ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مبادلات تجاری آلمان با ایران بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت

بازار ایران همچنان از ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری تاجران آلمانی برخوردار است. با این حال به دلیل تحریم‌های آمریکا، در دو ماه نخست ۲۰۱۹ میزان صدور کالا از آلمان به ایران نصف شد.

آمار اتاق بازرگانی و صنایع آلمان نشان می‌دهد که مبادلات تجاری آلمان و ایران در دو ماه نخست سال ۲۰۱۹ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته میلادی حدود ۵۳ درصد کاهش یافته است. یکی از دلایل این کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ایران عنوان شده است.

عکس از آرشیو

رسانه‌های آلمان براساس آمار اتاق بازرگانی و صنایع آلمان نوشته‌اند که صادرات آلمان به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه ۲۰۱۹ حدود ۲۳۳ میلیون یورو بوده که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۱۸ میلادی ۵۲،۶ درصد کاهش یافته است.

واردات از ایران به آلمان نیز با ۴۲،۲ درصد کاهش به ۴۱ میلیون یورو رسیده است.

داگمار فون بون‌اشتاین، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع آلمان و ایران یکی از دلایل کاهش‌ شدید مبادلات تجاری ایران و آلمان را تحریم‌های آمریکا علیه ایران پس از خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای عنوان کرد:

«بازار ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا و شرایط اقتصادی ایران بسیار دشوار است.»

در حال حاضر حدود ۶۰ شرکت آلمانی در ایران نمایندگی دارند. این میزان در مقایسه با زمانی که توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ تصویب شد و در ابتدای سال ۲۰۱۶ به‌اجرا در آمد، تقریباً نصف شده است.

به‌گفته فون بون‌اشتاین، تقریباً تمام شرکت‌های آلمانی به‌طور قابل توجهی کارکنان محلی خود را در ایران کاهش داده‌اند «اما شرکت‌های آلمانی همچنان به بازار ایران که پتانسیل قابل توجهی دارد علاقه بسیاری دارند»، به‌ویژه شرکت‌های فعال در بخش‌های خودروسازی، مهندسی مکانیک، صنایع شیمیایی و صنایع غذایی فرصت‌های خوبی در ایران می‌بینند.

در مردادماه سال گذشته اتاق بازرگانی و صنایع آلمان و ایران اعلام کرد که حدود ۱۲۰ شرکت آلمانی پس از امضای برجام به ایران رفتند اما بسیاری از این شرکت‌ها پس از دستور دونالد ترامپ برای خروج از برجام، ایران را ترک می‌کنند و آن دسته از شرکت‌هایی که مستقیماً تحت تأثیر تحریم‌های آمریکا قرار نگیرند، قادر به یافتن بانکی که حاضر به خدمت‌رسانی به آن‌ها در زمینه تجارت با ایران باشد، نخواهند بود.

چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت / ۸ مه ایران اعلام کرد که سطح تعهداتش را در برجام کاهش می‌دهد و به مدت ۶۰ روز محدودیت‌های مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی‌شده و ذخایر آب سنگین را رعایت نمی‌کند، مگر آن‌که کشورهای عضو برجام به تعهدات بانکی و نفتی خود عمل کنند. در پی آن فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بریتانیا، آلمان و فرانسه، سه کشور اروپایی که در توافق هسته‌ای با ایران باقی مانده‌اند با انتشار بیانیه‌ای مهلت ۶۰ روزه ایران در رابطه با برجام را رد کردند.

این کشورها در بیاینه خود اعلام کردند که مصمم هستند تجارت قانونی با ایران را از طریق کانال ویژه مالی (اینستکس) ادامه دهند. آن‌ها همچنین از کشورهای غیر عضو در برجام خواستند که «از هرگونه اقدامی که مانع اجرای کامل تعهدات طرف‌های باقی‌مانده در توافق می‌شود، اجتناب کنند».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.