ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بریتانیا فایل صوتی مکالمه نفتکش «استینا ایمپرو» و سپاه پاسداران را منتشر کرد

فایل صوتی منتشرشده نشان می‌دهد ناو بریتانیایی اچ‌ام‌اس مونتروز قادر نبوده جلوی توقیف نفتکش استینا ایمپرو را بگیرد.

بریتانیا فایل صوتی کوتاهی از مکالمات میان نیروهای سپاه پاسداران، نفتکش «استینا ایمپرو» و کشتی جنگی «اچ‌ام‌اس مونتروز» بریتانیا را منتشر کرد. همزمان با احتمال وضع تحریم‌ علیه ایران، حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در  بریتانیا نسبت به «دامن‌زدن به تنش‌ها» هشدار داد و گفت: ایران برای هر سناریویی آماده است.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران عکس‌هایی از توقیف نفتکش استینا ایمپرو در بندرعباس را منتشر کرد.

براساس گزارش وبسایت گاردین، « Dryad Global»، یک شرکت امنیت دریایی در بریتانیا یکشنبه ۲۱ ژوئیه/۳۰ تیر یک فایل صوتی از مکالمات رد و بدل شده میان نیروهای سپاه پاسداران، نفتکش استینا ایمپرو و کشتی جنگی اچ‌ام‌اس مونتروز بریتانیا را منتشر کرده است. سپاه پاسداران ایران شامگاه جمعه ۲۸ تیر/ ۱۹ ژوئیه نفتکش انگلیسی استینا ایمپریو (Stena Imperio) را توقیف کرد. مقامات جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند نفتکش بریتانیایی پس از برخورد با یک کشتی صیادی و پاسخ ندادن به تماس این کشتی متوقف و به لنگرگاه بندرعباس منتقل شده است. لندن اما این موضوع را رد کرده و اقدام نیروهای سپاه پاسداران را «خصمانه» خوانده است.

فایل صوتی منتشرشده نشان می‌دهد ناو «اچ‌ام‌اس مونتروز» که به ادعای وزارت دفاع بریتانیا پنجشنبه ۱۱ ژوئیه/ ۱۹ مانع از «مزاحمت» قایق‌های تندرو سپاه برای نفتکش دیگری شد، این‌بار قادر نبوده جلوی توقیف نفتکش استینا ایمپرو را بگیرد. براساس متن این مکالمات ابتدا سپاه از نفتکش می‌خواهد که ۳۶۰ درجه تغییر مسیر دهد و چندین بار تکرار می‌کند «اگر اطاعت کنید در امان خواهید بود». در ادامه ناو اچ‌ام‌اس مونتروز به نفتکش تاکید می‌کند که در حال عبور از یک تنگه بین‌المللی‌ است و طبق قوانین بین‌المللی نباید به این کشتی آسیبی وارد شود یا عبور آن مسدود یا با مانع روبرو شده و یا متوقف شود.

گشتی‌های سپاه پاسداران در پاسخ می‌گویند که قصد رویارویی ندارند و می‌خواهند نفتکش را به‌دلایل امنیتی بازرسی کنند. پس از آن ناو بریتانیایی این‌بار خطاب به طرف ایرانی می‌گوید؛ نباید مسیر نفتکش استینا ایمپرو را مسدود کند و مانع پیشروی آن شود. این ناو در ادامه از نیروهای سپاه می‌خواهد تایید کنند که قصدی برای نقض قوانین بین‌الملل با ورود به کشتی ندارند.

ایران: خدمه کشتی سالم هستند

شنبه ۲۹ تیر سپاه پاسداران نیز ویدئویی از عملیات توقیف نفتکش بریتانیایی منتشر کرد که در آن مردان مسلح نقاب‌پوش با طنابی از یک هلیکوپتر به روی عرشه کشتی می‌آیند.

خدمه این نفتکش شامل ۱۸ هندی، از جمله کاپیتان این کشتی، سه روسی، یک لیتوانیایی و یک فلیپینی‌ است. هند، لیتوانی و فیلیپین اعلام کرده‌اند با تهران گفت و گوهایی را برای آزادی اتباع خود انجام داده‌اند. اله‌مراد عفیفی‌پور، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان یکشنبه در مصاحبه‌ای با پرس‌تی‌وی اعلام کرد همه افراد خدمه این نفتکش در صحت کامل هستند اما باید در مورد این کشتی و خدمه آن تحقیقات انجام شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری الجزیره، جرمی‌ هانت، وزیر خارجه بریتانیا اقدام ایران را «مقابله به مثل» خوانده است. نیروی دریایی «پادشاهی بریتانیا» ازطریق دولت محلی جبل‌الطارق پنجشنبه ۴ ژوئیه/۱۳ تیر ابرنفتکش «گریس ۱» را که در حال انتقال دو میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام به بندر «بانیاس» در سوریه بود با حکم قضایی و به دلیل دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه متوقف کرد.

دادگاه عالی جبل‌الطارق دوره توقیف این کشتی را به مدت یک ماه دیگر تمدید کرده است، اما بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران یکشنبه ۳۰ تیر گفت: کارهای مربوط به نفت‌کش توقیفی توسط انگلستان در جبل الطارق در حال انجام است. مقام‌های انگلیسی پیشتر گفته بودند که با مقصد این نفتکش، یعنی سوریه که مشمول تحریم‌های اروپا است، مشکل دارند و ایران باید ضمانت بدهد تحریم‌های اروپا علیه سوریه را نادیده نگیرد. زنگنه به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: مشکل خاصی در این باره وجود ندارد.

 دولت بریتانیا در نظر دارد اقدامات اقتصادی و دیپلماتیک تنبیهی علیه ایران به اجرا بگذارد . روزنامه دیلی تلگراف نوشت که هیئت وزیران انگلیس طرح اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی علیه ایران را آماده کرده است. جزئیات این طرح هنوز فاش نشده و قرار است نخست وزیر این کشور یکشنبه ۲۱ ژوئیه/۳۰ تیر این اقدامات را به صورت رسمی اعلام کند. حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در بریتانیا هم در حساب توئیتر خود در مورد افزایش تنش‌ها به لندن هشدار داد و توصیه کرد که مراقب نیروهای سیاسی داخلی خود که به گفته سفیر جمهوری اسلامی «می‌خواهند تنش موجود را فراتر از مسئله کشتی‌ها گسترش دهند»، باشد. او همچنین گفت ایران برای روبه‌رو شدن با سناریوهای مختلف آماده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Faryad

    - رئول مارک گرشت، از افسران سابق سازمان سیا، در روزنامه واشینگتن‌پست نوشت:برای آغازهر گفت‌و‌گویی، خامنه‌ای منتظر گرفتن امتیازاتی از آمریکاست!. حکومت اسلامی با بالا بردن درجه خلوص غنی‌‎سازی اورانیوم به بالاتر از حد مجاز برجام، در‌صدد است در دل اروپایی‌ها ترس بیندازد و برای کاهش تحریم‌ها به آمریکا فشار بیاورد و این کار «مایه امیدواری خامنه‌ای» است!. گرشت نوشت تنش‌های جاری در خلیج فارس و اقدام اخیر نیروهای سپاه پاسداران به توقیف یک فروند نفتکش همه در راستای همان تفکرقدرت نمایی و رویارویی‌طلبی خامنه‌ای است. - جواد ظریف با نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا که مشروعیتش به چالش کشیده شده، دیدار کرده‌است.!!!

  • sattar beheshti

    ظریف که روز پنجشنبه در نیویورک حضور داشت، تنها ساعتی پس از اعلام «سرنگونی» پهپادحکومت ایران توسط ترامپ، این موضوع را به طور ضمنی تکذیب کرد!. ظاهرا آنقدر پهپاد در اختیار گروههای تروریستی منطقه داده اند که حساب از دستشان در رفته ؟!

  • farid

    حکومت اسلامی ساخته و پرداخته امپراطوری و بی بی سی است. این بازی هم برای نشان دادن توانایی پاسداران در ایجاد تنش برای آمریکا طراحی و اجرا شد وگرنه با یک شلیک توپ به هوا توسط ناو انگلیس ٬ پاسداران فرار میکردند!!

  • مسعود

    همه می گن منتشر کرد خوب کو یکی بزاره ببینیم کی چی نالیده