ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خاکسپاری علیرضا شیرمحمدعلی ـ سکوت مسئولان زندان فشافویه

مادر علیرضا شیرمحمدعلی که در زندان به قتل رسید تهدید شد. وکیل این زندانی سیاسی می‌گوید او با بیش از ۳۰ ضربه چاقو به قتل رسیده. محمود صادقی، نماینده مجلس می‌گوید اجازه بازدید از زندان را نمی‌دهند.

دو روز پس از قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان فشافویه تهران، پیکر این زندانی سیاسی در میان تهدید خانواده او به خاک سپرده شد. وکیل علیرضا شیرمحمدعلی می‌گوید قتل او با بیش از ۳۰ ضربه چاقو انجام شده است و مسئولان زندان گزارشی در این‌باره نمی‌دهند. محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس نیز می‌گوید مسئولان زندان اجازه بازدید از زندان را نمی‌دهند.

علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی (نفر اول از سمت راست) در زندان تهران بزرگ (زندان فشافویه) در میان زندانیان بزهکار زندانی بود و به این مسئله اعتراض داشت.

پیکر علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی که در زندان تهران بزرگ (زندان فشافویه) به قتل رسید، چهارشنبه ۲۲ خرداد به خانواده‌اش تحویل داده شد و سپس در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پیش از این مادر علیرضا شیرمحمدعلی از سوی نهادهای امنیتی تهدید شده ‌بود که در صورت اطلاع‌رسانی و مصاحبه با رسانه‌ها از تحویل پیکر فرزندش به او خودداری می‌کنند.

شیرمحمد‌علی، زندانی سیاسی ۲۱ ساله محبوس در تیپ یک اندرزگاه ۱۱ زندان فشافویه موسوم به سوئیت دوشنبه شب ۲۰ خرداد به دست دو نفر از زندانیان جرایم خطرناک و غیرمرتبط با زندانیان سیاسی مورد حمله قرار گرفت و با وارد آمدن چاقو به شاهرگ و شکمش به شدت آسیب دید. او پیش از انتقال به بیمارستان فیروزآبادی تهران جان خود را از دست داد.

یک منبع آگاه در مورد نحوه کشته شدن این زندانی سیاسی به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفته است: «دو زندانی که این زندانی سیاسی را به قتل رساندند در سلول دربسته نگهداری می‌شدند و افسر نگهبان در شب قتل درب سلول آن‌ها را به دلایلی نامعلوم باز می‌گذارد و آن‌ها با کشاندن علیرضا شیرمحمدعلی به داخل سلول و قفل کردن درب از داخل دست‌کم ۴۰ ضربه با تیزی (نوعی سلاح برنده) به او وارد می‌کنند و او را به قتل می‌رسانند».

محمدهادی عرفانیان کاسب، وکیل علیرضا شیرمحمدعلی در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) روز چهارشنبه این خبر را تأیید کرد و گفت: « بر اساس اطلاعات موثقم در بندی که مرحوم شیرمحمدعلی حضور داشت یک سلول بوده که دو قاتل داخل آن بودند و همیشه در آن بسته بوده است، اما آن شب آن دو نفر آقای شیرمحمدعلی را به داخل سلول کشیدند و ایشان را به قتل رساندند. (...) معمولاً وقتی درگیری می‌شود یکی دو ضربه می‌زنند، ولی وارد کردن ۳۰ یا ۴۰ ضربه عجیب است.»

عرفانیان همچننین افزود: «هنوز گزارشی از مسئولان زندان درباره این حادثه به او ارائه نشده است و به گفته خانواده علیرضا شیرمحمدعلی نیز هیچ گزارشی در پرونده پزشکی قانونی نبوده است.»

در همین پیوند محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به ایرنا گفت: «مسئولان زندان فشافویه، هنوز نه اجازه و زمینه بازدید از این زندان را فراهم کرده‎اند و نه جلسه‎ای با نمایندگان مجلس برگزار کرده‎اند.»

او می‌گوید بارها به‌شکل کتبی، شفاهی، فردی و گروهی درخواست بازدید از زندان فشافویه را داده‌ است، اما هنوز مسئولان آن جوابی نداده‌اند و «هربار رسیدگی به این درخواست را به بعد موکول کرده‌اند و درخواست من به نتیجه‌ای نرسیده‎ است».

وکیل علیرضا شیرمحمدعلی نسبت به انتقال این زندانی سیاسی به زندانی که در آن زندانیان جرایم بزهکاری نگهداری می‌شوند اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: «جرم ایشان امنیتی-سیاسی است، چون قانون بر تفکیک زندانیان تأکید دارد، من نمی‌دانم چرا ایشان را به زندان فشافویه منتقل کردند.»

بنابر ماده هشتم آیین‌نامه سازمان زندان‌ها، کلیه محکومان باید با توجه به نوع و میزان محکومیت، پیشینه کیفری، شخصیت، اخلاق و رفتار طبقه‌بندی ‌شوند. توجه به این اصل و اجرای آن خواسته زندانیان سیاسی است.

علیرضا شیرمحمدعلی اسفندماه سال گذشته نامه‌ای سرگشاده نوشته و در آن گفته بود بهتر می‌بیند گمنام و ساکت باقی بماند تا این‌که به خاطر شنیده شدن فریاد اعتراضش به هر «خفت و خاری»‌ای تن دهد.

شیرمحمدعلی به همراه برزان محمدی شهروند ۴۱ ساله اهل سروآباد کردستان در اعتراض به وضعیت نامناسب نگهداری در زندان فشافویه و درخواست انتقال به زندان اوین از روز ۲۳ اسفند ۹۷ دست به اعتصاب غذا زده بودند اما به‌گفته وکیل شیرمحمدعلی، با قول مساعدت نماینده دادستان این اعتصاب غذا شکست.

علیرضا شیرمحمدعلی، ۲۱ ساله و اهل محله نازی‌آباد تهران بود. بر اساس گزارش‌های منتشر شده او در تاریخ ۲۴ تیرماه ۹۷ به دلیل فعالیت در فضای مجازی بازداشت و به اتهام «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی»، «توهین به رهبری»، «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» به هشت سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.