ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«ضربه نهایی» دولت ترامپ به مقابله آمریکا با تغییرات اقلیمی

«قانون انرژی پاکیزه ارزان» ترامپ دور جدید مقررات‌زدایی به نفع صنایع سوخت فسیلی است. طرح جدید ترامپ تا سال ۲۰۳۰ سالانه موجب ۴۷۰ تا ۱۴۰۰ مرگ زودرس خواهد شد.  

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده گرمایش جهانی زمین به دلیل عامل انسانی و تغییرات اقلیمی حاصل از آن را «حقه چینی‌ها» خوانده است. او به تازگی با آخرین دور مقررات‌زدایی از صنایع انرژی، دست صنعت زغال‌سنگ را برای گسترش هر چه بیشتر باز گذاشت.

تصویری از یک اعتراض زیست‌محیطی علیه ترامپ، نوامبر ۲۰۱۷، بن آلمان

دولت ترامپ چهارشنبه ۱۹ ژوئن / ۲۹ خرداد، به نوشته نشریه آمریکایی ونیتی‌فیر، «ضربه نهایی» را به مقابله با تغییرات اقلیمی وارد آورد.

دولت ایالات متحده طرح «برق پاکیزه» باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین را با قانون جدیدی موسوم به «انرژی پاکیزه ارزان» (ACE) جایگزین کرد. برق پاکیزه مقرراتی ویژه هرچند نه چندان رادیکال جهت تولید برق برای مقابله با تشدید تغییرات اقلیمی معین کرده بود.

ترامپ از زمان آغاز کارش در کاخ سفید تا کنون از پیمان اقلیمی پاریس خارج شده، پیشنهاد تغییر مقررات مربوط به آلاینده‌های ناشی از سوخت اتوموبیل‌ها و کامیون‌ها را ارائه کرده‌، و مدعی شده که توربین‌های بادی به خاطر «سرطان‌زابودن»‌ منبع مناسبی برای انرژی نیستند.

او حتی شخصی را در رأس پنل بررسی تغییرات اقلیمی دولت‌اش به کار گماشته که معتقد است دی اکسید کربن همانند آنچه بر «یهودیان در زمان هیتلر»  گذشت، هدف حمله و تخریب قرار گرفته است. او یافته‌های ۱۳ اداره فدرال آمریکا را که معتقدند افزایش سطح دی اکسید کربن یک وضعیت اضطراری ملی ایجاد کرده، معتبر نمی‌داند.

    انرژی پاکیزه ارزان ترامپ، به چه قیمتی؟

    طرح اوباما با اعمال محدودیت‌هایی در سطح کشور در زمینه انتشار دی اکسید کربن، آلودگی ناشی از نیروگاه های برق را به صورت اصولی کاهش می‌داد و نیروگاه‌های برق را ملزم به بازسازی و جایگزینی زغال سنگ می‌کرد.

    قانون ترامپ به ایالت‌ها اجازه می‌دهد تا خود به صورت مستقل در زمینه کاهش انتشار دی اکسید کربن تصمیم بگیرند و از این رو سطح انتشار گازهای گلخانه‌ای قطعا افزایش خواهد یافت.

    طرح برق پاکیزه قرار بود تا ۲۰۳۰، سالانه از یک‌هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۶۰۰ مرگ زودرس جلوگیری کند. اما با طرح «قانون انرژی پاکیزه ارزان» ترامپ وضعیت چگونه خواهد بود؟

    بر اساس تخمین‌های آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا که توسط خود دولت ترامپ و تقریبا بی سر و صدا صورت گرفت، طرح جدید ترامپ تا سال ۲۰۳۰ سالانه موجب ۴۷۰ تا یک‌هزار و ۴۰۰ مرگ زودرس خواهد شد.

    علاوه بر این حدود ۴۸ هزار مورد جدید از ابتلا به «آسم وخیم» و دستکم ۲۱ هزار روز غیبت از مدرسه تا سال ۲۰۳۰ به دلیل ابتلا به بیماری‌های مربوط به لایه اوزون پیش‌بینی شده است.

    صنعت زغال سنگ، همراه با ۲۸ ایالت از طرح اوباما شکایت کردند. در حالیکه طرح اوباما محبوب این دسته نبود، اما بسیاری از شرکت‌هایی که از سوخت‌های فسیلی و صنایع مربوط به آن سود می‌برند، طرح قانون انرژی پاکیزه ارزان ترامپ را دوست دارند.

    دولت ترامپ در تلاش است تا این قانون انرژی پاکیزه ارزان را بهترین چیزی که تا کنون برای محیط زیست اتفاق افتاده جلوه دهد.

    اندرو ویلر، رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا در مصاحبه ای به نشریه تایمزگفت: «ما درجانب درست تاریخ ایستاده‌ایم». و دلیل‌اش را نیز چنین توضیح داد: طرح اوباما منجر به تعطیلی کارخانه‌های زغال سنگ می‌شد، اما قوانین ترامپ در حین اینکه باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می‌شود صنایع ما را بلافاصله از بین نمی‌برد.

    اندرو ویلر پیش از برعهده گرفتن ریاست آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا به عنوان لابی‌گر صنایع زغال سنگ فعالیت می‌کرد.

    اجرای طرح جدید ظرف ۳۰ روز آینده آغاز خواهد شد؛ آن هم علی‌رغم تمام گزارش‌های هشدارآمیز متخصصان سازمان ملل در یک سال اخیر که نسبت به آغاز تأثیرات وخیم تغییرات اقلیمی در دو دهه آینده در صورت ادامه بی‌عملی دولت‌ها و تصویب‌نشدن مقررات سخت‌گیرانه زیست‌محیطی هشدار داده‌اند.

    زغال‌سنگ به طور خاص آلاینده‌ترین سوخت فسیلی است. کشورهای بسیاری از جمله اتحادیه اروپا به دنبال حذف زغال‌سنگ از چرخه انرژی طی دهه‌های آینده هستند.

    آخرین گزارش‌ها درباره تغییرات اقلیمی و ایالات متحده:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.