ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

#اعتراضات: تجمع دانشجویان دانشگاه «علامه طباطبایی» تهران در اعتراض به تحریم خارجی و سرکوب داخلی

دانشجویان معترض خود را صدایی نامیدند که در میان زورگویان داخلی و خارجی قرار گرفته و نمی‌خواهد در مقابل هیچ‌کدام سر خم کند.

گروهی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران ظهر یکشنبه ۵ خرداد در اعتراض به «تحریم‌های خارجی» و «سرکوب داخلی» تجمع کردند. آنها تصاویری از زندانیان از جمله معلمان، کارگران، فعالان محیط زیست و اعضای کانون نویسندگان و زهرا رهنورد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی در دست داشتند. آنها خود را صدایی نامیدند که در میان «زورگویان داخلی و خارجی» گرفتار شده و نمی‌خواهد در برابر هیچکدام «سر خم کنند».

تجمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران، ۵ خرداد ۱۳۹۸

دانشجویان معترض که در محوطه دانشکده علوم اجتماعی تجمع کرده بودند، دست‌نوشته‌هایی چون؛ «نه ناو می‌خوایم، نه باتوم/ فقط رجوع به مردم»، «فقر و فلاکت، حاصل سیاست تحریم» و «امنیت ملی، بدون آزادی و عدالت» در دست داشتند.

آنها در بیانیه‌ای که در پایان این تجمع خوانده شد، اعلام کردند؛ «می‌خواهیم در میانه‌ی این دوگانه‌ی کاذب و کذایی باز هم صدای‌مان را بلند کنیم:«نه به جنگ، نه به تحریم، نه به اقتدارگرایی».

دانشجویان تجمع کننده در بخش‌های دیگری از این بیانیه سیاست‌های تحریم و مداخله‌جویانه را به زیان «مردم» دانستند و نوشتند: «مخاطب فریاد «نه به جنگ و نه به تحریم» تنها اقتدارگرایان خارجی نیستند، ما به حاکمان داخلی نیز هشدار می‌دهیم که شما هم حق ندارید با زندگی و زیست هرروزه‌ی مردم قمار کنید، حق ندارید مصالح عمومی مردم را به پای سیاست‌های پرمخاطره قربانی کنید.»

آنها در ادامه با بیان اینکه امروز ۹۰ درصد نیروی کار در ایران موقتی  و قریب به ۱۹ میلیون نفر از جمعیت حاشیه‌نشین شهری است، وضعیت موجود را نتیجه «تنها تحریم» ندانستند، و اعلام کردند: در این شرایط «هر صحبتی از امنیت که صرفا به مداخله‌ی خارجی تقلیل یابد، تنها دروغی شرم‌آور است. این وضعیت نتیجه‌ی سیاست‌هایی است که باید در مقابل آن ایستاد. تحریم و فشار خارجی در حالی انجام می‌شود که مردم در داخل نیز با حمله‌ی سبعانه به زیست روزمره‌ی خود مواجهند و تمام امکان‌های آموزشی، بهداشتی و رفاهی خود را یکی‌یکی از دست می‌دهند».

دانشجویان معترض همچنین در انتقاد از بازداشت و سرکوب معلمان، کارگران، فعالیت محیط زیست،دانشجویان، روزنامه‌نگاران، معترضان به حجاب اجباری، درویشان گنابادی و همچنین ادامه حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، کشتار کولبران و تهدید مهاجران افغانستانی به اخراج از ایران، نوشتند: «چگونه می‌توان دم از امنیت زد، وقتی که هر روزه شاهد دستگیری و بازداشت و زندانی شدن منتقدین و معترضین نسبت به وضعیت موجود هستیم؟ طی دهه‌های گذشته، عملکرد حاکمان برای تک‌صدایی و حذف و سرکوب صداهای متکثر به این انجامیده که امروز دانشگاه تبدیل به پادگانی شده که کوچکترین تحرکی در آن سرکوب می‌شود».

تجمع‌کنندگان در بخش دیگری از این بیانیه خطاب به جریان‌های سیاسی اپوزیسیون مشوق جنگ هم اعلام کردند، «تا آن زمان که نسبت به رنج و مشقت زندگی مردمان بی‌اعتناست و چشم به رهایی از مسیر فقر و فلاکت آنان دارد، هیچ فاصله‌ی معناداری از هیئت حاکمه ایجاد نکرده و به باور ما جزوی از تباهی وضع موجود است. برای آن‌ها ضروری است که بفهمند که بیزاری مردم از وضعیت موجود هیچ وجهه و آبرویی برای روشی غیرانسانی که در سیاست برگزیده‌اند، نخواهد آفرید».

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • واکنش انتقادی به تجمع دانشجویی در دانشگاه علامه

    واکنش انتقادی به تجمع دانشجویی در دانشگاه علامه ▪️اردوی کار: «حامد سعیدی» در واکنشی انتقادی نسبت به تجمع دانشجویی امروز در دانشگاه علامه نوشته: «تلاشی عبث برای عبور از گفتمان #اصلاح‌طلب_اصول‌گرا_دیگه_تمامه_ماجرا، با مایه‌ گذاشتن از اعتبار پیشروان شریف و مبارزِ #زندانی، به بی‌آبرویی بیشترتان منتهی خواهد شد؛ چرا که #بخشی‌ها و #حبیبی‌ها و #فرزندانشان با هیچ وصله‌ای به #سرکوبگران دیروز و امروز نمی‌چسپند. ▪️#آلترناتیو_ما_شوراست

  • کارو

    گروه تجمع کنندۀ مذکور، جمعی از اعضای انجمن اسلامی بوده اند که با هدایت یکی از اعضای ستاد میرحسین موسوی در سال 1388 و چند تن از اعضای ستاد حسن روحانی در سالهای 92 و 96 بیانیه ای نوشته و تجمعی برگزار کرده اند. آنها کوشیدند تا با کنار هم قرار دادن تصاویری از کارگان و دانشجویان متعلق به طیف چپ و بازداشت شدان روز جهانی کارگر و کانون نویسندگان، در کنار نخست وزیر سابق و رئیس مجلس سابق رژیم جمهوری اسلامی خود را نمایندۀ مطالبات مردمی نشان بدهد. اصلیترین علت فعال شدن این افراد در دانشگاه نزدیک شدن به زمان انتخابات است. چیزی که در خبرنویسی زمانه هم مورد اشاره قرار نگرفته، واکنش جند تن از اعضای بسیج دانشجویی این دانشکده به اصلاح طلبان مزبور است. هر دو دسته سعی داشتند فضای سیاسی سالهای 88 و 89 را ایجاد کنند و با تکرار شعارهای آن سالها دوباره چنان صحنه ای را آماده کنند تا در آستانۀ انتخابات امسال، فضای دانشگاه تنش های جنبش دی و پس از آن را پشت سر گذاشته و به صورت اصلاح طلب-اصولگرا قطب بندی بشود و نشانی از خط سومی که در نتیجۀ شکست جنبش سبز ایجاد شد و در جنبش دی به بروز رسید در دانشگاه نماند.