ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عربستان سعودی: خدمه ایرانی یک «کشتی مهاجم» را نجات دادیم

ائتلاف عربی می‌گوید به درخواست دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل و بر اساس شریعت اسلام خدمه ایرانی را بیمارستان نظامی جیران منتقل کرده است.

ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد که یک شهروند ایرانی را که خدمه یک «کشتی مهاجم» بود در سواحل یمن نجات داده و به بیمارستان منتقل کرده است. پیش از این نیز عربستان خدمه یک نفت‌کش سانحه‌دیده ایرانی را نجات داده بود.

تسلیحات و تجهیزات نیروی دریایی عربستان سعودی (عکس: آرشیو)

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد که با بالگرد خدمه یک کشتی ایرانی را در حدود ۱۰۰ کیلومتری بندر الحدیده به یک بیمارستان نظامی در جیزان منتقل کرده است.

به گفته مالکی، دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد از مقامات سعودی درخواست کرده بود به کمک خدمه ایرانی این کشتی بشتابد. دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکنون درباره این موضوع سکوت کرده است.

ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف عربی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:

«نیروهای ائتلاف بر اساس شریعت اسلام و ارزش‌های انسان‌دوستانه و با وجود آنکه فعالیت‌های خصمانه و تردد کشتی‌های مظنون  همچنان نیروهای ساحلی ائتلاف را تهدید می‌کنند و راه‌های دریایی و تجارت جهانی در دریای سرخ را به مخاطره انداخته‌اند» عربستان سعودی خدمه کشتی ایرانی را نجات داده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد در تصاویری که ائتلاف عربی در اختیار خبرنگاران قرار داده، چند مرد با لباس مبدل و چند قایق کوچک مشاهده می‌شوند که در حال تخلیه بار به یکی از سواحل یمن‌اند. عربستان سعودی ایران را به حمایت تسلیحاتی از حوثی‌های یمن متهم کرده است. اما شورشیان حوثی اعلام کرده‌اند که عامل ایران نیستند و به دلیل محاصره یمن نمی‌توان حتی یک قرص نان را وارد این کشور کرد.

این دومین بار در هفته‌های اخیر است که عربستان سعودی به درخواست دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل خدمه کشتی‌های ایرانی را «نجات» می‌دهد. در  مه/ اردیبشت سال جاری یک سوپرتانکر ۳۰۰ هزار تنی ایران با ۲۶ خدمه که ۲۴ نفر آن‌ها ایرانی بودند در دریای سرخ در ۷۰ کیلومتری جده دچار سانحه شد. عربستان سعودی با اعزام شناورهایی خدمه نفت‌کش سانحه‌دیده را نجات داد. تانکر تراکرز به نقل از یک منبع دوم – شخصی که خود را یکی از پرسنل قدیمی شرکت ملی نفت‌کش ایران معرفی کرده – گزارش داده بود که احتمال دارد نفت‌کش ایرانی از ناحیه پاشنه کشتی هدف یک موشک قرار گرفته باشد. این منبع دوم اعلام کرده بود که نفت‌کش ایرانی از دریای سرخ عازم سوریه بوده است.

هفته گذشته، شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب، در نشست‌های جداگانه‌ای در مکه، ایران را عامل «بی‌ثباتی در منطقه» دانسته و حملات اخیر به خطوط نفتی عربستان‌سعودی و چهار کشتی نفتکش در بندر فجیره امارات‌ را محکوم کردند.

روز گذشته حسین امیرعبداللهیان، مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی با انتشار پیامی در توییتر نسبت به همراهی عربستان سعودی با آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران هشدار داد و نوشت «زمان برای تداوم سیاست‌های کثیف عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اسرائیل به سرعت رو به پایان است.»

جنگ یمن که از سال ۲۰۱۵ تاکنون ادامه دارد ، یکی از بدترین فجایع انسانی را رقم زده است. در این جنگ تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر کشته شده‌اند و میلیون‌ها نفر از ساکنان یمن به اقلام غذایی و خدمات بهداشتی و درمانی دسترسی ندارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    نشریه فری بیکن: « کشتی ساویز حکومت ایران که با پوش کشتی باری در آب‌های دریای سرخ حضور دارد به‌عنوان کشتی مادر شناسایی شده و ماموریتش در دریای سرخ جمع‌آوری و انتقال اطلاعات برای حملات حوثی‌ها بوده که در ماه‌های اخیر افزایش داشته است. از جمله اقداماتی که این کشتی انجام داده، دادن اطلاعات برای حمله‌یی است که اخیراً در ماه ژوئیه توسط شبه‌‌نظامیان حوثی مورد حمایت رژیم ایران علیه یک نفتکش سعودی انجام شد». بنابرداده های اطلاعاتی این کشتی که درپوش «نقل و انتقال کانتینرهای تجاری» فعالیت می‌کند، دارای «قایق‌های تندرو» و مجهز به «توپ‌های 23 میلی‌متری از نوع زد یو» و همچنین «رادارهای نظامی» می‌باشد، امر یکه در اساس با چهارچوب ها و استانداردهای متعارف برای کشتی‌های باری و یا ناوگان‌های تجاری در آب‌های بین‌المللی نه تنها همخوانی ندارد، بلکه موئید واقعیتی بنام «فعالیت تروریستی» در پوش کشتی‌رانی می‌باشد.