ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۵۲ درصد سپرده‌های بانکی به ۰,۴ درصد سپرده‌گذاران تعلق دارد

به گفته توکلی؛ ۹۶ درصد مبلغ سپرده‌های حقوقی تنها در اختیار ۳ درصد سپرده‌گذاران است و سهم دیگران فقط چهار درصد است. ارقامی که روایتگر «فاجعه‌» و «شرم‌آور»اند

چهار درصدی‌ها عنوانی بود که حامیان محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری برای نشان دادن «شکاف طبقاتی» در ایران به کار گرفتند. حالا اما احمد توکلی از یک رقم «فاجعه‌بار» دیگر پرده برداشته است؛ چهاردهم درصد که بیش از نیمی از سپرده‌های بانکی را در اختیار دارند.

احمد توکلی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

احمد توکلی، رئیس اسبق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل «سازمان غیردولتی دیده‌بان شفافیت و عدالت» گفته که چهار دهم درصد مشتریان بانکی، ۵۲ درصد مبلغ سپرده‌های بانکی  را در اختیار دارند.

به گفته توکلی ۴۰۳ میلیون حساب بانکی در ایران وجود دارد، اما بیش از نیمی از مبلغ آن تنها به چهار دهم درصد سپرده‌گذاران تعلق دارد و کمتر از نیمی از آن (۴۸ درصد) به ۹۹,۶ درصد سپرده‌گذاران بانکی.

او همچنین گفته که  ۹۶ درصد مبلغ سپرده‌های حقوقی تنها در اختیار ۳ درصد سپرده‌گذاران است. یعنی ۹۷ درصد دیگر تنها سه درصد سپرده‌های حقوقی را در اختیار دارند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران این  اعداد و ارقام را « فاجعه‌بار، مایه خجالت و شرمندگی و نمایانگر فقر جامعه» دانسته و گفته که «برای ایران باید با فساد مبارزه کرد».

مبارزه با فساد در همه سال‌های گذشته از زبان مسئولان ارشد و نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی بیان شده، نتیجه آن اما گسترگی و عمیق‌تر شدن فساد است. آنطور که به گفته معاون اول رئیس دولت؛ همچون موریانه، پایه‌های نظام را از درون می‌خورد.

جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر، ستاد ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی و دادگاه‌های ویژه برای رسیدگی به جرایم مفسدان اقتصادی ایجاد کرده است. از تابستان سال گذشته و پس از بحران ارزی و فاش شدن تخلفات ارزی گسترده، شماری از متهمان دستگیر، محاکمه و به اعدام یا زندان‌ بلند مدت محکوم شدند.

با این حال نه ستاد ویژه و نه دادگاه‌های ویژه هیچ یک سرمنشاء فساد را نشانه نگرفته‌اند.

جریان رسیدگی به اتهامات بانک سرمایه که این روزها همچنان باز است، تنها یکی از نمونه‌های «دست باز» متهمان اصلی است. هادی رضوی، داماد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یا حسین هدایتی، که حکم زندانش صادر شد، هر دو به واسطه روابط ویژه صدها میلیارد تومان از نظام بانکی «تسهیلات» دریافت کردند.

در پرونده‌های دیگر هم رد شماری از مقام‌های دولتی و یا نظامیان به چشم می‌آید اما میل و اراده‌ای برای محاکمه آنان وجود ندارد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.