ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آزار یک کودک دستفروش افغانستانی در استان بوشهر

مقام‌های محلی در بوشهر اصل موضوع را تائید می‌کنند اما در اظهارت متناقض فرد ضارب را عضو هیئت امنا یک امامزاده و همکار پاره‌وقت شهرداری معرفی کردند.

به‌دنبال انتشار تصاویر یک کودک‌آزاری در شهر آبدان در استان بوشهر، بخشدار آبدان برخورد خشن یک مامور شهرداری با کودک افغانستانی را تایید کرد. شهردار آبدان اما کودک را به دزدی از امامزاده متهم کرد و گفت مرد کودک‌آزار عضو هیئت امنای این امامزاده بوده و مامور شهرداری نیست.

در تصاویر منتشر شده یک مرد کودکی را کتک می‌زند و او را با خشونت پرتاب می‌کند.

خبرگزاری محلی «خلیج فارس» با انتشار تصاویر یک دوربین مداربسته، خبر از کودک‌آزاری توسط یک مامور شهرداری آبدان در استان بوشهر داد. بنابر گزارش این خبرگزاری تصاویر منتشر شده مربوط به یک مامور شهرداری‌ است که یک کودک افغانستانی را به خاطر دستفروشی کتک زده و با خشونت پرتاب می‌کند.

ابوالحسن گنخکی، بخشدار آبدان برخورد خشن مامور شهرداری آبدان با کودک افغانستانی را  که با کتک زدن و پرتاب این کودک همراه بود تایید کرد. خلیج فارس از قول گنخکی نوشت: «اقدامات قانونی لازم از طریق مراجع قضایی دراین خصوص صورت خواهد پذیرفت».

ساعاتی بعد اما خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) «توضیح» مصطفی تفضلی‌نیا، شهردار آبدان را منتشر کرد که کودک را نه دستفروش، بلکه «دوره‌گرد و اتباع خارجه» خوانده و ادعا کرده بود که این کودک تاکنون چندین‌بار به صندوق نذورات امامزاده دستبرد زده است.

تفضلی‌نیا همچنین در مورد مامور کودک‌آزار گفت: فرد مذکور مامور اجرایی و یا کارمند شهرداری نیست بلکه به صورت پاره وقت کارهای تاسیساتی شهرداری را انجام می‌دهد و اقدام «مناسبی» انجام نداده است.

شهردار آبدان در ادامی مدعی شد: آن کودک در حال «دستبرد» بوده است. تفضلی‌نیا با این حال گفت: برخورد لازم با فرد خاطی و کودک آزار انجام خواهد شد.

او در ادامه گفت:

« این کودک توسط فردی مورد آزار قرار گرفته که عضو هیات امنای امام زاده بوده است. این فرد بر حسب اتفاق و یا طی تماسی متوجه دستبرد به صندوق نذورات امام زاده توسط کودک می شود و در پی آن با کودک برخورد می کند. این کودک چندین بار به صندوق نذورات امامزاده‌ دستبرد زده بود».

بسیاری از کودکان مهاجران و پناهجویان افغانستانی در ایران تحت تبعیض‌های گوناگون از جمله محرومیت از داشتن شناسنامه و به‌تبع آن از محرومیت از حق تحصیل زندگی می‌کنند. نظام حقوقی و مسئولان جمهوری اسلامی با بهانه قراردادن بحران‌های اجتماعی و اقتصادی در ایران به معضلات معیشت و زندگی پناه‌جویان بی‌تفاوتند و با آن‌ها به صورت «سربار جامعه» و با رویکرد پلیسی برخورد می‌کنند.

به‌رغم موارد متعدد اعمال خشونت علیه کودکان افغانستانی، در ایران هیچ سازمان یا نهاد رسمی برای پی‌گیری حقوق کودکان مهاجر و پناه‌جو وجود ندارد. براساس آخرین گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی که به سرشماری سال ۱۳۹۵ باز می‌گردد، در استان بوشهر نزدیک به ۳۰ هزار مهاجر افغانستانی زندگی می‌کنند.

دولت ایران به تازگی طرحی تحت عنوان «ساماندهی کودکان خیابان» را به اجرا گذاشته است. به گفته استاندار تهران از زمان اجرای این طرح ۱۸۹ هزار کودک مهاجر شناسایی و به مرکز نگهداری تحویل شده‌اند. رئیس اداره بهزیستی تهران هم در همین رابطه گفته است که کودکان کار مهاجری که به گفته او در قالب این طرح «جمع‌آوری شدند»، «رد مرز» خواهند شد.

شماری از سازمان‌های غیردولتی ایران یک روز قبل در نامه‌ای سرگشاده خواستار توقف طرح جمع‌آوری کودکان کار شدند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.