ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحرین میزبان همایش "تهدیدهای ایران" علیه امنیت دریانوردی

وزارت خارجه آمریکا و بحرین اعلام کردند که همایشی به طور مشترک توسط کشورهای آنها برای مقابله با تهدیدهای ایران علیه کشتیرانی در خلیج فارس برنامه‌ریزی شده است.

قرار است بحرین پاییز سال ۲۰۱۹ میزبان کنفرانسی باشد که موضوع آن تهدیدهای ایران برای امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است. تمامی ۶۵ کشوری که به کنفرانس ورشو در بهمن سال گذشته دعوت شده بودند به کنفرانس بحرین هم دعوت خواهند شد.

نفت‌کش کوکوکا کوریجوس ژاپن در دریای عمان

برایان هوک، رئیس گروه ویژه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا به همراه شیخ خالد بن احمد الخلیفه، وزیر خارجه کشور بحرین روز چهارشنه ۱۷ ژوئیه/۲۵ تیر اعلام کردند که همایشی به طور مشترک توسط کشورهای آنها برای مقابله با تهدیدهای ایران در آب‌های خلیج فارس برنامه‌ریزی شده است.

این دو که در اندیشکده آمریکایی "شورای آتلانتیک" در واشنگتن دی‌سی با خبرنگاران دیدار کردند گفتند که به تمامی ۶۵ کشوری که به کنفرانس ورشو دعوت شده بودند دعوت‌نامه خواهند فرستاد.

کنفرانس ورشو در بهمن ماه سال جاری با موضوع "صلح و امنیت در خاورمیانه" به صورت مشترک توسط لهستان و آمریکا برگزار شد و موضوع آن بیشتر خطر ایران برای خاورمیانه بود. آمریکا و لهستان مایل بودند که تمامی کشورها از جمله کشورهای اروپایی در سطح وزیران خارجه در کنفرانس ورشو شرکت کنند.

وزیر خارجه بحرین زمان دقیق کنفرانس بحرین را اعلام نکرد اما گفت همایش در پاییز برگزار خواهد شد و تمامی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا به آن دعوت خواهند شد.

موضوع کنفرانس بحرین امنیت دریایی خلیج فارس، تنگه هرمز و باب‌المندب با توجه به تهدیدهای ایران است. به گفته شیخ خالد این کنفرانس تلاش خواهد کرد که به یک درک مشترک در مورد رسیدگی به چالش‌های ناشی از تهدیدهای ایران برای ناوگان دربایی دست یابد.

دست‌کم هفت کشتی از جمله تانکرهای نفتی از ماه مه در خلیج فارس مورد حمله قرار گرفته‌اند. ایران مسئولیت هیچ کدام از این حملات را نپذیرفته است اما آمریکا حداقل در دو مورد ایران را متهم کرده است.

به گزارش نشنال، جمعه ژوئیه ۱۹، برایان هوک با برخی از سفیرهای کشورها در مقر وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن دی‌سی دیدار خواهد کرد تا یک ائتلاف امنیت دریانوردی برای جلوگیری از حملات آتی ایجاد کند. برایان هوک مشخص نکرده که چه کشورهایی به این جلسه در مقر وزارت خارجه آمریکا دعوت شده‌اند.

هوک به خبرنگاران در اندیشکده "شورای آتلانتیک" گفت که هدف از ایجاد این ائتلاف این است که "کار ایران را برای به هم زدن آزادی حرکت ناوگان و تجارت سخت‌تر کنیم."

آمریکا در حال حاضر یک ناو هواپیمابر و بمب افکن‌های B-۵۲ را به منطقه خلیج فارس ارسال کرده است اما قصد دارد برنامه‌ امنیت آب‌های خلیج فارس را گسترش دهد. از جمله قصد دارد که نظارت امنیتی بر ناوگان در حرکت در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را بیش‌تر کند. این کشور همچنین برنامه‌ای برای حفاظت از کشتی‌های در حرکت پیشنهاد داده که شامل پایش‌های امنیتی و نصب دوربین هاست.

به گفته برایان هوک فرماندهی مرکزی ایالات متحده مشغول آماده کردن طرحی برای خنثی‌کردن تهدیدهای ایران علیه آزادی حرکت ناوگان و کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان است.

پنتاگون روز پنجشنبه ۱۱ ژوئیه گفته بود که بریتانیا و آمریکا مشغول کار بر طرحی هستند که اسکورت‌های نظامی کشتی‌های در حال حرکت در خلیج فارس را بررسی می‌کند.

ژنرال مارک میلی، فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا هم هفته گذشته به مجلس سنای ایالات متحده آمریکا گفت که واشنگتن به دنبال تشکیل ائتلافی برای اسکورت نظامی کشتی‌های تجاری در منطقه خلیج فارس و دریای عمان است.

حدود یک‌پنجم صادرات نفت جهان، ۹۰ درصد نفت چین و ۸۰ درصد از نفت ژاپن از تنگه هرمز عبور می‌کند. از این رو امنیت کشتیرانی در این تنگه برای بسیاری از کشورها اهمیت دارد. ایران بخش شمالی تنگه هرمز را کنترل می‌کند و با افزایش‌های تنش‌های بین ایران و آمریکا تهدید کرده است که که در واکنش به فشارها ممکن است که تنگه هرمز را ببندد.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی همچنین خواهان تأمین امنیت تنگه باب‌المندب‌اند. از این تنگه هر روز چهار میلیون بشکه نفت خام به اروپا و کشورهای آسیایی صادر می‌شود. جنگ یمن و قدرت گرفتن نیروهای حوثی که عربستان می‌گوید نزدیک به ایران هستند امنیت تنگه باب‌المندب را هم موضوع روز کرده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.