ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: آمریکا قواعد بین‌المللی را برهم زده و تهدیدی جدی است

حسن روحانی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای از سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی در خاورمیانه دفاع کرد و گفت ایران حاضر به گفت‌وگو با همه همسایگان خود است.

حسن روحانی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای، آمریکا را «تهدیدی جدی» برای ثبات منطقه و جهان خواند و از سیاست‌های جمهوری اسلامی در خاورمیانه دفاع کرد. او گفت ایران درهای گفت‌وگو با همسایگان خود را باز گذاشته است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران جمعه ۲۴ خرداد / ۱۴ ژوئن در سخنرانی نوزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار می‌شود به آمریکا تاخت و از کشورهای دیگر خواست تا «در تعامل با یکدیگر در برابر دشمنان مشترک بشریت ایستادگی کنند».

روحانی گفت: «دولت آمریکا در دو سال گذشته با استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختارها و قواعد بین‌المللی را برهم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.»

روحانی این سخنان را یک روز پس از حمله به یک نفتکش ژاپنی و یک نفتکش نروژی در دریای عمان بیان می‌کند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ایران را مسئول این حمله دانسته و اعلام کرده است که این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل به بحث گذاشته می‌شود. ایران این اتهام پمپئو را رد کرده است.

حمله به دو نفتکش در دریای عمان همزمان با دیدار شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن (مرسوم در خود ژاپن: آبه شینزو) با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران انجام شد. سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران و پیش از آن، سفر هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان به کشورهای منطقه و ایران، در چارچوب تلاش برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا انجام شد، تنشی که در ماه‌های اخیر با گسترش تحریم‌های آمریکا علیه ایران و تروریست دانستن سپاه پاسداران از سوی این کشور شدت گرفت.

حسن روحانی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای سیاست جمهوری اسلامی در منطقه را علیه افراطی‌گری عنوان کرد و سیاست‌های همیشگی حکومت ایران را که به‌گفته کشورهای غربی از دلایل تشدید تنش‌ها در منطقه بوده است، اینگونه بیان کرد: «ما در عراق و سوریه برای صلح جنگیده‌ایم. در افغانستان برای نبرد با افراط گرایی در تعامل با سازمان ملل متحد نقش سازنده‌ای ایفا کرده‌ایم و در یمن برای برقراری صلح از هیچ تلاشی فروگزار نکرده‌ایم.»

دولت آمریکا از دلایل اصلی خروج آمریکا از برجام را «دخالت و نفوذ ایران در کشورهای خاورمیانه» و گسترش برنامه موشکی این کشور دانسته است. کشورهای اروپایی نیز نگران سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی هستند اما معتقدند می‌توان با حفظ برجام درباره این سیاست‌ها و برنامه موشکی ایران وارد گفت‌وگو شد. ایران همواره اعلام کرده است که حاضر نیست درباره برنامه موشکی خود گفت‌وگو کند.

با وجود تشدید تنش بین ایران و همسایگان جنوبی‌اش در حاشیه خلیج فارس، مقام‌های ایرانی تلاش می‌کنند تا این شرایط را تغییر دهند و سیاست «گفت‌وگو با همسایگان» را برجسته می‌کنند. حسن روحانی در همین راستا در اجلاس سازمان همکاری شانگهای گفت: «ما همواره درهای گفت‌وگوها و همکاری‌های منطقه‌ای و دوجانبه را با همه همسایگان خود بازگذاشته‌ایم.»

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در آستانه سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران گفته بود: «آینده سیاست خارجی ایران ادامه سیاست معقول و منطقی جمهوری اسلامی است. ما در این سیاست، هیچ‌گاه نگران گفت‌وگو با کشورهای دوست و کشورهایی که با آن‌ها ارتباط داشتیم نیستیم.»

روحانی در اجلاس چهره دیگری از جمهوری اسلامی نیز ارائه داد و با اشاره تلویحی به شعار نابودی اسرائیل که از سوی رهبران جمهوری اسلامی بارها تکرار شده و یکی از عوامل تشدید بحران‌های منطقه‌ای بوده است، گفت: «ما نمی‌خواهیم هیچ ملتی را به دریا بریزیم و غرق کنیم و برای حل مسئله فلسطین هم رویکرد دموکراتیک با مراجعه به آرای عمومی را ارائه کرده‌ایم.»

او همچنین گفت: «مهم نیست مسلمان، مسیحی، یهودی، بودایی یا به هر دین و آئین دیگری باشیم؛ مهم این است که در برابر افراط‌گرایی از هر رنگ و نژاد و مذهب متحد باشیم.»

رئیس جمهوری ایران بار دیگر از حفظ برجام سخن گفت و آن را «دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه» دانست و افزود: «جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ظرفیت‌های برجام از اعضای باقی‌مانده در توافق می‌خواهد، هر چه سریع‌تر به تعهدات خود در بهره‌مندی جمهوری اسلامی ایران از منافع اقتصادی برجام عمل کنند.»

روحانی از سرمایه‌گذاران و تجار کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای هم دعوت کرد که در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

حسن روحانی عصر روز گذشته پنج‌شنبه ۲۳ خرداد / ۱۳ ژوئن به منظور حضور در نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای به بیشکک پایتخت قرقیزستان سفر کرد.

نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای ۲۳ و ۲۴ خرداد / ۱۳ و ۱۴ ژوئن با حضور سران ۱۱ کشور از جمله روسیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند، پاکستان و ایران در شهر بیشکک برگزار می‌شود.

چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان و هند اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای و ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.

حسن روحانی پس از شرکت در اجلاس شانگهای در پنجمین کنفرانس «تعادل و اعتمادسازی در آسیا» (سیکا) که در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار خواهد شد شرکت خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • دست پیش

    حسن روحانی راست میگه امریکا حزب الله لبنان را تاسیس کرده امریکا با وعده آب و برق مجانی مردم ایران را تحمیق کرده. امریکا حشت الشعبی را ایجاد و به اهواز آورده امریکا انصارالله را ایجاد کرده امریکا گروه های تروریستی مانند بسیج، سپاه و انصار حزب الله را تاسیس کرده!.

  • زمانی

    البته گروگانگیری حتی دیپلماتها، حمله و اشغال سفارتخانه ها، جنگ افروزی و تروریست پروری و دیگر از ایندست وحشیگریها در قاموس حضرات چزو لاینفک قواعد بین المللی است.