ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آزادی نزار زکا، از حرف تا عمل: او در لیست عفو یا تخفیف مجازات نبوده است

به گفته سخنگوی قوه قضاییه، درخواست آزادی نزار زکا در «فرآیند قضایی» قرار گرفته و در صورت اتخاذ هر تصمیمی از سوی دستگاه قضا، فرآیند قضایی آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه روز یک‌شنبه ۱۹ خرداد گفت اسم نزار زاکا در لیست عفو یا تخفیف مجازات محکومان قرار نداشته است. این در حالی است که در روزهای گذشته خبرهایی درباره احتمال آزادی این زندانی لبنانی‌الاصل دارای اقامت دائم آمریکا منتشر شده بود: پادرمیانی رئیس جمهوری لبنان ثمر داد: نزار زکا آزاد می‌شود

نزار زکا، شهروند لبنانی زندانی در ایران

به گزارش خبرگزاری میزان، غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره «خبر و شایعه» وجود اسم نزار زاکا در لیست عفو و تخفیف مجازات عید فطر، گفت اسم محکوم مورد اشاره در لیست ارائه شده از سوی رییس قوه قضاییه برای اعطای عفو یا تخفیف مجازات نبوده است.

اسماعیلی در ادامه گفت شخص محکوم و [میشل عون] رییس جمهوری لبنان با ارسال نامه‌هایی درخواست عفو مشروط برای مقام‌های قضایی فرستاده‌اند که این درخواست در «فرآیند قضایی» قرار گرفته است و در صورت اتخاذ هر گونه تصمیمی از سوی دستگاه قضا، فرآیند قضایی آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در همین رابطه، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم روز یک‌شنبه ۱۹ خرداد، در جریان بازدید از مدرسه راهنمایی علامه حلی شماره سه، در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره ادعای یک روزنامه لبنانی مبنی بر آزادی نزار زکا در ایران اظهار بی‌اطلاعی کرد.

روز دوشنبه ۱۳ خرداد، خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی، به نقل از منابع نزدیک به شورای عالی امنیت ملی از احتمال آزادی نزار زکا خبر داده بود.

ماجد دمشقیه، وکیل لبنانی نزار زکا هم در رابطه با احتمال آزادی او به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته بود با میانجیگیری میشل عون، رئیس جمهوری و سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان، موکل او به زودی از زندان اوین آزاد می‌شود.

این گمانه‌زنی‌ها از آنجا تقویت شده بود که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در سفرش به سوئیس علاوه بر اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره بدون‌ پیش‌شرط با ایران، تبادل زندانیان را هم از موضوعات قابل طرح در گفت‌وگوهای احتمالی دانسته بود.

ایران خواهان آزادی زندانیانی است که به دلیل دور زدن تحریم‌های آمریکا بازداشت شده‌اند.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران چهارم اردیبهشت ماه در سفرش به نیویورک اعلام کرده بود ایران بیش و کم همزمان با بازگشت تحریم‌های نفتی و بانکی به آمریکا پیشنهاد تبادل زندانیان را داده است:

«شش ماه پیش به آمریکایی‌ها گفتیم آماده تبادل زندانیان آمریکایی در ایران با ایرانیانی هستیم که به خاطر قوانین تحریم در آمریکا یا به خواست آمریکا در کشورهایی دیگر حبس شدند. هیچ پاسخی نیامد.»

نزار زکا، شهروند لبنانی که به سرطان روده مبتلاست، خرداد سال گذشته در اعتراض به عدم دسترسی به امکانات درمانی دست به اعتصاب غذا زد.

او روز ۲۴ شهریور ۹۴ به دعوت مسئولان «همایش بین‌المللی نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار» به ایران سفر کرد اما سه روز بعد و هنگام بازگشت در فرودگاه بازداشت شد.

زکا در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام «جاسوسی برای دولت متخاصم آمریکا» به ۱۰ سال حبس و پرداخت جریمه نقدی پنج میلیون و ۴۰۰ هزار دلاری محکوم شد و دادگاه تجدید نظر هم اوایل مرداد ماه ۹۶ این حکم را تأیید کرد.

آذر ماه ۹۷ اما شش خانواد‌ه‌ زندانیان دو‌تابعیتی در ایران در نامه‌ای از رهبران جهان خواستند با «عادت دیرینه گروگانگیری دولتی در جمهوری اسلامی ایران» مقابله کنند. این نامه را خانواده‌های رابرت لوینسون، مامور پیشین پلیس فدرال آمریکا، نزار زاکا، شهروند لبنانی دارای اقامت دائم آمریکا، سعید ملک پور، دانش‌آموخته مهندسی مواد از دانشگاه صنعتی شریف تهران و دارای اقامت کانادا، کامران غدیری، ایرانی-‌استرالیایی که از سال ۲۰۱۶ زندانی است، احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر مقیم سوئد محکوم به اعدام و سیامک نمازی، دوتابعیتی ایرانی-‌آمریکایی امضا کردند.

آنان تصریح کردند بدون فشار بین‌المللی، جمهوری اسلامی تمایلی به پایان دادن به گروگانگیری نخواهد داشت.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.