ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حذف لبنیات از سفره مردم، با ادامه گرانی محصولات لبنی

در یک سال اخیر فصلی نبوده که محصولات لبنی در ایران گران‌تر نشوند. آخرین آمار نشان از گرانی ۳۰ درصدی محصولات لبنی دارد. با کاهش قدرت خرید مردم، این محصولات از سفره‌ها حذف می‌شوند.

روند گرانی محصولات لبنی در یک سال اخیر همچنان ادامه دارد. براساس آخرین آمار این محصولات بار دیگر تا ۳۰ درصد گران‌تر شده‌اند. این موضوع همزمان با کاهش قدرت خرید مردم خطر حذف محصولات لبنی از سبد غذایی خانوار را بیشتر کرده است.

عکس از آرشیو

روزنامه خراسان سه‌شنبه ۲۸ خرداد در گزارشی از گران‌تر شدن محصولات لبنی در روزهای اخیر تا ۳۰ درصد و نارضایتی مردم از این بابت گزارش داده است.

کارگروه تنظیم بازار کشور در نشست ۲۲ خردادماه خود نرخ جدید محصولات لبنی را به تمام استان‌های ایران ابلاغ کرده است که براین اساس، شیر نایلون ۹۰۰ گرمی با میزان چربی ۱،۵ درصد که پرمصرف‌ترین محصول لبنی است، تا پیش از این ۲۶۰۰ تومان به فروش می‌رسید و به‌تازگی با افزایش ۲۳ درصدی، ۳۲۰۰ تومان عرضه می‌شود.

نرخ خرید شیر خام از درب دامداری از ۲ هزار تومان به ۲۳۹۰ تومان رسید و در پی آن قیمت فراورده‌های لبنی نیز افزایش یافت.

از جمله قیمت شیر بطری یک لیتری کم چرب ۱،۵ درصد، ۴۹۰۰ تومان، شیر بطری یک لیتری نیم‌چرب ۲ درصد، ۵ هزار تومان، شیر یک لیتری پرچرب ۳ درصد، ۵۳۰۰ تومان، شیر یک لیتری کامل ۳،۲ درصد چربی، ۵۴۰۰ تومان، شیر استریل یک لیتری تتراپک ۱،۵ درصد چربی، ۷ هزار تومان، شیر استریل یک لیتری تتراپک ۳ درصد چربی، ۷۴۰۰ تومان و شیر نایلون ۹۰۰ گرمی کم‌چرب ۱،۵ درصد چربی، ۳۲۰۰ تومان تعیین شده است.

همچنین ماست ۹۰۰ گرمی کم‌چرب ۱،۵ درصد، ۵۳۰۰ تومان، ماست ۹۰۰ گرمی پرچرب ۳ درصد، ۵۸۰۰ تومان، ماست ۲۵۰۰ گرم دبه‌ای کم‌چرب ۱،۵ درصد، ۱۴ هزار تومان و ماست ۲۵۰۰ گرم دبه‌ای پرچرب ۳ درصد، ۱۵ هزار تومان اعلام شده است.

پنیر ۴۰۰ گرمی یو اف ۸۵۰۰ تومان، پنیر ۲۱۰ گرمی تتراپک ۵۸۰۰ تومان و پنیر ۵۲۰ گرمی تتراپک ۱۳۲۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده است.

روزنامه خراسان تماس‌ها و پیام‌های اعتراضی مردم را در دو روز گذشته منتشر کرده که در آن‌ها از گرانی محصولات لبنی و عملکرد دولت نسبت به این مسئله انتقاد شده است.

خبر گرانی لبنیات در ایران نخستین باری نیست که منتشر می‌شود. از ابتدای سال گذشته تاکنون، تقریباً ماهی نبوده است که به موضوع گرانی محصولات لبنی اشاره‌ای نشده باشد. در چنین وضعیتی از لبنیات می‌توان به عنوان شاخصی برای اندازه‌گیری تورم در جامعه یاد کرد.

در سال گذشته قیمت محصولات لبنی تقریباً در هر چهار فصل سال گران‌تر شد. در بهار ۱۳۹۷، قیمت محصولات لبنی، ۷۵۰ تومان رشد کرد. آخرین بار، دی‌ماه سال قبل از آن بود که قیمت محصولات لبنی نسبت به ماه‌های گذشته ۸۸ درصد رشد داشت.

نرخ هر لیتر شیر خام در بهار ۱۳۹۷ نسبت به زمستان سال قبل از آن، ۷۵۰ تومان رشد کرد. در تابستان هم این روند ادامه داشت، به‌طوری ‌که در دومین ماه تابستان این محصولات با رشد ۹ درصدی به دست مصرف‌کننده رسید. در مردادماه گذشته حتی قیمت محصولات لبنی نسبت به ماه‌های قبل ۳۲ درصد رشد کرد. در پاییز هم این روند ادامه داشت به‌طوری ‌که قیمت انواع شیر پاستوریزه، کم‌چرب، ‌نیم‌چرب و پرچرب از ۳۹۰۰ تومان تا ۵ هزار تومان به فروش رسید.

گرانی محصولات لبنی تا پیش از ماه رمضان اخیر نیز ادامه یافت و در آستانه این ماه قیمت خامه کوچک از ۲۵۰۰ تومان به ۲۷۰۰ تومان افزایش یافت.

برخی خبرگزاری‌ها، از جمله خبرگزاری فارس این افزایش قیمت را «خودسرانه» عنوان کردند و خواهان کنترل و نظارت بیشتر بر بازار شدند.

در ایران طی سال‌های گذشته و در دولت محمود احمدی‌نژاد تصمیم به پرداخت یارانه به شیر گرفته شد و حتی سهمیه تغذیه شیر در مدارس نیز راه‌اندازی شد. یارانه شیر اما در جریان هدفمندی یارانه‌ها و اجرای اشتباه آن حذف شد. در هدفمندی یارانه‌ها قرار بود که یارانه شیر از مصرف‌کننده به تولید‌کنندگان آن پرداخت شود، اما در عمل نه مصرف‌کننده و نه تولید‌کننده از این یارانه بهره‌‌ای نبردند.

در سال گذشته با توجه به تورم در ایران محصولات لبنی حتی در شماری از محصولات شاهد رشد ۱۰۰ درصدی بود.

برخی از کارشناسان سه عامل افزایش قیمت مواد پتروشیمی، افزایش قیمت شیرخام و افزایش هزینه‌های حمل و نقل را از عوامل گرانی محصولات لبنی می‌دانند.

رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی، در اسفندماه گذشته گفته بود که کارخانه‌ها به دلیل افزایش قیمت شیر، ناچار هستند قیمت محصولات خود را گران‌تر کنند. به‌گفته او، اگر کارخانجات صنایع لبنی افزایش قیمت در محصولات خود نداشته باشند روند تولید در این کارخانجات متوقف شده و ده‌ها هزار نفر از نیروی انسانی بیکار خواهند شد و کارخانه‌های لبنی تعطیل خواهند شد.

با ادامه این روند محصولات لبنی از سبد غذایی مردم حذف می‌شوند و بیش از همه طبقات محروم از آن لطمه می‌بینند.

در طول سال گذشته به دلیل افزایش قیمت این محصولات و کاهش قدرت خرید مردم، مصرف این محصولات ۲۰ درصد کاهش یافت. با چنین شرایطی ادامه گرانی این محصولات دیگر با دخل و خرج مردم سازگار نخواهد بود و گرانی‌ها لبنیات را از مردم خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    همانطورکه مقام حکومتی گفت روسیه خواهان محصولات لبنی ایران است و یابه عبارتی محصولات لبنی ازسفره مردم ناپدید شده و راهی روسیه میشود...تمامی اقلام خوراکی مردم که با کمبودها و گرانی ها معضل مردم شده است تمامی به عراق وسوریه ولبنان وفلسطین برای حمایت ازرژیم آخوندی به قیمت های بسیارنازل وحتی مجانی صادرمیشود...