ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تنش کلامی میان ایران و بحرین بر سر بستن تنگه هرمز

در واکنش به سخنان انتقادی وزیر امور خارجه بحرین درباره سیاست‌های ایران در منطقه، سخنگوی وزرات امور خارجه ایران بحرین را به «مگسی» تشبیه کرد که ناتوان از مقابله با ایران است.

- مگسی کجا تواند که بیفکند عقابی!

این واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه ایران است به اظهارات هفته پیش وزیر امور خارجه بحرین که گفته بود: «اگر ایران تنگه هرمز را ببندد خودش را خفه کرده است.»

در واکنش به این سخنان، عباس موسوی به بحرین توصیه کرده است «حد و اندازه خود» را «در تهدید بزرگ‌تر از خود» بشناسد.

موسوی با لحنی تهدیدآمیز خطاب به بحرین از «حکیمان پارسی» نقل قول آورده است که مگسی کجا تواند که بیفکند عقابی!

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه، عکس از آرشیو

پس از بهار عربی و خیزش شیعیان بحرین که اکثریت را در این کشور تشکیل می‌دهند، روابط بحرین و ایران به تنش کشیده شد. بحرین ایران را متهم می‌کند از رهبران شیعه مخالف دولت این کشور حمایت کرده است، اما پایان روابط دیپلماتیک دو کشور زمانی رخ داد که سفارت عربستان در تهران مورد حمله قرار گرفت.

با این اوصاف تنش‌های لفظی میان دو کشور در گذشته نیز وجود داشته است. اما هفته پیش وزیر امور خارجه بحرین در مصاحبه‌ای با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» در بررسی مسائل مختلف و مهم منطقه‌ای، به مسئله برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های آمریکا و تهدیدهای ایران به بستن تنگه هرمز پرداخت و گفت:

«اگر ایران تنگه هرمز را ببندد خودش را خفه کرده است.»

پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های گروه ۱+۵ (برجام)،‌ تحریم‌های لغو شده نفتی بازگشت و مقام‌های آمریکایی گفتند هدف، به صفر رساندن صادرات نفت ایران است.

این تهدید با واکنش تند مقام‌های ایرانی، از جمله حسن روحانی، رئیس‌جمهوری و فرماندهان نظامی مواجه شد. تهران تهدید کرد اگر ایران قادر به صدور نفت از این تنگه نباشد، در مسیر انتقال نفت‌کش‌ها نه تنها در تنگه هرمز، بلکه همچنین در باب‌المندب و دریای عدن اخلال ایجاد خواهد کرد.

خالد بن احمد آل‌خلیفه اما سیاست‌های ایران را بی‌نتیجه دانست و به تهران توصیه کرد در سیاستش بازنگری کند، زیرا «این سیاست، ایران را به لبه پرتگاه رسانده است.»

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اما روز جمعه ۳ آوریل/ ۱۳ اردیبهشت در واکنش به سخنان وزیر خارجه بحرین گفت:

«از روی خیرخواهی و حق همسایگی به مقامات این کشور ذره‌ای وابسته هم توصیه می‌کند حد و اندازه خود را در تهدید بزرگ‌تر از خود بشناسند. قرن‌ها پیش حکیمان پارسی گفته‌اند: مگسی کجا تواند که بیفکند عقابی!»

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت امنیت تنگه هرمز برای ایران مهم است و «مادامی که منافع مردم ایران از این تنگه مهم و حیاتی تامین شود»، ایران نیز امنیت این تنگه را مهم قلمداد می‌کند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم ۱۰ روز پیش گفته بود بخش نظامی جمهوری اسلامی درباره بستن تنگه هرمز تصمیم می‌گیرد.

مقامات نظامی و غیرنظامی ایران در خصوص بستن تنگه هرمز، بسته به شرایط، لحنی تند یا ملایم اتخاذ می‌کنند.

پس از قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه، دوم اردیبهشت در گفت‌و‌گو با شبکه العالم با لحنی تهدیدآمیز گفته بود اگر ایران از به‌کارگیری تنگه هرمز منع شود، آن را خواهد بست.

اما حسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، یک‌شنبه هشتم اردیبهشت سخنان مشابهی را با لحنی ملایم‌تر بیان کرد و گفت ایران خواهان بستن تنگه هرمز نیست اما:

«اگر قرار باشد نفت ما از تنگه هرمز عبور نکند حتماً نفت دیگران هم از این تنگه عبور نخواهد کرد.»

ایالات متحده، علاوه بر قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، چندی پیش اعلام کرد معافیت مشتریان نفتی ایران را نیز تمدید نخواهد کرد.

سیاست فشار حداکثری ایالات متحده در جهت به صفر رساندن صدور نفت ایران با مخالفت نرم برخی کشورها از جمله کشورهای اروپایی و ترکیه مواجه شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.