ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اپوزیسیون سودان برنامه انتخابات را رد کرد

نظامیان سودان اعلام کردند که تمامی توافق‌های خود با اپوزیسیون را لغو و انتخابات را ۹ ماه دیگر برگزار می‌کنند. اپوزیسیون می‌گوید به مبارزات خود تا انتقال قدرت به غیرنظامیان ادامه خواهد داد.

اپوزیسیون سودان طرح شورای انتقالی نظامی برای برگزاری انتخابات در ۹ ماه دیگر را رد کرد و خواهان ادامه مبارزه شد. کارزاری برای نافرمانی مدنی راه‌اندازی خواهد شد تا نظامیان را وادار به ترک قدرت کند.

اپوزیسیون سودان به مبارزات خود تا انتقال قدرت به غیرنظامیان ادامه می‌دهد.

به‌گزارش رویترز، عباس مدنی، یکی از چهره‌های اصلی ائتلاف «آزادی و تغییر» (ALC) متشکل از نیروهای اپوزیسیون، سه‌شنبه ۱۴ خرداد / ۴ ژوئن گفت: «ما هر چه را که ژنرال عبدالفتاح برهان (رئیس شورای انتقالی نظامی سودان) در بیانیه خود اعلام کرده رد می‌کنیم.»

شورای انتقالی نظامی سودان روز سه‌شنبه ضمن اعلام این‌که تمامی توافق‌های خود با ائتلاف اصلی اپوزیسیون را لغو می‌کند، همه را به برگزاری انتخابات در ۹ ماه دیگر فراخواند.

مدنی همچنین گفت کارزاری برای پیشبرد نافرمانی مدنی راه‌اندازی خواهد شد تا مبارزه برای وادار کردن نظامیان به ترک قدرت را ادامه دهد.

در بیانیه روز سه‌شنبه شورای انتقالی نظامی که توسط ژنرال عبدالفتاح برهان در تلویزیون خوانده شد، اعلام شده بود که شورای نظامیان دولت انتقالی را بدون مشارکت معترضان و جامعه مدنی تشکیل می‌دهد با این هدف که زمینه‌ها و شرایط برگزاری انتخابات آزاد (و بنا به ادعای او) تحت نظارت نهادهای بین‌المللی را فراهم کند.

روز گذشته دوشنبه ۱۳ خرداد / ۳ ژوئن نیروهای نظامی خیابان‌های پیرامون محل تحصن در اطراف وزارت دفاع خارطوم، پایتخت سودان را مسدود کردند و معترضان را به گلوله بستند و چادرها در محل تحصن را نیز به آتش کشیدند. کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد که در کشتار روز گذشته در خارطوم دست‌کم ۳۵ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر مجروح شده‌اند.

ژنرال عبدالفتاح برهان در بیانیه شورای انتقالی نظامی معترضان را مسئول کشتار دوشنبه جلوه داد. ائتلاف «آزادی و تغییر» اما نظامیان را مسئول «قتل عام» دانست و «هرگونه تماس سیاسی» با آن‌ها را قطع کرد.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که صبح سه‌شنبه خیابان‌های خارطوم خلوت بود و بیشتر مغازه‌ها بسته بودند. شمار زیادی از خیابان‌ها با سنگ و لاستیکِ خودرو و شاخه درختان مسدود شده بودند. این موانع را معترضان در مقابل نیروهای مسلح به سلاح‌های سنگین نظامی ایجاد کرده‌اند.

اعتراضات سودان دسامبر سال گذشته در واکنش به افزایش نرخ کالاها و بحران‌های معیشتی مردم آغاز شد و به زودی دامنه آن وسیع‌تر شد و به خواست برکناری عمر البشیر و پایان حکومت ۳۰ ساله او در سودان در ۱۱ آوریل سال جاری انجامید. از آن زمان اپوزیسیون خواهان برکناری همه دست‌اندرکاران رژیم عمر البشیر و انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی است اما نظامیان همچنان قدرت را در دست دارند.

کشتار روز دوشنبه موجی از محکومیت‌های بین‌المللی به‌همراه داشت، از جمله از سوی آمریکا و سازمان ملل متحد. آن‌ها استفاده بیش از حد از زور توسط مقام‌های نظامی را محکوم کردند و خواستار تحقیقات مستقل شدند.

بریتانیا و آلمان خواهان برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل شدند. دیپلمات‌ها گفته‌اند این نشست پشت درهای بسته سه‌شنبه (امروز) برگزار خواهد شد.

روز سه‌شنبه در شهر «أم درمان» واقع در استان خارطوم نیروهای نظامی سعی در بازگشایی خیابان‌های بسته داشتند. پس از نماز عید فطر تیراندازی در این شهر شدت گرفت. ساکنان شهر می‌گویند مردم مثل هر سال برای نماز عید فطر گرد آمده بودند که نیروهای نظامی و پلیس با شلیک گاز اشک‌آور به آن‌ها حمله کردند. پس از نماز عید فطر جوانان خیابان اصلی شهر را با ایجاد موانع بستند.

انجمن مشاغل سودان (SPA) که نیروی اصلی ائتلاف اپوزیسیون را تشکیل می‌دهد روز سه‌شنبه بیانیه ژنرال عبدالفتاح برهان را «نمایشی» دانست که به‌گفته آن «آتش انقلاب را شعله‌ور می‌سازد».

این انجمن در بیانیه خود آورده است: «نه شورای کودتاگر، نه شبه‌نظامیان، و نه رهبران آن، سرنوشت مردم و چگونگی انتقال قدرت به یک نیروی غیرنظامی را تعیین نمی‌کنند. اعتصاب و نافرمانی مدنیِ کامل تا سرنگونی رژیم ادامه دارد.»

انجمن مشاغل سودان از تظاهرات جدید، بستن خیابان‌ها و پل‌های اصلی، و از زیر سئوال بردن «مشروعیت قدرت وحشی» با اختلال در بخش‌های دولتی و خصوصی سخن گفته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.