه مدیترانه روانه کرد. چند روز پیش نیز خبرهای تایید نشده‌ای مبنی بر مشاهده «کشتی نظامی بیگانه» در اطراف این بندر منتشر شده بود.

اما این بار سخنگوی ارتش آزاد لیبی تایید کرد که نیروهایش شناور گشتی الکرامه را به راس لانوف ارسال کردند و این اقدام بخشی از «ماموریت آماده‌سازی» برای بازدید از فضای عملیاتی و تامین امنیت امکانات نفتی منطقه بوده است.

در گزارش سازمان ملل درباره موارد نقض محاصره تسلیحاتی لیبی گفته شده که سال گذشته نیروهای ارتش آزاد یک شناور گشتی دریافت کردند که پیشتر متعلق به شرکتی با آدرسی پستی در امارات متحده عربی بوده است.

مهندسان حاضر در محل گفته اند که این کشتی نظامی صادرات نفت را مختل نکرده است. اما معلوم نیست که آیا منطقه را بار دیگر ترک کرده و یا در همان اطراف مانده است.

شرکت نفتی «ان او سی» NOC   وابسته به دولت لیبی گفته است که چندین کشتی جنگی از تجهیزات ترمینال السدر نیز که در نزدیکی راس لانوف است، استفاده کرده‌اند؛ از جمله، پرسنل نظامی وارد بندر السدر شده اند، تلاشهایی برای به دست آوردن قایق‌های تندرو این شرکت کرده اند، کشتی‌های جنگی در اسکله بندر راس لانوف توقف کردند و از این اسکله برای مقاصد نظامی استفاده کردند.

ارتش آزاد لیبی کنترل بندرهای نفتی کشور را بر عهده دارد اما به خاطر مسائل فنی اداره آنها را به شرکت دولتی نفت «ان او سی» واگذار کرده است، زیرا خریداران خارجی نفت فقط مایل به مبادله با این شرکت نام‌آشنا هستند.

«ان او سی» در طرابلس مستقر است و تلاش کرده است که بیرون از نزاع میان دو دولت شرق و غرب بایستد و به اداره منابع نفتی و گازی لیبی به عنوان مهمترین منابع درآمد این کشور ادامه دهد.

دولت غرب لیبی که با حفتر متحد است تلاش کرده که شرکت نفتی خود را برپا کند و صادرات نفت را از دست «ان او سی» خارج کند.

«ان او سی»  در بیانیه‌ای استفاده از تجهیزات خود برای مقاصد نظامی را محکوم کرد. در این بیانیه از آوردن نام ارتش آزاد یا افرادی که مسئول این اقدامات هستند اجتناب شده است.

این شرکت در عین حال خبر داد که درآمد این شرکت در ماه مارس ۲۰ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است اما ادامه درگیری‌ها تهدیدی جدی بر تولید نفت وارد می‌کند.

همزمان وزیر کشور دولت طرابلس گفته است که کشتی‌ای ایرانی را که «محموله‌ای اسرارآمیز را حمل می‌کرد» در شهر غربی مصراته در حاشیه دریای مدیترانه کشف و ضبط کرده اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.