ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ابهام‌ها در مورد نتایج گفت‌وگوهای میان آمریکا و طالبان در قطر

انتظار می‌رود توافق اولیه میان طالبان و ایالات متحده نقطه شروع گفت‌وگوهای بین‌افغان باشد که از یک‌شنبه به مدت دو روز برگزار خواهد شد.

با وجود انتشار برخی اخبار از حصول توافقی اولیه میان گروه طالبان و ایالات متحده، محتوای این توافق هنوز بر کسی روشن نیست. روز یک‌شنبه هفتم ژوییه/ ۱۶ تیر، گفت‌گوهای «بین افغان» آغاز خواهد شد و انتظار می‌رود توافق اولیه میان طالبان و ایالات متحده زمینه‌ای برای این دیدارها باشد.

گفت‌و‌گوهای صلح افغانستان در دوحه قطر / عکس از رشیو

به گزارش روزنامه «۸‌صبح»، اطلاع موثقی از محتوای توافق احتمالی طالبان و ایالات متحده در دست نیست. ارگ ریاست‌جمهوری افغانستان نیز درباره محتوای توافق ایالات متحده و گروه طالبان سکوت کرده است.

صدیق صدیقی، سخنگوی ارگ ریاست جمهوری، با خودداری از اظهار نظر درباره توافق طالبان و ایالات متحده گفته است ارگ ریاست‌جمهوری تلاش می‌کند تا «روند صلح را مدیریت کند».

این در حالی است که دور هفتم مذاکرات صلح میان ایالات متحده و طالبان بدون حضور نمایندگان دولت افغانستان از شنبه گذشته آغاز شده و امروز شنبه ششم ژوییه/ ۱۵ تیر قرار است مرحله اول آن به پایان برسد و فردا یک‌شنبه گفت‌و‌گوهای بین افغان آغاز شود.

زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده در امور صلح افغانستان پیشتر گفته بود موضوع‌های این دور از مذاکرات عبارتند از: تضمین‌های ضد تروریسم، خروج نیروهای نظامی، مذاکرات در داخل افغانستان که منجر به حل و فصل مسائل سیاسی می‌شود و یک آتش‌بس جامع و دائمی.

خلیل‌زاد گفته بود این چارچوبی است که طالبان آن را می‌پذیرند.

نمایندگان طالبان هم این هفته پیشرفت مذاکرات را خوب ارزیابی کرده و خبر داده بودند که توافقی بر سر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در حال دستیابی است.

شبکه‌ تلویزیونی «الجزیره» نیز گزارش داده است که به احتمال زیاد پیش از آغاز گفت‌وگوهای بین افغان، توافقی بین دو طرف امضا شود که سازمان ملل متحد، چین و روسیه نیز به عنوان شاهد در آن حضور خواهند داشت.

الجزیره همچنین از یک مقام طالبان نقل قول آورده که ایالات متحده متعهد شده است ظرف ۱۸ ماه افغانستان را ترک کند.

پیشتر دونالد ترامپ از تصمیم خود برای کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان (از ۱۴ هزار به ۹ هزار نیرو) خبر داده بود.

با این حال خبرگزاری «اسوشیتدپرس»، روز شنبه از قول یک مقام ایالات متحده گزارش داد که دو طرف به ضرب‌الاجل مشخصی برای خروج ۱۴ هزار نیروی آمریکایی از عراق دست نیافته‌اند.

این مقام مسئول گفته است شایعات در مورد خروج نیروهای آمریکایی ظرف ۱۸ ماه نادرست است.

در هر صورت این انتظار وجود دارد که پیش از دیدار طرف‌های افغان یک توافق اولیه میان نمایندگان ایالات متحده و طالبان حاصل شده باشد. روزنامه ۸صبح نوشته است:

«منابع معتبر و آگاه از این نشست تایید کرده‌اند که پیش از آغاز نشست بین‌الافغانی قطر، دو طرف جزییات توافقات صورت گرفته را طی خبرنامه‌ای مشترک همگانی خواهند کرد؛ خبرنامه‌ای که ارگ ریاست جمهوری از صحبت در مورد آن خودداری می‌کند.»

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده اما پیشتر گفته بود دولتش تلاش خواهد کرد تا پیش از اول سپتامبر به یک توافق نهایی با طالبان دست یابد. این در حالی است که تحلیل‌گران و مقامات افغان دستیابی به یک توافق جامع را تنها در صورتی ممکن می‌بینند که دولت افغانستان بتواند در گفت‌وگویی مستقیم با طالبان مشارکت کند.

 حضور نمایندگان دولت در دیدار بین ‌افغان؟

به گفته خلیل‌زاد، این دور از مذاکرات مستقیم میان ایالات متحده و طالبان قرار است زمینه را برای دیدار بین ‌افغان آماده کند. دولت آلمان در همکاری با دولت قطر میانجی برگزاری گفت‌و‌گوهای بین افغان است.

دیدار مستقیم نمایندگان گروه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی افغان قرار است از فردا در دوحه، پایتخت قطر به مدت دو روز برگزار شود.

با وجود اینکه خلیل‌زاد برگزاری گفت‌وگوهای بین ‌افغان را به فال نیک گرفته و به عنوان یک گفت‌وگوی همه‌جانبه میان طرف‌ها و چهره‌های سیاسی افغانستان تبلیغ می‌کند، دولت افغانستان این هفته مشخصاً اعلام کرد که هیچ‌کس به طور رسمی از جانب دولت در این گفت‌وگوها شرکت نخواهد کرد.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر نیز تایید کرده است که حدود ۶۰ نفر از افغانستان عازم دوحه هستند که شماری از مقام‌های حکومت افغانستان نیز در میان آنها حضور دارند.

شاهین اما تاکید کرده است که این مقام‌ها در حد اختیار‌های فردی خود در این نشست حضور خواهند یافت و دولت را نمایندگی نمی‌کنند.

پیش از این دو گفت‌و‌گوی بین ‌افغان دیگر برگزار شده است اما در هیچ‌کدام از آنها نمایندگان رسمی دولت حضور نداشته‌اند.

هر دو این دیدارها در مسکو برگزار شده بود.

طالبان تا امروز مذاکره مستقیم با نمایندگان دولت افغانستان را نپذیرفته و این مقامات را «عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی ایالات متحده» نامیده است.

طالبان علاوه بر رد گفت‌وگو با دولت افغانستان، خواستار تشکیل یک دولت انتقالی در افغانستان است، اما رئیس‌جمهوری افغانستان و رهبران احزاب مخالف سیاسی این درخواست را رد کرده‌اند.

گروه طالبان با وجود جریان داشتن گفت‌وگوهای صلح، فشارهای خود بر نیروهای امنیتی افغان را ادامه داده و در هفته اخیر، مناطق جدیدی را تصرف کرده و بیش از ۲۰۰ نیروی طرفدار دولت را کشته است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.