ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معترضان سودان: ابتدا دادخواهی بعد شاید مذاکره مجدد با نظامیان

آمریکا و اتیوپی در تلاش‌اند که مذاکرات نظامیان و معترضان از سر گرفته شود. ائتلاف مشاغل ابعاد تازه‌ای از سرکوبگری در جریان اعتصاب سراسری را آشکار کرد.

اتیوپی و ایالات متحده آمریکا در تلاش‌اند که مذاکرات شورای نظامیان در سودان و ائتلاف‌های معترضان در سطح پیش از کشتار خارطوم از سر گرفته شود. در همان حال ائتلاف مشاغل سودان با انتشار بیانیه‌ای ابعاد تازه‌ای از تهدیدها و سرکوبگری نظامیان را آشکار کرد : آزار و اذیت کارگران و کارمندان اعتصابی، بازداشت‌های خودسرانه، تهدید به سلب مالکیت و حتی شلیک گلوله به کارگران اعتصابی. معترضان خواهان شناسایی آمران و عاملان این سرکوب‌ها هستند.

یکی از مجروحان در حوادث دو هفته اخیر در یکی از مراکز درمانی خارطوم. گزارش‌هایی از اذیت و آزار و حتی تجاوز به پرستاران برای خانمه دادن به درمان مجروحان منتشر شده بود (عکس: توییتر)

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ائتلاف مشاغل سودان پنجشنبه ۱۳ ژوئن/۲۳ خرداد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای امنیتی و شبه‌نظامیان جنداوی در جریان اعتصاب‌ها، عده زیادی از کارگران و کارمندان اعتصابی را بازداشت کرده‌اند، آن‌ها را کتک زده‌اند یا حتی آن‌ها را به طور خودسرانه هدف گلوله قرار داده‌اند.

دوشنبه ۳ ژوئن/ ۱۳ خرداد شبه‌نظامیان جنداوی متحصنان مقابل وزارت دفاع خارطوم را به گلوله بستند. بیش از ۱۱۸ نفر از معترضان کشته و بیش از ۷۸۴ نفر مجروح شدند. در اعتراض به کشتار خارطوم، ائتلاف «آزادی و تغییر» فراخوانی برای آغاز نافرمانی مدنی با هدف کناره‌گیری نظامیان از قدرت منتشر کرد. از شنبه ۸ ژوئن تا سه‌شنبه ۱۱ ژوئن به مدت سه روز در اثر اعتصاب سراسری  زندگی اجتماعی در سودان متوقف شد.

ائتلاف مشاغل سودان در بیانیه پنجشنبه ۱۳ ژوئن/۲۳ خرداد خود اعلام کرد که نظامیان در جریان اعتصاب عمومی، کارگران و کارمندان بخش خصوصی و دولتی را تهدید کرده بودند که اگر سر کار برنگردند، خانه‌‌های مسکونی آن‌ها را مصادره و از آن‌ها سلب مالکیت می‌کنند.

بیش از ۹۰ درصد از کارکنان بخش دولتی و عمومی در اعتصاب سراسری سودان شرکت کرده بودند.

ائتلاف مشاغل سودان در ادامه بیانیه خود اعلام کرده که آمران و عاملان تهدید و سرکوب کارگران می‌بایست تحت پیگرد قانونی قرار گیرند:

«ما با همکارانمان در تلاش هستیم که مسببان این جنایت‌ها را شناسایی کنیم. ابعاد این تهدیدها و سرکوب‌ها کمتر از حمله [شبه‌نظامیان جنداوی] به تحصن‌کنندگان در مقابل وزارت دفاع خارطوم یا شلیک گلوله به تظاهرکنندگان سراسری نیست.»

بیانیه ائتلاف مشاغل سودان همزمان با سفر محمد لعبت، فرستاده ویژه اتحادیه آفریقا به سودان برای میانجیگری بین شورای انتقالی نظامی و معترضان صادر شده است.

نماینده اتحادیه آفریقا صبح پنجشنبه وارد خارطوم شد. اتحادیه آفریقا هفته گذشته در اعتراض به کشتار خارطوم عضویت سودان را به تعلیق درآورد. همزمان آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی در سفر به خارطوم گفت‌وگوهایی را با هر دو طرف آغاز کرد. حاصل این مذاکرات و میانجیگری‌ها احتمال آغاز گفت‌وگوها بین نظامیان و معترضان است.

وزارت خارجه اتیوپی شامگاه گذشته با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که شورای انتقالی نظامی و ائتلاف آزادی و تغییر گفت‌وگوها را در سطح پیش از سرکوب خارطوم از سرمی‌گیرند: توافق بر سر تعیین یک دوره سه ساله برای برگزاری انتخابات آزاد، معرفی اعضای کابینه انتقالی از سوی معترضان و همچنین قانون‌گزاری بر مبنای عرف و نه شریعت اسلام، چنانکه نظامیان خواهان آن بودند و به همین سبب هم کشتار خارطوم اتفاق افتاد.

ائتلاف مشاغل سودان با بیانیه پنجشنبه ۱۳ ژوئن/۲۳ خرداد اکنون خواسته دیگری هم مطرح کرده است: دادخواهی.

کارشناسان سازمان ملل نگران‌اند که اگر گفت‌وگوها به ثمر نرسد سودان به «پرتگاه نقض حقوق بشر» در جهان تبدیل شود. سازمان ملل خواهان انجام تحقیقات مستقل پیرامون کشتار دو هفته قبل در خارطوم شده است. دیده‌بان حقوق بشر در این فاصله از مقامات سودانی خواسته‌ است، دسترسی شهروندان به اینترنت و تلفن‌های هوشمند را مجدداً برقرار کنند. تا سه‌شنبه گذشته اینترنت در سراسر سودان قطع بود.

ایالات متحده آمریکا خواهان از سرگیری گفت‌وگوها بین نظامیان و معترضان است و نماینده ویژه‌ای را هم به خارطوم اعزام کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.