ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تأکید طالبان بر خروج نیروهای خارجی از افغانستان در اجلاس مسکو

نخستین روز نشست طالبان با سیاسیون افغانستان در مسکو به پایان رسید. طالبان همچنان دولت غنی را به رسمیت نمی‌شناسد. حضور کمرنگ زنان و جوانان محسوس بود.

نخستین روز نشست طالبان با سیاسیون افغانستان در مسکو به پایان رسید. طالبان خواهان خروج همه نیروهای نظامی بیگانه از افغانستان به عنوان پیش‌شرط توافق صلح و پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله در افغانستان شدند. در این نشست که به مدت دو روز در مسکو ادامه دارد، طرفین بر ضرورت گفت‌وگوهای بین‌الافغان تأکید کردند. طالبان اما همچنان از شناسایی دولت غنی خودداری کرد.

نخستین روز نشست طالبان با سیاسیون افغانستان در مسکو (عکس: توییتر)

به گزارش خبرگزاری رویترز ریاست هیأت طالبان را ملا عبدالغنی برادر، معاون گروه طالبان و رئیس دفتر این گروه در قطر به عهده داشت. هیأت مذاکره‌کننده طالبان، سه‌شنبه ۲۸ مه/ ۷ خرداد در نخستین روز نشست مسکو با برخی از مهم‌ترین چهره‌های سیاسی افغانستان از جمله عطا محمد نور (نامزد انتخابات ریاست جمهوری) و کریم خلیلی (رئیس شورای صلح افغانستان) و فوزیه کوفی (نماینده سابق مجلس)، محمد محقق (رهبر وحدت مردم افغانستان و معاون ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی)، محمد حنیف اتمر (رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان) دیدار و گفت‌وگو کردند. ضمیر کابلوف، سفیر روسیه در افغانستان، دولت روسیه را در این نشست نمایندگی می‌کرد و لطیف بهاند، سفیر افغانستان در مسکو نماینده وزارت خارجه افغانستان بود.  ملا عبدالغنی برادر اعلام کرد که پیش شرط توافق صلح خروج نیروهای «اشغالگر» از افغانستان است:

«امارت اسلامی خواهان صلح است. اما اولین قدم این است که موانع صلح برداشته شود و به اشغال افغانستان خاتمه یابد.»

در بیانیه طالبان که در آغاز اجلاس مسکو قرائت شد، گفته شده که «امارات اسلامی وعده می‌دهد که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نشود.»

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم در سخنانی بر ضرورت خروج همه نیروهای خارجی از افغانستان تأکید کرد.

در گفت‌وگوهای طالبان در دوحه قطر با زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا بر سر این موضوع توافق شده بود. در مذاکرات قطر بحث بر سر خروج ۲۳ هزار نفر از نیروهای نظامی آمریکا و ناتو از افغانستان بود. این گفت‌وگوها در دور ششم به پایان رسید، بدون آنکه به توافق آتش‌بس بینجامد. طالبان از هرگونه مذاکره با دولت افغانستان خودداری کرد.

شخصیت‌های سیاسی افغانستان که اغلب آنان از مخالفان محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان‌اند در مجموع در نخستین روز اجلاس مسکو اظهار امیدواری کردند که این اجلاس سرآغازی برای مذاکرات بین‌الافغان باشد. عطا محمد نور، از چهره‌های سیاسی و از مخالفان غنی به طالبان گوشزد کرد که اندیشه «ورود فاتحانه به افغانستان» را از سر بیرون کنند که میسر نخواهد بود.

شیرمحمد عباس استانکزی، عضو ارشد هیأت طالبان در جمع خبرنگاران از آمادگی طالبان برای گفت‌وگوهای بین‌الافغان خبر داد اما هچنان مذاکره با دولت افغانستان را که به گفته او «در اداره دولت اختیاری ندارد و دچار اختلاف است» رد کرد. گروهی از شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی افغانستان از حضور کمرنگ زنان و غیاب جوانان در اجلاس مسکو انتقاد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.