ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا پس از نشست شورای امنیت: ایران را به پای میز مذاکره می‌کشانیم

شورای امنیت سازمان ملل حمله اخیر به نفتکش‌ها در دریای عمان را محکوم کرد اما در بیانیه پایانی این شورا از هیچ کشوری به عنوان مسئول این حملات نام آورده نشد. 

شورای امنیت سازمان ملل حمله اخیر به نفتکش‌ها در دریای عمان را محکوم کرد اما در بیانیه پایانی این شورا از هیچ کشوری به عنوان مسئول این حملات نام آورده نشد. نماینده آمریکا پس از پایان نشست به خبرنگاران گفت که سیاست آمریکا این است که با فشار‌های سیاسی و اقتصادی ایران را به پای میز مذاکره بکشاند.

مجید تخت‌روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در حال صحبت با خبرنگاران (عکس از سازمان ملل)

شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر دوشنبه ۲۴ ژوئن/ سوم تیر با صدور بیانیه‌ای حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان را محکوم کرد. در بیانیه شورای امنیت آمده که حملات به نفتکش‌ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان تهدیدی برای امنیت منطقه خاورمیانه است. این شورا از کشورهای درگیر در منطقه خواست که برای کاهش تنش‌ها تدبیر کنند.

نشست عصر دوشنبه شورای امنیت پشت درهای بسته برگزار شد و ایران به این نشست دعوت نشده بود. در پایان جلسه منصور عطیبی، سفیر کویت در سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه ژوئن بیانیه جلسه را خواند. در این بیانیه نامی از ایران نیامده بود. اما ۱۵  عضو شورای امنیت در این بیانیه حمله به نفتکش‌ها و دیگر کشتی‌ها در منطقه خلیج فارس را محکوم کردند. کشورهای عضو  این حملات را "تهدیدی جدی برای ناوگان دریایی و تامین انرژی" و "تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی" خواندند.

اعضای شورای امنیت از همه کشورهای درگیر در منطقه خواستند که "خویشتن‌داری" کنند و برای کاهش تشدید تنش‌ها و پایان دادن به آنها تلاش کنند. در بیانیه پایانی جلسه غیرعلنی شورای امنیت از کشورهای درگیر - که نام هیچکدام‌شان در بیانیه نیامده - خواسته شد که به روشی "مسالمت آمیز و از طریق گفت‌وگو" اختلاف‌ها را حل و فصل کنند.

در بیانیه شورای امنیت صحبتی از حمله سپاه پاسداران به پهپاد آمریکا  نبود و تمرکز بر موضوع حملات به نفتکش‌ها بود.

بیرون نشست  غیرعلنی دوشنبه شب، نمایندگان ایران و آمریکا با خبرنگارها در مورد مواضع این دو کشور در رابطه با تحولات اخیر در منطقه خلیج فارس، حمله به نفتکش‌ها و حمله سپاه پاسداران به پهپاد آمریکایی گفت‌وگو کردند.

نماینده آمریکا در سازمان ملل: ایران را به پای میز مذاکره می‌کشانیم

جاناتان کوهن، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل متحد درست پس از پایان جلسه شورای امنیت به خبرنگاران گفت که این برای آمریکا روشن است که ایران مسئول حملات ۱۲ مه و ۱۲ ژوئن به کشتی‌ها و نفتکش‌ها در خلیج فارس است.

کوهن گفت: "ایران باید بداند که این حملات غیرقابل قبول است. زمان آن فرا رسیده است که جهان هم با ما همراه شود و [به ایران] بگوید که اینچنین است."

در رابطه با حمله به پهپاد آمریکایی، کوهن گفت که این هواپیما وارد حریم هوایی ایران نشده بوده. نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل در نهایت گفت که سیاست کشورش همچنان این است که "با تلاش‌های سیاسی و اقتصادی، ایران را به پای میز مذاکره بکشاند."

تخت‌روانچی: آمریکا به قوانین جامعه جهانی پایبند نیست

پیش از برگزاری نشست شورای امنیت، مجید تخت‌روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران به اینکه شورای امنیت اجازه نداده که ایران در جلسه شرکت کند اعتراض کرد. او گفت عدم حضور ایران در این جلسه به آمریکا فرصت نابرابر می‌دهد که "از موقعیت خود به عنوان عضو دائم شورای امنیت برای گمراه کردن اعضای آن و نیز پیشبرد سیاست دیرینه ضد ایرانی خود سوء استفاده کند."

تخت‌روانچی با اشاره به تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه و پیش از برگزاری این نشست علیه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و نهاد رهبری در جمهوری اسلامی اعلام کرده بود گفت:

"آمریکا نشان داد به قوانین جامعه جهانی پایبند نیست. شرایط کنونی برای گفت‌وگو مهیا نیست، نمی‌توان در سایه تهدیدات دور میز مذاکرات نشست. این آمریکا بود که تنش علیه ملت ایران را آغاز کرد، آنان باید نیروهایشان را از منطقه خارج کنند."

نماینده ایران در سازمان ملل متحد ادعای آمریکا که ایران در حمله به نفتکش‌ها نقش داشته را رد کرد و گفت:

"حمله به نفتکش‌هایی به مقصد ژاپن، در حالی که همزمان، نخست وزیر آن کشور در دیدار تاریخی خود از ایران، در حال گفت‌وگو با عالی‌ترین مقام‌های ایرانی بود، چه سودی می‌توانست برای ایران داشته باشد؟"

تخت روانچی در رابطه با حمله سپاه پاسداران به پهپاد آمریکایی هم گفت حاضر است که اطلاعات و داده‌هایی را به شورای امنیت تسلیم کند که نشان می‌دهد پهپاد آمریکایی در حریم هوایی ایران بوده است. او در ادامه گفت که همان روز حمله به پهپاد آمریکایی - یک هواپیمای دیگر امریکا با ۳۵ سرنشین، حریم هوایی ایران را نقض کرد که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی "حداکثر خویشتنداری را به خرج داده" و اقدامی علیه هواپیمای دارای سرنشین نکردند.

نماینده ایران در سازمان ملل در پایان صحبت‌هایش گفت که ایران نه جنگ می‌خواهد و نه تشدید تنش‌ها.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.