ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه: نشست وین سازنده و صریح بود

سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید فضا در پی نشست کمیسیون مشترک برجام در وین شفاف‌تر شده اما ایران روی بیانیه‌های اروپا حساب نمی‌کند و منتظر اقدامات عملی است. قیمت نفت نیز کاهش پیدا کرد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نشست کمیسیون مشترک برجام در وین را مثبت ارزیابی کرد و گفت اگر برخی توافقات به نتیجه برسد منجر به نشست کمیسیون در سطح وزرا خواهد شد اما اگر اروپا اقدام عملی نکند ایران گام سوم در جهت کاهش تعهدات برجامی خود را برمی‌دارد. اروپا از ایران خواسته است به تعهدات خود پایبند بماند. در پی نشست وین قیمت نفت در بازار جهانی کاهش یافت.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، دوشنبه ۷ مرداد در نشست خبری خود درباره نشست روز یکشنبه کمیسیون مشترک برجام گفت: «نشست وین رو به جلو و سازنده بود و گفت‌وگوها بسیار صریح و قاطع بود هم هیأت ایران موارد نقض برجام و بی‌عملی اروپا و اقدامات فشل آن‌ها را به گوش آن‌ها رساند و اعتراض خود را اعلام و هم اروپا نقطه‌نظرات خود را به صراحت اعلام کردند. قدری فضا شفاف‌تر برای ادامه کار است. اگر برخی توافقات به نتیجه برسد منجر به نشست کمیسیون در سطح وزرا خواهد شد.»

به‌گفته موسوی «طرف‌های اروپایی نسبت به رویکرد جدید ایران در کاهش تعهدات، کمی معترض بودند و از طرف ایران نیز نسبت به بی‌عملی آن‌ها و برخی اقدامات دیگر از جمله دستگیری برخی ایرانیان در اروپا و استرداد آن‌ها به آمریکا به شدت معترض بوده و آن را خلاف برجام دانسته است».

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی افراد دستگیرشده در اروپا را کسانی عنوان کرد که تحریم‌های آمریکا را نقض کرده‌اند.

نشست مشترک میان نمایندگان طرف‌های اروپایی برجام (آلمان، فرانسه و بریتانیا)، چین و روسیه که همچنان خود را متعهد به توافق هسته‌ای با ایران می‌دانند با نمایندگان جمهوری اسلامی یکشنبه ۶ مرداد / ۲۸ ژوئیه در وین برگزار شد. دیپلمات‌های کشورهای فوق به قصد بررسی مسائل مربوط به اجرای توافق هسته‌ای، به‌ویژه پس از گام‌های ایران برای کاهش تعهداتش به برجام و افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم نشست فوق‌العاده برگزار کردند.

عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران روز گذشته (یکشنبه) نشست کمیسیون مشترک برجام را «سازنده» خواند و گفت: «نمی‌توانم بگویم که همه مسائل را حل کردیم اما می‌توانم بگویم که تعهدات زیادی داده شد. باز هم تأکید کردیم تا وقتی منافع ایران تأمین نشود کاهش تعهدات به برجام را ادامه می‌دهیم.»

به‌گفته عراقچی، بررسی عملیاتی شدن کاهش تعهدات هسته‌ای ایران و توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق که جمهوری اسلامی آن‌ را نقض برجام می‌داند، از جمله موضوعات در دستور کار این نشست بوده است.

سرگئی ریابکوف نماینده ارشد روسیه در کمیسیون مشترک برجام اعلام کرد که در نشست روز یکشنبه اعضای کمیسیون درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل‌الطارق نیز بحث و گفت‌وگو شد اما ایران و بریتانیا به درک مشترکی در این زمینه نرسیدند.

روز گذشته پس از برگزاری نشست مشترک برجام، هلگا اشمیت، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در این نشست حضور داشت در بیانیه‌ای اعلام کرد که همه طرف‌های شرکت‌کننده در این نشست تصریح کردند که «تعهدات هسته‌ای و لغو تحریم‌ها دو رکن اساسی برجام هستند» و برای بحث درباره این دو مضوع، باید نشست‌ها در سطح کارشناسان ادامه یابد.

هلگا اشمیت همچنین اعلام کرد که نشست کمیسیون برجام در سطح وزیران نیز به‌زودی برگزار خواهد شد.

عباس موسوی گفته است که اگر این نشست‌ها و تلاش‌های دیپلماتیک به نتیجه نرسید ایران در فرصت باقیمانده گام سوم را برخواهد داشت. او گفت: «هر اتفاقی بیفتد امیدواریم زودتر و دقیق‌تر و عملی‌تر بیفتد و ما روی بیانیه‌های اروپا حساب نمی‌کنیم و همچنان منتظر اقدامات عملی در اجرای تعهداتشان در برجام هستیم. اروپایی‌ها در حرف زدن کم نمی‌آورند و تعهداتی را می‌پذیرند این دفعه (نشست وین) احساس این بود قدری جدی‌تر است، ولی خیلی نمی‌شود روی حرف حساب کنیم تا اقدام عملی در این خصوص صورت نگیرد و مطالبات روشن ما به صراحت و شفافیت در نامه رئیس‌جمهور و وزیر خارجه و در نشست کمیسیون مطرح شده است و آن‌ها می‌دانند دقیقاً چه کار باید بکنند اگر اقدام کنند اقدامی مثبت و رو به جلو خواهد بود.»

در پی برگزاری نشست مشترک برجام در وین امروز دوشنبه ۷ مرداد / ۲۹ ژوئیه، قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت.

به‌گزارش رویترز، نفت خام برنت ۲۳ سنت (یا ۰,۴ درصد) کاهش یافت و به بشکه‌ای ۶۳,۲۳ دلار رسید. هفته گذشته قیمت نفت خام برنت ۱,۶ درصد افزایش یافته بود.

نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ۹ سنت، (یا ۰,۲ درصد) کاهش یافت و به ۵۶,۱۱ دلار به ازای هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت در هفته گذشته یک درصد گران‌تر شده بود.

با این حال تنش در خلیج فارس و تنگه هرمز همچنان ادامه دارد. در پی توقیف ابرنفتکش ایران با بار بیش از دو میلیون بشکه نفت به مقصد سوریه در جبل‌ الطارق توسط بریتانیا و سپس توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران، اوضاع متشنج‌تر شد.

بریتانیا تصمیم گرفت برای حفاظت از کشتی‌های خود آن‌ها را در تنگه هرمز اسکورت کند. فرانسه و دانمارک از این طرح حمایت کرده‌اند و آلمان نیز در حال بررسی پیوستن به این اقدام است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره پیوستن آلمان به این ائتلاف گفت: «به کشورهای فرامنطقه‌ای توصیه نمی‌کنیم به چنین ائتلاف‌هایی بپیوندند. ائتلاف‌هایی که مبنای درست ندارد و براساس ابهامات و توهمات است. ثبات منطقه را کشورهای منطقه بلدند تأمین کنند و ایران خود را موظف به تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز می‌دانند و خیلی حاضر به زحمت دیگران نیستیم که برای تأمین امنیت منطقه به منطقه بیایند.»

کشورهایی که تصمیم به حفاظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز گرفته‌اند این تصمیم را براساس قوانین بین‌المللی و اقدامی قانونی می‌دانند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.