ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کابینه بریتانیا درباره ایران نشست اضطراری تشکیل می‌دهد

گزینه‌های چندانی علیه ایران وجود ندارد. محتمل‌ترین گزینه: پیوستن بریتانیا به عملیات «سنتینل» (نگهبان) در خلیج فارس است.

کابینه بریتانیا به ریاست ترزا می، نخست‌وزیر مستعفی دوشنبه ۲۲ ژوئیه/۳۱ تیر درباره نفتکش توقیف‌شده این کشور توسط سپاه پاسداران یک جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد. ریاست این جلسه را ترزا می به عهده دارد. همزمان با این تحولات ۱۶۰ هزار نماینده تصمیم می‌گیرند که جانشین ترزا می چه کسی خواهد بود: بوریس جانسون یا جرمی هانت؟ وزیر خارجه مستعفی یا وزیر خارجه کنونی؟ نتیجه رأی‌گیری روز سه‌شنبه مشخص می‌شود و چهارشنبه همین هفته نخست‌وزیر جدید کارش را آغاز می‌کند.

نفتکش "استینا ایمپرو" بریتانیا

یک سخنگوی دفتر نخست‌وزیری بریتانیا موضوع نشست اضطراری کابینه ترزا می را «امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس» نامیده است.

 جمعه گذشته روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد، نیروهای سپاه نفتکش استینا ایمپرو بریتانیا را که با پرچم این کشور از بندر فیجره امارات به طرف الجبیل عربستان می‌رفت توقیف کرده‌اند. این اقدام ظاهراً در پاسخ به توقیف سوپر تانکر گریس ۱ حامل نفت خام ایران در تنگه جبل‌الطارق انجام شد. جمعه هفته گذشته دادگاه عالی جبل‌الطارق توقیف این نفتکش را تا ۳۰ اوت تمدید کرد.

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا از احتمال اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران خبر داده است. فیلیپ هاموند، وزیر دارایی بریتانیا اما اعلام کرده تحریم‌های چندانی به عنوان گزینه تنبیهی وجود ندارد.

یک روز قبل از برگزاری نشست اضطراری کابینه بریتانیا، جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا با هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان و ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه تلفنی گفت‌وگو کرد. بر اساس بیانیه‌ای که به این مناسبت منتشر شد، وزیران خارجه سه کشور اروپایی توافق کردند که تأمین امنیت عبور و مرور کشتی‌ها از تنگه هرمز اولویت اصلی کشورهای اروپایی است و در همان حال از افزایش تنش‌ها نیز می‌بایست خودداری شود.

قرار است که در این زمینه وزیران خارجه تروئیکای اروپایی با یکدیگر در گفت‌وگو بمانند.

همزمان با گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه سه کشور اروپایی حامی برجام، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران با انتشار پیامی در توییتر هشدار داد:

«اشتباه نکنید! جان بولتون که در فریب ترامپ برای ورود به "جنگ قرن" ناکام مانده و نگران فروپاشی تیم بی است، در حال ریختن زهر خود به انگلیس است به این امید که این کشور را به باتلاق بکشاند. تنها خردورزی و دوراندیشی می‌تواند چنین توطئه‌هایی را خنثی کند.»

Having failed to lure @realDonaldTrump into War of the Century, and fearing collapse of his #B_Team, @AmbJohnBolton is turning his venom against the UK in hopes of dragging it into a quagmire.\nOnly prudence and foresight can thwart such ploys.\n— Javad Zarif (@JZarif) 21. Juli 2019

در همان حال وزارت خارجه کویت نیز با انتشار بیانیه‌ای یادآوری کرد که اقداماتی مانند توقیف نفتکش بریتانیا سبب افزایش تنش‌ها در خاورمیانه می‌شود.

وزارت خارجه کویت از جامعه بین‌المللی خواست تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها را به کار گیرد و اطمینان حاصل کند که طرفین متعهد به خویشتنداری و احترام به قوانین دریایی بین‌المللی هستند.

فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» از آغاز عملیات «سنتیل» (نگهبان) در خلیج فارس و دریای عمان و سایر آبراه‌های خاورمیانه با هدف ارتقای امنیت کشتی‌رانی خبر داده است.

— فرماندهی مرکزی آمریکا-سنتکام (@CENTCOMFarsi) 20. Juli 2019

در این عملیات کشورها می‌توانند نفتکش‌های خود را اسکورت کنند و در همان حال از حمایت سایر کشورها تحت فرماندهی ایالات متحده آمریکا برخوردار شوند. خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آگاه گزارش داده که محتمل‌ترین گزینه پیوستن بریتانیا به این ائتلاف نظامی است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.