ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پایان دیدار روحانی و آبه بی‌هیچ نشانه‌ علنی از تنش‌زدایی

استقبال ایران از سرمایه‌گذاری ژاپن در سواحل مکران و پایبندی به برجام صرفاً تا این حد که منافع اقتصادی ایران از توافق هسته‌ای برآورده شود. تأکید نخست‌وزیر ژاپن بر حفظ برجام.

نخستین روز سفر شینزو آبه (مرسوم در خود ژاپن: آبه شینزو / Abe Shinzō)  نخست وزیر ژاپن در دیدار و گفت وگو با حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در مجموعه سعدآباد به پایان رسید: استقبال ایران از سرمایه‌گذاری ژاپن در سواحل مکران و چابهار و پایبندی به برجام صرفاً تا این حد که منافع اقتصادی ایران از توافق هسته‌ای برآورده شود. نخست‌وزیر ژاپن نسبت به احتمال درگیری نظامی تصادفی بین ایران و آمریکا هشدار داد و از ایران خواست که سهم خود برای صلح و ثبات در منطقه را ادا کند. آبه یادآوری کرد که لازمه رفاه در منطقه صلح و ثبات است.

چکیده‌ای از آخرین خبرها (از تازه به کهنه):

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی و شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن در مجموعه سعدآباد تهران

 نشست خبری مشترک روحانی و آبه در سعدآباد

  • سخنان آبه در نشست خبری سعدآباد

نخست‌وزیر ژاپن در آغاز سخنانش در نشست خبری مشترک با روحانی اعلام کرد که هدف او از سفر به تهران برقراری صلح در خاورمیانه است:

«شاید برخی حرف‌های من برایتان خوش نباشد اما جسارتاً می‌گویم در حال حاضر در خاورمیانه تنش در حال افزایش است و متخصصان درگیری را پیش‌بینی می‌‌کنند‌. ژاپن آرزو دارد به صلح کمک کند و این سفر با تمرکز بر این نکته انجام شد.»

آبه در ادامه یادآوری کرد که در نظر او گفت‌وگوهای سعدآباد نخستین گام در جهت تنش‌زدایی از منطقه است:

«با رئیس جمهور روحانی درباره اینکه چطور می‌توانیم از درگیری جلوگیری و  صلح و ثبات را افزایش دهیم، تبادل نظر کردیم. هر دو ما باید برای صلح خاورمیانه و تمام دنیا تلاش کنیم و این تلاش نیازمند صبر و شکیبایی است. امروز اولین قدم در این راه است.»

آبه تأکید کرد که باید از احتمال یک درگیری تصادفی بین ایران و آمریکا جلوگیری کرد و در این میان ایران نیز می‌بایست سهم خود در تنش‌زدایی از منطقه را ادا کند:

« باید هر طور شده مانع از درگیری مسلحانه شویم. صلح و ثبات باعث رفته منطقه می شود. برای تثبیت صلح و ثبات در خاورمیانه ضروری است ایران نقش خود را ایفا کند. قویاً انتظار دارم که پایبندی ایران به برجام ادامه یابد.»

  •  سخنان روحانی در نشست خبری سعدآباد

روحانی ابتدا در آغاز این نشست خبری اعلام کرد که ژاپن به سرمایه‌گذاری در جنوب ایران علاقمند است:

«ما امروز در جلسه خصوصی و در جلسه دو هیات، در خصوص روابط دوجانبه از جمله سرمایه‌گذاری ژاپن در جنوب ایران - سواحل مکران و چابهار - صحبت کردیم. از اینکه ژاپن به ادامه خرید نفت ایران و حل و فصل روابط مالی بین دو کشور علاقمند است، استقبال می‌کنیم و [این امر] توسعه روابط دو کشور را تضمین می‌کند.

پیش ازاین هند در بندر چابهار سرمایه‌گذاری کرده و آمریکا هم برای هند در این زمینه معافیت از تحریم‌ها را قائل شده است.

روحانی در ادامه این نشست خبری در زمینه تنش‌زدایی از خاورمیانه گفت:

«ما علاوه بر مسائل مربوط به روابط دو جانبه، راجع به بحث امنیت و تنش‌زدایی در منطقه باهم گفت‌وگو کردیم. خوشحالیم که هر دو کشور برای ثبات و امنیت منطقه اهمیت بسیار زیادی قائل‌اند و من به اقای نخست وزیر گفتم، ما در منطقه آغازگر جنگ نیستیم حتی با آمریکا. اما اگر جنگی شروع شود علیه ما، پاسخ قاطعی خواهیم داد.»

[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2019/06/KuelyDaXTbTIrp_f.mp4"][/video]

روحانی با تأکید بر «خوشبینی قابل ملاحظه» نخست‌وزیر ژاپن گفت:

«آقای نخست وزیر نسبت به آینده خوشبینی قابل ملاحظه‌ای داشتند و می گفتند، من می بینم تغییرات مثبت در راه است. من به آقای نخست وزی رگفتم که ما علاقمند به ادامه این توافق هستیم و اقداماتی که ایران انجام خواهد داد، در چارچوب برجام و در چارچوب بند ۳۶ برجام خواهد بود.»

پیش از این شورای عالی امنیت ملی ایران بر اساس این بند سطح تعهدات ایران در توافق هسته‌ای را کاهش داده و مهلتی شصت روزه هم برای کشورهای اروپایی تعیین کرده بود که به تعهدات خود در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)  عمل کنند. اتحادیه اروپا این مهلت را که ماه آینده به سر می‌رسد رد کرده است.

استقبال روحانی از آبه و آغاز مذاکرات در سعدآباد

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد از شینزو آبه استقبال کرد. سپس بلافاصله مذاکرات رسمی روحانی و آبه آغاز شد.

[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2019/06/ROUHANIABE.mp4"][/video]

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آگاه ارشد ایرانی گزارش داده که جمهوری اسلامی قصد دارد از آبه تقاضا کند برای کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ایران کوشش کند. این مقام ارشد به رویترز گفته است:

«ژاپن می‌تواند به کاهش تنش جاری بین ایران و آمریکا کمک کند. آمریکا باید برای نشان دادن حسن نیت یا تحریم‌های ناعادلانه را لغو کند، یا برای خریداران معافیت از تحریم‌ها قائل شود یا تحریم‌ها را به‌طور موقت لغو کند.»

پیش از این رئیس جمهوری و وزیر خارجه ایران اعلام کرده بودند که قبل از مذاکره، باید شرایط به قبل از خروج آمریکا از برجام بازگردد.

تحریم‌های تازه آمریکا علیه سپاه قدس

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، همزمان با آغاز مذاکرات نخست‌وزیر ژاپن با رئیس حمهوری اسلامی در تهران اعلام کرد دو فرد عراقی و یک شرکت مستقر در این کشور را به سبب ارتباط با سپاه قدس به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است. بر اساس این اطلاعیه، عبدالحمید الاسدی، و صالح الحسنی که هر دو تبعه عراق هستند و شرکت «منابع ثروت جنوب» تحریم شدند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام  کرد شرکت «منابع ثروت جنوب» یکی از کانال‌های مالی سپاه قدس است. استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز گفت ایالات متحده برای مقابله با «شبکه قاچاق سلاح» مرتبط با ایران وارد عمل شده است.  وزارت خزانه‌داری آمریکا جمعه گذشته (۱۷ خرداد/ ۷ ژوئن) تحریم‌های جدیدی علیه صنایع پتروشیمی ایران وضع کرده بود.

نخست وزیر ژاپن وارد تهران شد

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در صدر یک هیأت سیاسی و دیپلماتیک برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شد.

[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2019/06/abeteh01.mp4"][/video]

قرار است که نخست‌وزیر ژاپن پنجشنبه با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار و گفت وگو کند. سپس سفر دو روزه شینزو آبه به تهران پایان می‌یابد.

یک مقام دیپلماتیک ژاپنی روز گذشته هدف سفر آبه به تهران را بر اساس تصمیم فردی نخست وزیر و برای کاستن از تنش‌ها از طریق دیدار با مقامات ایرانی به ویژه در موقعیت فعلی و تشدید تنش‌ها در منطقه اعلام کرد.

شینزو آبه پیش از ترک توکیو به مقصد تهران، با اشاره به افزایش سطح تنش‌ها در خاورمیانه در واکنش به تحریم نفتی ایران گفته بود:

«نگرانی‌هایی از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه وجود دارد. توجه جامعه بین‌المللی به این منطقه جلب شده که صلح و ثبات در آنجا مجدداً برقرار شود. ژاپن می‌خواهد نقشی در این زمینه ایفا کند.»

آبه در فرودگاه توکیو همچنین اعلام کرد که در تهران گفت‌وگوهای صریحی با سران جمهوری اسلامی انجام خواهد داد.

ده‌ها نفر از از دانشجویان اصول‌گرا، همزمان با ورود نخست‌وزیر ژاپن به تهران در فرودگاه مهرآباد تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس دانشجویان با به دست گرفتن پلاکاردهایی اعلام کردند که اگر این سفر با هدف میانجیگری بین آمریکا و ایران انجام می‌شود فایده‌ و دستاوردی نخواهد داشت.

دیدار ظریف و کانو

چهارشنبه ۲۲ خرداد: دیدار و گفت‌وگوی محمد جواد ظریف و تورو کانو، وزیران خارجه ایران و ژاپن

چند ساعت قبل از ورود نخست‌وزیر ژاپن به تهران، تورو کانو وزیر خارجه این کشور با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود در ساختمان وزارت خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظریف و کانو در دیدار چهارشنبه خود درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)،  تنش‌ها در خاورمیانه و نقش‌آفرینی قدرت‌های جهانی از جمله آمریکا در این تنش‌ها و همچنین روابط ایران و ژاپن با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

روحانی: مردم خوشبین و به آینده امیدوارند

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در آستانه سفر تاریخی نخست‌وزیر ژاپن به تهران در سخنانی که در جلسه چهارشتبه هیأت دولت ایراد کرد گفت فشار آمریکا بی‌سابقه است:

«اینگونه فشارهای آمریکا در تاریخ بی‌سابقه است و حتی با فشارهایی که از طریق سازمان ملل و تحت فصل هفتم منشور این سازمان علیه کشورها اعمال شده، قابل مقایسه نیست.»

روحانی وعده داد که از این پس تهدیدها و فشارها کاهش می‌یابند:

«عملاً ظرفیت آن رو به پایان است و از این به بعد این تحریم‌ها و فشارها، ظرفیت خود را از دست داده و تخلیه خواهد شد.»

روحانی ادعا کرد که به رغم تحریم بی‌سابقه ایران و کاهش صدور نفت به کمتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز اوضاع خوب است و مردم به نسبت گذشته آرامش بیشتری دارند و نسبت به آینده کشورشان خوشبین‌ترند.

روحانی تلویحاً اعلام کرد که در اثر فشارهای آمریکا، شکاف بین حاکمیت فعلاً ترمیم شده است.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی سخنان روحانی را پخش کرد.

فرهیختگان – آقای آبه چطور به یک جنایتکار جنگی اعتماد می‌کنید؟

روزنامه فرهیختگان در شماره چهارشنبه ۲۲ خرداد خود با کنایه از بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی در جنگ جهانی دوم تصویری از انفجار یک بمب اتم منفجر کرد و تیتر زد: آقای آبه! چطور به یک جنایتکار جنگی اعتماد می‌کنید؟

فرهیختگان: ۲۲ خرداد

این تصویر در رسانه‌های اصولگرا و رسانه‌های نزدیک به سپاه به طور زنجیره‌ای بازنشر شد.

فرهیختگان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است که ریاست آن را علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی به عهده دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سفرش به ژاپن با میانجیگری آبه در بحران ایران موافقت کرده بود. ژاپن تا پیش از توقف صدور نفت ایران در اثر تحریم‌های آمریکا یکی از مهم‌ترین مشتریان نفتی ایران بود. ترامپ تاکنون چندین بار ایران را به مذاکره دعوت کرده است: تجدیدنظر در بند غروب برجام، برنامه موشکی سپاه و تحدید نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی از موضوعاتی است که آمریکا مایل است با ایران به بحث بگذارد. علی خامنه‌ای مذاکره با آمریکا درباره «مسائل ناموسی انقلاب» را ممنوع کرده است.  رئیس جمهوری آمریکا شامگاه گذشته (به وقت تهران) در فرودگاه ایالت آیووا قبل از سوار شدن به هواپیمای مخصوص خود گفت:

« امیدوارم درباره ایران همه چیز خوب پیش برود. ایران کشوری است که به خاطر این همه تحریم‌ و مسائل دیگر به کشور کاملاً متفاوتی نسبت به زمانی که من اینجا آمدم، تبدیل شده است.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • sattar beheshti

    نزار زکا: حاضر نیستم حتی سوار هواپیمایی شوم که از آسمان ایران می‌گذرد! نزار زکا 11 ژوئن پس از آزادی گفت که جاسوس نیست و ایران او را به «اتهام‌های باطل» زندانی کرده بود. زکا گفت: «به جزئیات آدم ربایی، بازداشت ظالمانه و محاکمه صوری که در معرض آن قرار گرفتم نمی‌پردازم». او ادامه داد: «زندانی شدن در ایران، بر عزم من برای دفاع از حقوق بشر افزود. « زندان اوین یکی از مخوف‌ترین زندان‌های جهان است که به هیچ وجه نمی‌توان آن را توصیف کرد و من 3 سال و 8 ماه و 25 روز در این زندان ماندم... در یک سال اول زندان، همه انواع شکنجه را بر علیه من به کار بردند ولی از آن به بعد شکنجه‌ روحی بود... تنها یک بار در سال اجازه داشتم با سفیر لبنان در تهران دیدار کنم. ایران هیچ‌کدام از قوانین و اعراف بین‌المللی مربوط به زندانیان را رعایت نکرد.» این شهروند لبنانی آمریکایی از وجود زندانیان خارجی بسیاری در زندان اوین خبر داده و گفت: «زندان اوین مملو از زندانیان خارجی بی‌گناهی از همه کشورها از جمله عراق، آمریکا، سوئد، انگلیس و اتریش است و ما باید همه دست به دست هم دهیم تا آنها را آزاد کنیم... در یک سال اول زندان، در جایی نگهداری می‌شدم که امکان ارتباط با کسی را نداشتم!! ولی پس از آن به جایی به نام «بازداشتگاه عمومی» منتقل شدم و در آنجا توانستم با دیگر زندانیان خارجی گفتگو کنم. در اتاقی که من در آنجا نگهداری می‌شدم، سه زندانی خارجی دیگر از جمله یک آمریکایی حضور داشتند.» زکا این سه هم اتاقی را زیو وانگ تبعه آمریکا، شهاب منظوری تبعه بریتانیا و یک شهروند اتریشی معرفی کرد.».

  • Faryad

    وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که حمله جدید حوثی‌ها به سعودی، نشانه‌ای دیگر از نقش «خبیث» حکومت ایران در منطقه است. سخنگوی ائتلاف: ساعت 2:21 بامداد چهارشنبه 12 ژوئن، یک پرتابه شلیک شده توسط شبه‌نظامیان حوثی در سالن استقبال فرودگاه بین‌المللی اَبها سقوط کرد که طی آن 26 غیرنظامی زخمی شدند. این رویداد به زخمی شدن دستکم 26 مسافر غیرنظامی انجامید که 3 تن از آن‌ها زن از تابعیت‌های یمن، هند و سعودی هستند. در میان زخمی‌ها، دو کودک سعودی هم دیده می‌شوند!

  • حقیقتگو

    بیش پنجاه میلیون انسان بالغ و طمعه همه گونه زجروفقروجنایت و چپاولگری انکار موجودیت فیزیکی درایران ندارند و یا همچون خمیرمجسمه سازی و دردست آخوندها هستند وهرآنچه آخوندسانان و آقازاده ها بخواهند به آنها شکل وفرم میدهند..چه میشود سرنوشت نسلی چند ده میلیونی دراختیار یک نفرآنهم یک آخوند باشد ...خارجی ها منافعشان به هرشرایطی مطرح است ونه موجودیت مردم ایران --وموجودیت وارزش مردم ایران هم برای آخوندسانان بیش ازبرده گان به اسارت گرفته دوران پیامبراسلام نبوده ونیست- خارجی ها برای رفاه واقتصاد وپیشرفت مردم ایران واسطه گری کنند که خودمردم موجودیت فیزیکی وطن داری درایران ندارند...تمامی شرایطی که امریکا تعیین کرده است همان شرایطی است که بسیاری ازکشورهای صنعتی وپیشرفته دنیا پذیرفته اند و نه تحریمی ونه جنگی تهدیدشان می کند...امریکا بعنوان ابرقدرت درمقابل گروهی ازاخوندسانان که آفت تمدن و رفاه و آزادی مردمی هستند زانوبزند و تمامی اعمال وکردارزورگیران اسلامی را بپذیرد و درب گاوصندوق های بانک هایش را بازبگذارد آنوقت امریکا قابل تحمل میشود...من به شخصه نظرم این است که برای تکان دادن مردمی که چهل سال با تمامی زجرها ومشقت ها همچنان مطیعانه و بی تفاوت رفتارکردند علاوه برتحریم های مالی تحریم ها اختراعاتی و کشفیات و صنعتی باید وضع شود که بدانند درقرن بیست ویکم جائی برای بی تفاوتی و مجسمه واربودن وقبول کردن حصرشدن درکشور خودش نیست ---

  • خشایار

    وقتی امریکایی ها خمینی تبعیدی را از فرانسه فرستادن تهران فاتحه اسرائیل خوانده شد.